לקראת יום העצמאות האמריקאי: מתכון להמבורגר מעושן

לא חייבים לצאת למסעדה כדי להנות מהמבורגר עסיסי, חם ותוסס בליווי צ'יפס קריספי - אפשר להכין אותו בבית

המבורגר מעושן // צילום: לירון אלמוג // המבורגר מעושן

רגע לפני הארבעה ביולי, יום העצמאות האמריקני, הנה סיבה טובה למסיבה - המבורגר. ההמבורגר, שמזוהה כמאכל אמריקאי יתאים היטב לחגיגות החג ואף לחגיגות היורו שעומד להסתיים.

לקציצה השמנמנה והטעימה הזאת, יש לבחור בקפידה את הבשר ממנו תכינו אותה. לעטיפת ההמבורגר, נצטרך לבחור בלחמניות טובות במיוחד, כאלה שמיצי הבשר הצלוי ילחחו את חלקן הרך והלבן. 

אם בהום מייד עסקינן, מומלץ להוסיף רטבים שתוכלו להכין בביתכם. מבשלת קטשופ ביתי בסבלנות ובאדיקות, מערבלת מיונז עשיר במרקם וטעם. בוררת עלי חסה צעירים ובהירים. פורסת עגבנייה בשלה ואדומה עד מאוד. פורסת פרוסות דקיקות של מלפפון בכבישה ביתית וכאלה של בצל סגול במיוחד. חותכת במיומנות גפרורי תפוח אדמה וורוד קליפה ומטגנת טוגנים שטעמם הטבעי כמעט ומתקתק וחוגגת לאמריקה את יום העצמאות בחדווה ובתאבון גדול.

המבורגר מעושן 

רשימת חומרים ל-6 מנות:

  • 1 ק״ ג בשר טחון פעם אחד בלבד.
  •  150 גר' חזה אווז מעושן קצוץ דק מאד
  • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגרים 
  • חצי כפית מלח
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס בירה לבנה 
  • שתי כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. יום לפני או לפחות מספר שעות מערבבים את כל המוצרים בקערה (ערבוב עדין יעזור לבשר להישאר אוורירי) 

2. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים מספר שעות במקרר 

3. צולים על מחבת פסים חמה עם מעט שמן לטיגון כ-5 דק' מכל צד תלוי בעובי הקציצה. כדאי לטעום תמיד לפני, מי שלא מסוגל לטעום בשר חיי ייקח מעט מהתערובת יצור קציצה קטנה יטגן על מחבת ויטעם.

לא לוותר על הבירה היא מעניקה מרקם אוורירי, יחד עם שמן הזית והחרדל יוצרים טעם נפלא בזמן הצלייה

קטשופ


הום מייד קטשופ

  • 1 ק"ג עגבניות חתוכות גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 2 שיני שום קלופות
  • קורט קינמון
  • קורט ציפורן
  • קורט צ'ילי גרוס
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כף סוכר חום דחוס
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזן לתערובת חלקה ואחידה.

2. מבשלים במשך כ-20 דקות על אש נמוכה מאוד עד שמתכהה ומסמיך.

3. מעבירים דרך מסננת דקה ומצננים היטב.

מיונז


הום מייד מיונז

רשימת חומרים ל-2 כוסות:

  • 2 חלמונים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 כף חרדל משובח
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כוסות שמן קנולה משובח

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים למעט השמן.

2. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים באיטיות את השמן תוך כדי ערבוב מתמיד של הלהב.

3. מתקנים תיבול ושומרים בקירור.

קולסלאו


סלט קולסלאו

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 1 כוס גזר חתוך דק-דק
  • כרוב לבן חתוך דק-דק
  • 1/2 בצל פרוס דק-דק
  • 2 כפות מיונז תוצרת בית
  • לימון לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים לסלט ושומרים בקירור כחצי שעה לפני ההגשה.

צ'יפס



רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה מזן המתאים לטיגון
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה עם קליפתם למקלות דקים.

2. מגנים בשמן החם עד שמזהיב ומתרכך.

3. מוציאים למסננת ומתבלים מיד במלח

נותנת טיפ:

1. את תפוחי האדמה לצ'יפס לא מקלפים כדי להראות שהצ'יפס הוא תורת בית.

2. את הצ'יפס ממליחם מיד עם הוצאתו מן השמן אחרת התיבול לא "תופס".

3. מיונז תוצרת בית יש להכין מביצים טריות מאוד ולשמור במקרר עד 48 שעות בלבד..

4. המבורגר טוב מכינים בנתחים מובחרים בלבד.

5. קטשופ תוצרת בית לא יצא לעולם זהה במירקמו או בטעמו לקטשופ תעשייתי, אבל שווה להרגיל את בני הבית לזה הבייתי והבריא יותר.

*המתכון נמסר באדיבות רפי אהרונוביץ '"ידע הבשרים"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר