"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יוד רדיואקטיבי - בגופו של שגריר ישראל ביפן

יוד שדלף במינון נמוך נמצא בבלוטת התריס של השגריר בטוקיו: "אני לא מודאג"

,עודכן
השגריר בן שטרית

לראשונה: יוד רדיואקטיבי שדלף מהכורים בפוקושימה התגלה אצל אזרח ישראלי. מדובר בשגריר ישראל ביפן, ניסים בן שטרית, שנבדק במרכז למחקר גרעיני בשורק, שם נמצאו שאריות יוד רדיואקטיבי בבלוטת התריס שלו.

בן שטרית הגיע לארץ לפני כמה שבועות ושהה בישראל במהלך החג. עם הגעתו הומלץ לו לעבור בדיקה כדי לדעת אם הקרינה הרדיואקטיבית פגעה בו. במהלך הבדיקה התברר כי יוד רדיואקטיבי התגלה בבלוטת התריס שלו, אך במינונים נמוכים שאינם מהווים סיכון.

"כידוע, היה ביפן יוד באוויר מהדליפה בכורים וכך זה כנראה הגיע גם אלי", סיפר בן שטרית ל"ישראל היום". "לשמחתי, הסבירו לי שמדובר במינונים מאוד נמוכים וככל הנראה לא תהיה לזה השפעה עלי. במינונים גבוהים זה עלול לגרום לסרטן, אבל זה לא המקרה אצלי".

לדבריו, התושבים ביפן קיבלו יוד כדי למלא את הבלוטה ולמנוע מהיוד הרדיואקטיבי מלהיכנס למקום. עושים את זה מייד כשיש חשש לקרינה. אני לא לקחתי את היוד וזה המצב כיום".

בן שטרית לא נשמע מוטרד בכלל. "אני מרגיש מצוין, ולמעשה עד שלא אמרו לי שיש לי יוד רדיואקטיבי בבלוטת התריס לא ידעתי שיש לי בלוטת תריס", הוא מתלוצץ, "בעוד כמה חודשים אעבור עוד בדיקה".

אתמול אף חזר בן שטרית לטוקיו להמשך עבודתו. "אנחנו משתדלים לעזור ליפנים בתהליכי השיקום כמה שאפשר. למעשה, הרבה יותר מטריד אותי הפיוס בין פת"ח לחמאס מאשר בלוטת התריס שלי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר