קלח התירס לעולם יהיה סמל הקיץ הישראלי, זוהי שיא עונתו. הוא אוהב את השמש וניזון מחומה. מלבד תירס טרי וחם נוטף חמאה מומסת מתובל במלח ופלפל, יש לי חיבה גדולה למאפה תירס.
אני משתעשעת עם הגרגירים הצהובים ומשלבת בקציצות, לביבות ופשטידות או חוזרת כבר 20 שנה על המתכון האחד והיחיד של דוצ'י, שכנתי האהובה שאוזנה הקשבת וחיבוקה העוטף, ליוו אותי יחד עם מאפה התירס שלה את התבגרותי.
לביבות תירס ועשבי תיבול
רשימת חומרים לכ-25 לביבות:
3 ביצים
1 כוס גרגירי תירס כתושים קלות (רצוי טריים מקלח תירס מבושל)
1 כוס ריקוטה
3/4 כוס גבינה לבנה
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס קמח תירס
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, בצל ירוק)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי העם
מעט חמאה לטיגון
להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לבלילה גבשושית.
2. מחממים מחבת על אש בינונית, ממיסים 2 כפיות חמאה.
3. מנמיכים את האש ובעזרת כף מסדרים עיגולי בלילה על המחבת ומטגנים משני הצדדים. (זהירות, הבלילה עדינה, יש לתת לצד הראשון להזהיב ולטגן היטב לפני שהופכים לצד השני.)
4. מגישים את הלביבות החמות בליווי שמנת חמוצה.
מאפה תירס ובצק עלים של דוצ'י

מאפה תירס // צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים לשני מאפים בגודל תבנית אינגליש קייק:
1/2 חב' בצק עלים (כחצי קילו)
100 גרם חמאה
2/3 כוס קמח
3 כוסות חלב
2 כוסות גבינה מגוררת (צהובה, מוצרלה, קשקבל)
2 ביצים
3 כוסות גרגירי תירס כתושים קלות (רצוי טריים מקלח תירס מבושל)
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
1 ביצה טרופה לזיגוג
2 כפות שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מוסיפים באיטיות ותוך כדי עירבוב מתמיד את החלב ומבשלים עד לסף רתיחה, עד שהתערבות מסמיכה.
3. מסירים מהאש, מוסיפים גבינה מגוררת, ביצים ותירס.
4. מרדדים את הבצק לעלה דק ומחוררים עם מזלג. משטחים את הבצק בתחתית תבנית משומנת.
5. ממלאים את התבנית במלית התירס ומכסים בשכבת בצק נוספת. מהדקים את שולי הבצק העליון עם אלה של הבצק התחתון.
6. מברישים את המאפה בביצה טרופה, זורים שומשום ואופים בחום גבוה (200 מעלות) כ-10 דקות עד שהמאפה תופח ומזהיב.
7. מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות עד שהבצק אפוי כהלכה.
מאפינס תירס

מאפינס תירס // צילום: לירון אלמוג
רשימת חומרים ל12 מאפינס גדולים או 24 מאפינס קטנים:
2 כוסות מדידה קמח תופח
1 כוס מדידה קמח תירס
1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
2 וחצי כוסות גרעיני תירס כתושים קלות (רצוי טריים מקלח תירס מבושל)
1 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח תופח, קמח תירס, גבינה מגוררת וגרגירי תירס.
2. מערבבים חלב, ביצים וחמאה מומסת.
3. מאחדים בעדינות את שתי התערובות ומערבבים מעט רק עד שהתערובות מתאחדות.
4. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס.
5. משמנים תבנית מאפינס וממלאים עד 3/4 גובה.
6. אופים בתנור בחום בינוני גבוה (190 מעלות) כ-12 דקות מאפינס גדולים וכ-8 דקות למאפינס קטנים. (המאפינס טעימים בעיקר באותו יום, למחרת כדאי לחמם או לקלות בתנור)
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו