"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התוכי שידע יותר מדי

לפני כשנה נרצח מרטין דוראם • החשד: אשתו ירתה בו למוות • הוריו של מרטין, שמחזיקים בתוכי של בנם המנוח, טוענים: התוכי מצביע על אשתו כרוצחת • "הוא בפוסט טראומה ומשחזר את הרגע", אומר מומחה

,עודכן
זן חכם מאוד. אפרור אפריקני // צילום: gettyimages // זן חכם מאוד. אפרור אפריקני // צילום: gettyimages

האם בית המשפט יכול להתחשב בעדות של בעל חיים – גם אם הוא "מדבר"?תוכי מסוג אפרור אפריקני עם פה גדול במיוחד, עשוי להפוך לעד מפתח בפרשת רצח בעליו. התוכי, ששמו באד, תפקד עד לפני שנה כחיית המחמד של מרטין דוראם, שנרצח בביתו בעיר אנסלי טאונשיפ שבמישיגן, ארה"ב. אשתו של דוראם, גלנה, נפגעה גם היא באורח קשה במהלך ההתקפה, אחרי שספגה ירייה בראשה.

מחלקת החקירות של משטרת מישיגן חשדה בתחילה כי פורץ הוא שירה למוות במרטין, אך כעת החשד העיקרי הופנה לעבר האלמנה גלנה, שהחלימה מאז הפציעה. מדיווחי המשטרה עולה תמונה שונה מזו שהתקבלה מיד אחרי הרצח: האישה ירתה בבעלה חמש פעמים ברובה השייך למשפחה, סובבה את הקנה אליה – וירתה, ככל הנראה על רקע חובות שהיו לבני הזוג.

"לא אני הרגתי את בעלי"

גלנה, שעל פי הרשויות הותירה לא פחות משלושה מכתבי התאבדות, הכחישה כי ירתה בבעלה כשהחוקרים הגיעו לתשאל אותה אחרי שהחלימה מפציעתה. "אני יודעת שאני לא הרגתי את בעלי", אמרה לשוטרים.

מנגד, הוריו של מרטין מצביעים על גלנה כעל החשודה העיקרית ברצח בנם, ויש להם אפילו עד. כמה שבועות אחרי שבנם נרצח, ליליאן וצ'ארלס דוראם צילמו את באד התוכי חוזר שוב ושוב על שברי משפטים שנשמעים כמו ריב קולני, כשקולו משתנה.

"בשלב כלשהו, באד אפילו אומר "אל תירי בי", אומר צ'ארלס דוראם, שמאמין כי הציפור הייתה עדה לרצח. "באופן אישי אני חושב שהוא היה שם וזוכר את המקרה, והוא אומר את זה", אמר אביו של מרטין המנוח.

זן חכם מאוד. אפרור אפריקני // צילום: gettyimages

האם התוכי יכול לשמש כראיה?

מומחים לתוכים טוענים כי קיימת סבירות גדולה שבאד משחזר את הרגעים האחרונים של בעליו, וכי אפרורים אפריקנים חכמים מאוד, והם יכולים לחקות קולות ומשפטים אם יש לכך סיבה: "יש סיכוי גדול שבאד בעצם סובל מפוסט טראומה והוא משחזר את הדברים האחרונים שהאדם האהוב עליו אמר", אמר סמואל קאר, מומחה לתוכים, והוסיף: "האם זאת עשויה להיות הוכחה? זאת בהחלט יכולה להיות הוכחה, אלא אם כן יוכח שבעליו מעולם לא אמרו את המשפטים הללו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר