חג השבועות מביא עימו פירות עונתיים מלוא הטנא. שפע צבעים וטעמים ואינספור אפשרויות. ואני, שעוגות גבינה עושות בי שפטים ופירות הקיץ מעוררים את חושיי, לא יכולה להתאפק ומשלבת בחדווה בין השניים. יודעת כי חמיצות ורעננות הפרי ישתלבו כה נפלא עם קטיפתיות הגבינה. מתחילה לאפות עם הפרי האהוב עלי, זה שעונתו כה קצרה, קצרה מדי. השנה הוא הפציע במלוא הטעם, והמשמשים שגודשים את המדפים הם כה טעימים שאני כמעט מוותרת על אפייתם, אלא שבצק אגוזי לוז נימוח ובלילת גבינה ושוקולד לבן מרגישים לי שידוך כה קסום, ואכן כך. ממשיכה ואופה מאפינס ריקוטה דחוסים וטובים משובצים נקטרינות טריות. הם מתוקים אך לא מדי, חגיגיים אך לא מאוד. מאפה חולין לקראת החג.
וכשסלסילת דובדבנים מרהיבה ניצבת למולי אני מגלענת במרץ, יודעת כמה יפים יהיו ככתר אדום ובוהק על פני עוגת גבינה בחושה ופשוטה.
• • •
מאפינס ריקוטה ונקטרינות
החומרים (לכ־12 יחידות):
למאפינס:
• 3 כוסות קמח רגיל
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1/2 1 כוסות אבקת סוכר
• 2 ביצים
• 2/3 כוס שמן
• 1 כוס גבינת ריקוטה
• 1/2 כוס חלב
• 1 כפית מחית וניל/ אבקת וניל/ תמצית וניל משובחת
לנקטרינות:
• 4 נקטרינות חתוכות לקוביות
• 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
• 5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לנקטרינות: מחממים חמאה וסוכר ומקפיצים את הנקטרינות במשך כ־5 דקות על להבה בינונית עד שמתרככות, מצננים מעט.
למאפינס: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן, ריקוטה, חלב ווניל.
מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשים ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
מוסיפים את הנקטרינות ואת הנוזלים שהצטברו במחבת, מערבבים רק עד שקוביות הנקטרינות מפוזרות באופן אחיד בתערובת.
מעבירים לתבניות מאפינס וממלאים עד 3/4 גובהן. אופים בחום של 175 מעלות במשך כ־15 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפה נחלץ עטוף פירורים לחים.
עוגת גבינה ודובדבנים הפוכה
החומרים (לעוגה בקוטר 26 ס"מ):
• ½ ק"ג דובדבנים מגולענים
• 4 כפות ריבת דובדבנים
• 100 גרם חמאה רכה
• 1 כוס סוכר
√•½ כוס ריבת דובדבנים
• 3 ביצים
• 1/2 1 כוסות קמח תופח
• 1 כוס שמנת חמוצה
• 1 כוס גבינת ריקוטה פרסקה או גבינה לבנה 9%
• ½ כוס חלב
עוגת גבינה, שוקולד לבן ומשמשים
החומרים (לעוגה בקוטר 28 ס"מ):
לבצק:
• 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 1 ביצה
• קליפה מגוררת מ־1 לימון
• 3/4 כוס סוכר דמררה
• 3/4 1 כוסות קמח
• 100 גרם אגוזי לוז קלופים וטחונים
למילוי:
• 6 כפות ריבת משמשים
• 6 יחידות משמש פרוס
• 200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות
• 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
• 4 כפות סוכר
• 500 גרם גבינה לבנה
• 4 ביצים
• 2 כפות קורנפלור
לציפוי:
• 2 מיכלי שמנת חמוצה (200 גרם כל אחד)
• 4 כפות ריבת משמש
• 3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק רך. משטחים בתחתית תבנית אפייה עגולה ומהדקים.
מורחים שכבה נדיבה של ריבה ומסדרים פרוסות משמשים.
ממיסים שוקולד לבן עם ½ כוס שמנת מתוקה לבלילה חלקה מאוד.
מערבלים את יתרת השמנת המתוקה עם הסוכר. מקפלים פנימה את שאר המרכיבים. לבסוף מקפלים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
יוצקים מעל המשמשים ואופים בחום של 175 מעלות במשך כשעה, עד שהעוגה מתייצבת.
מצננים מעט ומעלים את חום התנור ל־220 מעלות.
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ויוצקים מעל. אופים בתנור במשך 8 דקות.
מצננים למשך לילה. שומרים בקירור.
maya.darin.tlv@gmail.com
