תוספת בולגרית - אאוט, סירופ אבטיח - אין

שלושה מתכונים מרעננים וצוננים בשילוב פרי הקיץ, האבטיח

העדיפו פרי שלם על פני מיץ, צילום: לירון אלמוג

מה זה אדום, קר, מתוק מבפנים וירוק מבחוץ? אבטיח. הפרי המרענן הרשמי של הקיץ. 

אני עוד זוכרת את ימי מפגש האבטיחים בחופי תל אביב, בו נפגשו אנשי תרבות, רוח ובלייני שנות ה-70 על צלחת אבטיח צונן. אז הפכו צמד המילים אבטיח ובולגרית למנת חופים ישראלית מן השורה. 

עד היום השילוב בין המתיקות והאווריריות של האבטיח, לבין הדחיסות המלוחה של הגבינה, שולח אותי למחוזות רחוקים של ילדות. לימים גיליתי שאפשר לרקוח מטעמים רבים ומגוונים מהפרי הנפלא הזה. הנה כמה רעיונות קיציים במיוחד.

שייק אבטיח ואבסולוט ונילה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 4 כוסות קוביות אבטיח
  • 1 כוס קרח
  • 1/2 -1 כוס אבסולוט ונילה (לפי הטעם)
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מעבירים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת שייק חלק.

מוזגים לכוסות הגשה ומגישים מיד.

סלט פירות העונה עם רוטב אבטיח ונענע


סלט קיצי ומרענן // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 1 כוס קוביות אבטיח
  • 1 כוס קוביות מנגו
  • 2 שזיפים חתוכים לקוביות
  • 6 ליצ'י לחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס אוכמניות

לרוטב:

  •  8 עליי נענע גדולים
  •  כוס קוביות אבטיח

אופן ההכנה:

לרוטב:

טוחנים בבלנדר את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד ומתוק.

מערבבים בעדינות את כל הפירות עם הרוטב, מחלקים לקעריות הגשה ומגישים קר וצונן.

סלט אבטיח ובולגרית עם קרוטוני זעתר


אבטיח עם בולגרית, שילוב מנצח // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 2 כוסות קוביות אבטיח
  • 2 כוסות קוביות גבינה בולגרית / פטה
  • חופן עשבי תיבול טריים – אורגנו, זעתר טרי, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק
  • 1 כוס נבטי חמנייה

לקרוטונים:

  • 1 כוס קוביות לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלין זעתר
  • מלח לפי הטעם

לרוטב:

  •  2/3 כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1כפית תבלין זעתר
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

קרוטונים:

1. מערבבים את כל החומרים ומשטחים על תבנית אפיה.

2. אופים בחום נמוך (160 מעלות) כ-10 דקות עד לקבלת קרוטונים פריכים וזהובים

3. לרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

4. לסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, הקרוטונים, מתבלים ברוטב ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר