שוטר יס"מ היכה נתין זר מאריתריאה לאחר שחשב כי קילל אותו. כך עולה מכתב אישום שהוגש היום נגד עידן כהן, ששירת ביס"מ "שכונות" במשטרה. על פי כתב האישום, כהן לא פסק מלהכות את הנתין הזר עד ששוטר אחר שהיה עמו הורה לו להניח לנתין הזר.
על פי כתב האישום, לפני כשנה וחצי נסעו כהן ושוטר אחר בניידת באזור התחנה המרכזית בתל אביב. בשלב מסויים ב', נתין זר מאריתריאה, קטין כבן 17.5, רכב על אופניים והרכיב את ד' חברו. במהלך הרכיבה, כשניידת המשטרה לפניהם, קילל ב' את חברו.
כהן, שחשב שב' קילל אותו, ניגש אליו ושאל אותו למי כוונה הקללה. הנתין הזר הסביר לו כי הוא התייחס לחברו, אך כהן בתגובה שאל אותו "מה אתה חושב שאני מטומטם?". לאחר מכן כהן אחז את הצעיר בחולצתו והוביל אותו אל מאחורי משאית שחנתה במקום.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מאחורי המשאית החל כהן לסטור בפניו של ב', תוך שהוא קורא לו "חוצפן". שוטר היס"מ הפסיק להכות את ב' רק לאחר שהשוטר שהיה עמו הורה לו להניח לב', כך עולה מכתב האישום.
בכתב האישום שהוגש על ידי המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים מואשם כהן בעבירה של תקיפה סתם. בנוסף, מח"ש הודיעה לביתה משפט כי ישנה אפשרות שהתביעה תדרוש עונש של מאסר בפועל במידה וכהן יורשע בעבירה המיוחסת לו.
