בישול מהספרים: 3 ספרי אוכל שכדאי להכיר

כהן הלחם ארז קומורובסקי במדריך אפייה מהירה • שי-לי ליפא עם בישול בריא לילדים • לאנצ׳בוקס מועמדת ל"אוסקר" • ויש גם מתכונים

אפייה מהירה, ארז קומרובסקי

כוננית הספרים הגדולה ניצבת גאה וזקופה עמוסה לעייפה. את הקלאסיקות הרבות והמאובקות דוחקים הצידה ספרי בישול ואפייה רבים שאני אוספת עם השנים. ספרים בעברית, אנגלית צרפתית ואיטלקית. ספרים גדולים ומרהיבים וגם דקים וקטנים ומאויירים בחן. יש ספרים שלא מכירים את כוננית העץ הגדולה. מרגע שחובקות ידיי את כריכתם המבטיחה, אני כבר יודעת שדפיהם יתבלו ויוכתמו והם יבלו את זמנם איתי במטבח.

כזה הוא ספר האפייה החדש "אפייה מהירה" של ארז קומרובסקי. חיכיתי לו מזה זמן מה. מציצה מדיי פעם בתמונות מתוך הפקתו, שחברי ארז בוחר לשתף עמי ויודעת שאתאהב באחת.

ואכן כך היה. הספר הגדול הונח לפני ברוב הדר עם יציאתו מן הדפוס. ידיי ממהרות לדפדף, קצת ללטף את הדפים שנדמה כאילו עדיין חמים. שלל מתכוני עוגות ועוגיות, לחמים ולחמניות קלי הכנה. ללא שמרים וללא מחמצת. גם המילה "התפחה" אינה מוזכרת כלל. קומברובסקי, מגדולי השפים הישראלים ומי שהפך את המילים הללו לשגורות בפינו שם לרגע בצד את האפייה המורכבת והחל בוחש ומערבב.

והפלא זה פלא, למעלה מ-80 מתכונים שובי לב, כתובים באופן מדוייק, מלווים בתובנות והבהרות.  פה ושם הערה שובבה בכתב ידו של ארז. או כותרת מחוייכת הכתובה בשפתו הייחודית.

כמה קשה היה לי להתאפק ולא לאפות באישון לילה, עם חזרתי הביתה כשספרי החדש תחת זרועי. הנחתי אותו על השייש ופסעתי נחושות מחוץ למטבח. בצאתי, שלושה לימונים של חורף בסלסילת הקש לחשו לי על עוגת לימון וויסקי המחכה לי בעמוד 97. בבוקר יום המחרת נאפתה זאת. בקלות, בפשטות ובזריזות. 

הספר צולם בכישרון רב על ידי ארז בן שחר, שמכיר את הכותב ויודע לכוון עדשה וצמצם כך שנדמה כאילו צולם על ידי ארז עצמו. נורית קריב הנהדרת סיגננה, אפתה, עיטרה והפיחה ריח אפייה טרייה מבין הדפים.

הוצאת כתר

 מחיר מומלץ: 94 ₪ 

**********************************************

אלישבע וסיירת הסופר פוד 

חברתי שי-לי ליפא, היא אשת קולינאריה חרוצה במיוחד. מלבד עבודתה השוטפת על התכנים הנפלאים של תכנית הטלויזיה בהנחייתה "סופר שי-לי" ואחרי שמונה ספרי בישול שזכו להצלחה מסחררת, היא מוציאה בימים אלה ספר ילדים ראשון.

את ההרפתקה החדשה מקדישה שי-לי ל"סופרפודס", הלוא הם קבוצת מזונות העל אותם חנן הטבע בשלל תכונות בריאותיות חיוניות והם עשירים בויטמינים, מינרלים סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, חומצות שומן חיוניות ועוד. על פניו נושא מורכב ומתקדם, אך בשפה נגישה וחרוזים קלילים ומחויכים מעבירה שי-לי את המסר לילדים. גם בחירתה המודעת ולהתמקד במזונות-על מקומיים וזמינים, הופך את ספרה למומלץ לכל ילד באשר הוא.

אלישבע, גיבורת סיפור הילדים יוצאת למסע היכרות עם מזונות העל השונים. היא פוגשת בשיבולת שועל, בטטה, ברוקולי ועדשים ומגלה ולומדת את היתרונות התזונתיים הגלומים בהם, כמו יכולתם לסייע למערכת העיכול, לשמור על תפקוד המערכת החיסונית, להטיב עם מערכת כלי הדם והלב, לספק אנרגיה לגוף ועוד.

הספר מלווה באיורים משובבים של ענבל שריד בר שקד המתארים בחינניות רבה את המתרחש.

מחיר:  48 שקלים

הוצאה עצמית

****************************************

חמש מועמדויות ב״אוסקר של ספרי הבישול״ לספרי הוצאת לאנצ׳בוקס

חדשות משמחות מזירת הספרים הבינלאומית הגיעו לפתחי לאחרונה. ארבעה ספרי אוכל שראו אור בהוצאת לאנצ׳בוקס העפילו לגמר תחרות ספרי הבישול העולמית Gourmand Awards 2016, שייערך בחודש מאי הקרוב בסין.  התחרות אשר מכונה גם ״האוסקר של ספרי הבישול״' נערכת זו השנה ה-21 ברציפות.

זהו הישג מכובד ומרשים בתחום תחרותי ומתקדם מאין כמוהו. בצמוד לתחום הקולינריה העולמי הממשיך להתחדש, לחדש ולסקרן גם הוצאות הספרים הבינלאומית משנסות מותניים ומשקיעות מאמצים רבים בתוכן מסוגנן ומעניין, וכן בעיצוב יפה מראה ומגרה חושים.

הוצאת לאנצ'בוקס מתמקדת בספרי בישול וספרי קולינריה ייחודיים. אם זה הסיפור או המספר הוא הדרך בה מעוצב ומוגש הספר לקורא, אין ספר אחד הדומה לו בקצת לרעהו. ולכן, רבה השמחה על תשומת הלב העולמית לה זוכה ההוצאה לקראת הגמר הגדול בתחרות. 

אלה ארבעת הספרים המועמדים עליהם הכריזו מארגני התחרו, ארבעת הספרים יתמודדו בחמש קטגוריות. נאחל להם בהצלחה רבה.

"רבע עוף" - מתכונים לחתונה מוצלחת מאת נעמי אבליוביץ׳ ועופר ורדי, מתמודד על שני תארים: ספר הבישול היהודי הטוב בעולם וספר הבישול-בידור הטוב בעולם.

"תאנים צלויות ועדשים כתומות" - אוכל שעושה שינוי מאת כרמית אלקיים, שאותו צילמה מיכל רביבו, מתמודד על התואר: הצילום הטוב ביותר בספר בישול.

"הפטיסרי הטובות בפריז" - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים מאת שרון היינריך (כולל מתכוני קונדיטוריה צרפתיים כשרים של מיקי שמו), מתמודד על התואר: ספר הבישול הצרפתי הטוב בעולם.

"שעות שמחות" - סיפורים על הבר ומתכוני קוקטיילים מפורסמים מאת מירה איתן, מתמודד על התואר: ספר הקוקטיילים הטוב בעולם.

לחם ביתי, עוגיות שיבולת שועל ושוקולד, והמבורגר עדשים טבעוני - הנה 3 מתכונים שווים מהספרים החדשים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...