טעם העיר
אוכל משובח, הוסטל טרנדי ושאר ירקות • טיול תל־אביבי מהנה בשוק הכרמל ובסביבתו
תמיד כשאני רוצה אתנחתה קלה מהאינטנסיביות של החיים אני מגיעה לשוק הכרמל. המולת השוק, ריחותיו, צבעיו העזים והטעמים המופלאים תמיד מעלים בי חיוך. שוק הכרמל מצידו תמיד מקבל אותי בזרועות פתוחות, עם אותם מראות ישנים ואהובים, לצד מקומות חדשים שמציעים אוכל טרי וטעים במיוחד ואווירה שמזכירה ביקורים בשווקים במדינות אחרות. וזה מה שמייחד את הטיול שלנו השבוע - סיור תל־אביבי שיגרום לכם להרגיש כמו תיירים בארץ אחרת, עם ביקור בשוק הכרמל התוסס, אכסניה חדשה וענקית שמציעה לכם להעביר לילה (או יותר) בתל אביב בסטייל ומסעדה שווה שהיא גם מעדנייה.
דוכנים ונהנים
בכל עיר בחו"ל שאני נוסעת אליה אני מקפידה לברר איפה השוק המקומי ולבקר בו. לא אכפת לי בכלל באיזה שוק מדובר: אוכל, פשפשים או בגדים, תמיד נדמה לי שהשוק מייצג הכי טוב את מה שיש למקום להציע. וכך גם שוק הכרמל, שהוא כבר מזמן לא רק מקום לקנות בו פירות וירקות, אלא אזור בילוי על כל המשתמע מכך.

שוק הכרמל. לא רק שוק, גם אזור בילוי // צילום: לירון אלמוג
התחלתי את הביקור בשוק ב"שוקשוקה". זהו בר שקשוקות שהקימו אשר חביבי, צלם במקצועו ואוהב אוכל אמיתי, עם ניסיון במסעדנות, ורון ואריאל חביב, הבעלים של "בר אוכל", הממוקם אף הוא בשוק. כשאני שואלת אותם למה דווקא שקשוקה, אריאל מחייך ועונה: "שקשוקה היא מאכל שוק קלאסי. חומרי הגלם נמצאים מולך וסביבך, בשוק".
ואכן השקשוקה עזת הצבע והטעם היתה בהחלט חוויה. היא מוגשת עם לחם לבן ועבה, שהובא מהמאפייה הנמצאת בסמוך, וליוויתי אותה בסנגריה, שמכין אשר ממתכון של אמו וסבתו שהגיעו מברצלונה. בימי שישי נערכת במקום קבלת שבת ובימי רביעי המקום פתוח גם בערבים.
קול הבריטון של קובי שמואל, שמטגן ספינג' ובוריקה שלא מן העולם הזה, הביא אותנו לדוכן "מרכז הבוריקה". הבוריקה הוא מאפה שמגיע מצפון אפריקה, "הוא גם תוניסאי וגם טריפוליטאי", אומר קובי בחיוך. סבתו של קובי מכינה אותם בעבודת יד והם מורכבים מעלי בצק סיגר דקיקים שבתוכם ביצה טרייה או פירה תפוח אדמה ("או שניהם יחד").

אברהם הוסטל תל אביב. הלאונג'־בר פתוח לקהל הרחב // צילום: לירון אלמוג
את המאפים מטגן קובי בסיר שמן רותח ואז, להפתעתי, הוא מכניס אותם לפיתה ומגיש עם עגבניות, צ'ירשי (ממרח דלעת) ופלפל צ'ומה. "בהתחלה לא השתמשתי בפיתה", הוא מסביר, "אבל היה לי בעבר דוכן בוריקה בנתניה, ואנשים באו עם פיתות וביקשו שאשים להם את הבוריקה בפנים. הקשבתי לקהל, וזה היה הדבר הכי טוב שיכולתי לעשות". על טעמה של הפיתה המלאה בכל טוב לא ארחיב, אני בטוחה שתגיעו לטעום בעצמכם!
ואחרי כל המטעמים הללו, צריך גם לשתות משהו. אני פוסעת בשוק ורואה תור משתרך לצד דוכן קטן, שעליו שולטת ביד רמה תקווה יצחק. אצל תקווה תקבלו, מעבר לחיוך, מנת מיץ מותאמת אישית. אם כואב לכם הגרון, למשל, היא תרסק עבורכם חתיכה ענקית של שורש ג'ינג'ר עם כורכום ומיני פירות וירקות לכדי תרופה טבעית. בואו בשביל הטעם והחוויה.
הוסטל בוטיק
כששומעים על מקום לינה חדש וטרנדי בתל אביב, לא רחוק משדרות רוטשילד היוקרתיות ובמתחם החשמל המתחדש, מייד חושבים על מלון בוטיק. אלא שב"אברהם הוסטל תל אביב", שנפתח לפני חודשיים ברחוב החשמל, אין טלוויזיות בחדרים וגם לא ג'קוזי, אלא חדרים נקיים ופשוטים, המציעים חוויית לינה תל־אביבית לכל כיס, עם הרבה תוכן וסטייל, שכולל עבודות גרפיטי על הקירות, בר לאונג' מגניב והמון מחשבה על הפרטים הקטנים.

שקשוקה של שוקשוקה. מוגשת עם לחם לבן מהמאפייה הסמוכה // צילום: לירון אלמוג
ההוסטל, שקרוי על שם אברהם אבינו, שהוא לתפיסת מקימיו התרמילאי הראשון במזרח התיכון, נפתח במבנה שבו שכנו בית הדואר הוותיק בשכונת גן החשמל ומרכזיית בזק. בבניין העצום יש חמש קומות, ובהן מצפות למבקרים 400 מיטות במגוון סוגי חדרים - חדרי זוג, משפחה וחדרים משותפים (דורמיטורי) לארבעה, שישה, שמונה ואפילו 12 מטיילים.
את המקום מנהל מעוז ינון, אחד מחמשת הבעלים של רשת "אברהם הוסטל" (ארבעת השותפים האחרים הם דרור טישלר, ניצן קמחי, ירון בורגין וגל מור), שבבעלותה "אברהם הוסטל ירושלים" ואכסניית המטיילים "פאוזי עזאר אין" בנצרת. בין שאר עיסוקיו, ינון יזם והקים את ה"ג'יזס טרייל", שביל טיול בגליל העוקב אחר תחנות בחייו של ישו, ואתרים דתיים והיסטוריים נוספים.
האידיאולוגיה של מעוז ושותפיו גורסת שארץ התנ"ך שבה אנו חיים היא ארץ התנ"ך עבור כל הדתות. השותפים גם מאמינים שתיירות יכולה וצריכה לתרום למקום ולקהילה. עיקרון זה מיושם באכסניה החדשה בתל אביב, שנערכים בה גם מסיבות ואירועי תרבות, לטובת השיח התרבותי בארץ.

שוק הכרמל. נחמד לשוטט בין הדוכנים // צילום: משה שי
מלבד מיטות נקיות, מזרנים נוחים וחדרי שירותים ורחצה גדולים (גם בחדרי הדורמיטורי), ייחודו של ההוסטל התל־אביבי הוא חדר אוכל משותף עצום, שבו פועל משעות אחר הצהריים עד חצות בר לאונג'־מועדון מגניב, שפתוח לכולם.
כל אלה יתקיימו לצד מטבח פתוח ומאובזר לגמרי, שבו כל אורח יכול לשמור לעצמו אוכל (בסלסילה הנושאת את שמו), לבשל או לאפות. מטרתו של החלל המשותף, המעוטר בציורי גרפיטי עצומים שציירו אמני הגרפיטי המוכשרים פלוג'ה ודיאז, היא שהאורחים ידברו, יתקשרו, יבלו ואפילו יבשלו יחד, תוך כדי הקפדה על חוקי הבית, שאחד מהם הוא, שימו לב, שטיפת הכלים.
בנוסף יש בהוסטל עמדת מזנון, שבה תוגש לכם ארוחת הבוקר (שתמיד כלולה במחיר החדר), לצד פינת טלוויזיה, פינת תה וקפה, מרפסת שיזוף ופינות הסבה שבהן ערסלים וספרייה.

חדר באברהם הוסטל. יש חדרים זוגיים, משפחתיים ודורמיטורי // צילום: לירון אלמוג
מיזם נוסף של הקבוצה, "אברהם טורס", מציע לאורחים ולקהל הרחב מגוון סיורים לכל גיל ועניין. המקום גם מציע שאטל ללא תשלום, שעובר בין שלוש האכסניות של הרשת בנצרת, בירושלים ובתל אביב, כך שניתן להזמין מספר לילות באכסניות השונות, וליהנות מכל העולמות. מדובר במקום מבורך, המיועד בפירוש לא רק לתרמילאים, אלא לכל אדם בכל גיל.
דליקטס של מקום
מקום מענג הנמצא במרחק הליכה קצרצר מ"אברהם הוסטל" הוא הדליקטסן, המציע מסעדה ומעדנייה משובחת, שבה אפשר לרכוש גבינות, יין, נקניקים ואוכל מוכן.
את המקום הקימו רותי ומתי ברודו, שבבעלותם כמה מוסדות תל־אביביים דוגמת הקופי בר והבראסרי. בדליקטסן היפהפה מומלץ לאכול ארוחת בוקר לא שגרתית ומלאת שיק, או לשבת במרפסת וליהנות מארוחת צהריים או ערב, תוך כדי לגימת יין משובח - בהחלט דרך נהדרת לחתום תענוג של יום בתל אביב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו