כל כך חם. אפילו בשעות אחר הצהריים אין הקלה, אין רחמים ועכשיו בימי החופש גם אין תירוצים. כשכל הפעילויות הממוזגות ממצות את עצמן, אין ברירה, יוצאים החוצה לאוויר ההביל ומקווים לטוב. אתנחתא על גביע של גלידה היא תמיד מבורכת. אך כשחם לי מדיי אני אוספת שלל טעמים רכים וקטיפתיים ומביאה הביתה, אל המזגן המטרטר והמנחם.
למחרת המטבח מתמלא תבניות של עוגיות וקערות של רטבים. הגלידות הופכות לעיגולים, לריבועים ולמלבנים. מאפים מתוקים עוטפים באהבה את הגלידה משני צדדים ויוצרים קסטות נפלאות של קיץ.
קסטה שוקולד צ'יפס אספרסו והל
רשימת חומרים:
- 1/2 ק"ג גלידת אספרסו הל של אייסברג
- 1/2 ק"ג גלידת שוקולד פסים של אייסברג
לעוגיות קפה ושוקולד צ'יפס:
- 180 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר דמררה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 3 כפות נס קפה מדולל ב- 2 כפות מים
- 1 מקל וניל
- 2 ו-1/3 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות
- 100 גרם שבבי שקדים
לרוטב שוקולד הל:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
- 6 תרמילי הל שלמים
אופן הכנה:
1. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומרככים בטמפרטורת החדר.
2. ממלאים חצי רינג בגלידת שוקולד וחצי בגלידת אספרסו והל.
3. לעוגיות: מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי הסוכר, ביצה, חלמון, קפה, ווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתיה.
5. מוסיפים שוקולד ושקדים.
6. יוצרים תלוליות במשקל 30 גרם כל אחד.
7. אופים כ -10 דקות בחום נמוך 160 מעלות עד ששולי העוגייה מזהיבים ומרכזה נשאר רך.
8. לרוטב: מביאים שמנת מתוקה ותרמילי הל לסף רתיחה
9. שופכים מעל השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לרוטב חלק ומבריק.
10. מכינים קסטה משתי עוגיות ובמרכזן עיגול גלידה
11. מגישים בליווי הרוטב.
קסטה אגוזים בקרמל
רשימת חומרים:
- 1/2 קילו גלידת אגוזים בקרמל של אייסברג
- עוגיות חמאה ואגוזים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 190 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ו-2/3 כוס קמח
- קורט מלח
- תמצית וניל או אבקת וניל
- 1 חלמון
- 3 כפות אגוזים גרוסים
לרוטב קרמל:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
- חופן אגוזים מסוכרים
קסטה בטעם אגוזים בקרמל // צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. לעוגיות: מעבדים אבקת הסוכר, חמאה, קמח, מלח ווניל עד לקבלת בצק.
2. מצננים כ-20 דקות.
3. בעזרת מערוך מרדדים עלה בצק בעובי 1/2 ס"מ וקורצים את הצורה הרצויה.
4. בעזרת מברשת מורחים חצי מכמות העוגיות בחלמון ביצה ומפזרים מעל שבבי אגוזים.
5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
6. לרוטב: מכינים קרמל, מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שנמס והופך לקרמל.
במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
מוסיפים את השמנת בזהירות ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
7. הרכבת הקסטה: מוציאים את הגלידה מהמקפיא למספר דקות, יוצרים את הצורה הרצויה והמתאימה לעוגיות.
8. מכינים קסטה משתי עוגיות ובמרכזן גלידה
9. מגישים בליווי הרוטב ומקשטים בשבבי אגוזים מסוכרים.
קסטה מרנג ופירות אדומים:
רשימת חומרים:
- 1/2 קילו סורבה תות או פרי אדום אחר
למרנג:
- 3 חלבונים גדולים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- צבע מאכל אדום (אופציונאלי)
לרוטב פטל:
- 250 גרם פטל מופשר
- 2/3 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
לקישוט:
- שלל פירות אדומים עונתיים
קסטה מרנג בטעם פירות אדומים // צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. למרנג: מקציפים חלבונים לקצף רך, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
2. מקפלים בתנועות עטיפה את אבקת הסוכר.
3. עם קצה קיסם שיניים מוסיפים מעט צבע מאכל אדום ומערבבים בעדינות.
4. מזלפים את המרנג לצורה הרצויה ומייבשים בתנור בחום 100 מעלות למשך 3 שעות.
5. לרוטב: טוחנים את כל המרכיבים לרוטב אחיד.
6. מכינים קסטה משני מרנגים ובמרכזן גלידה.
7. מגישים בליווי הרוטב ומקשטים בפירות טריים.
קסטה טרופית
רשימת חומרים:
- 1 קילו סורבה פסיפלורה או מנגו
לאננס צלוי:
- 1 אננס טרי
- 2 כפות סוכר דמררה
לקישוט:
- 1 מנגו טרי
- 2 יח' קיווי טרי
אופן ההכנה:
1. לאננס: בעזרת סכין מקלפים את האננס ופורסים לפרוסות עגולות.
2. מסדרים בתבנית אפייה , מפזרים מעל סוכר דמררה וצולים בתנור ב180 מעלות עד שמשחים ומצננים.
3. לקישוט: חותכים מנגו וקיווי לקוביות קטנות.
4. מכינים קסטה משני מרנגים ובמרכזן גלידה.
5. מקשטים בקוביות פרי טרי ומגישים.
קסטה קדאיף, חלבה פיסטוק ותאנים טריות
רשימת חומרים:
- 1 קילו גלידת חלבה ופיסטוק של אייסברג
לקדאיף:
- 250 גרם שערות קדאיף (להשיג בשווקי תבלינים כמו שוק לוינסקי)
- 100 גרם חמאה
- 1/4 כוס סוכר
לרוטב פיסטוק:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 כפיות מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות במצרכים לקונדיטוריה)
לקישוט:
- תאנים טריות
- חופן פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
1. לקדאיף: ממיסים חמאה וסוכר. מסדרים שערות קדאיף בתוך טבעות אפייה.
2. בעזרת מברשת מברישים בחמאה מומסת וסוכר עד שהקדאיף נספג ומתרכך.
3. אופים בתנור ב180 מעלות עד שמזהיב.
4. לרוטב: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומחכים דקה.
5. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה.
6. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים.
7. מכינים קסטה משני עיגולי קדאיף ובמרכזם גלידה.
8. מקשטים בפלחי תאנים טריות, רוטב פיסטוק ופיסטוק קלוי ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו