ולנטיינס דיי הוא תירוץ לגיטימי לחגיגה קולינארית רומנטית במיוחד. מסעדות רבות ברחבי הארץ מציעות תפריט זוגי וקינוחים לבביים. שוקולטיירים, קונדיטורים וייננים נערכים לקראת מבול של מתנות ארוזות אדום וקשורות בסרט. הנה כמה רעיונות המביעים אהבה מתוקה ומפתה.
איקה שוקולד
איקה כהן היא שוקולטיירית בעלת מוניטין בינלאומי. על צווארה הענוג תלויות אינספור מדליות מתחרויות שוקולד שונות בעולם. פרלין הזעתר שלה היה לאחד מהמדוברים ביותר בקהילת השוקולד הבינלאומית. את הפרלינים העדינים, המדוייקים והנהדרים שלה היא מכינה בתהליכים ארטיזנליים ואומנותיים בשוקולטרי שלה ביד חרוצים בתל אביב. בימים אלה ממש נפתח סניף חדש בשוק הצפון ברמת החיל.
ומה מתאים ונפלא יותר ממארז לב אדום ובו פרלינים נפלאים?! פרלין לימון ושומשום או פרלין בוטנים, נוגט, קפה ואפילו בזיליקום.
לב אוהב שוקולד אדום עם 6 פרלינים - 86 ₪ .
להזמנות: http://www.ikachocolate.com או בטלפון: 036880440
ותמיד אפשר לבקר בשוקולטרי יד חרוצים 11 תל אביב
********************************
דודו אוטמזגין

(צילום בן יוסטר)
השף קונדיטור דודו אוטמזגין משקיע מחשבה ויצירתיות רבה בקולקציית המקרונים אותה הוא מציע ברשת הקונדיטוריות הנושאות את שמו להתפאר. אוטמזגין מקפיד על יצירת עוגיות מקרון קלאסיות אך יחד עם זאת עכשוויות. זאת בזכות שילובי טעמים ייחודיים כגון יוזו, מנטה, פסיפלורה, קסיס ועוד.
לרגל וולנטיינס דיי מציע אוטמזגין אריזת עוגיות מקרון על טהרת צבעי האהבה: וורוד ואדום.
בקולקציה הוורודה אדומה ניתן למצוא עוגיות מקרון בטעמי תות, מקרונים בטעמי קומפוט פירות יער ועוגיות מקרון בטעם קסיס-פטל. כולם בצבעי וורוד עד אדום עמוק .
עוגיות המקרון הרומנטיות של אוטמזגין ניחנות במרקם קטיפתי ונהדר. טעמן של המליות עדין אך מורגש ומחמיא עד מאוד לעוגיית המקצפת הרכה והנפלאה.
מחיר: 8 ₪ ליחידה.
ניתן להשיג בסניפי רשת הקונדיטוריות של דודו אוטמזגין.
*************************************
יקב רמת הגולן

ירדן רוזה רמת הגולן (צילום: גלעד לרום)
גם הייננים של יקב רמת הגולן מוצאים עצמם במצברוח רומנטי ומשיקים את היין הסמוק והוורדרד, ירדן רוזה 2010. היין המשמח והרענן מציג שילוב ארומטי של ניחוחות לימון, תותים בשמנת ופרחים טריים, עם רמזים לבאגט קלוי. בעוד שהיין מוכן לשתייה בעת שחרורו, ירדן רוזה 2010 צפוי להתיישן בגאון עד עשר שנים משנת הבציר.
חמיצותו המרעננת של היין מלווה היטב מאכלים עשירים ומלוחים אך רובד טעמיו המעודנים ילווה נהדר גם מגוון רחב של מאכלים מתוחכמים. היין יתאים במיוחד לשתייה לצד טרטר טונה וירטואוזי, גבינת ברי בשלה או סופלה תותים מפנק.
היין מופק מ-76% ענבי שרדונה ו-24% פינו נואר, שגודלו בכרמים הממוקמים בגובה רב בצפון רמת הגולן. היין מיוצר בדקדקנות על פי השיטה המסורתית, הכוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שנייה בבקבוק. היין התיישן על משקעי השמרים בבקבוק למשך חמש שנים.
יקב רמת הגולן ממוקם בעיר קצרין אשר במרכז הגולן.
להשיג בחנויות היין והמסעדות המובחרות.
מחיר לצרכן: כ- 130 ₪
********************************
מקס ברנר

MAX IN LOVE מקס ברנר ולנטיין , מארז שוקולדים ב-154 ש"ח (צילום: אלירן ניסן)
גם האיש הקירח לא נשאר אדיש, ולקראת ה-14 בפברואר מציג מארזים רומנטיים ושוקלדיים במיוחד. לכבוד ולנטיינס עוצבו קופסאות פח יפיפיות ובהן מגוון קוביות פרלין הייחודיות למקס ברנר. קוביות שוקולד חלב ממולאות בנוגט ובשבבי קוקוס קלוי, קוביות שוקולד חלב ממולאות בנוגט בטעם אספרסו ועוד. בנוסף מארזים מפנקים וזוגיים לערב רומנטי במיוחד כמו פונדו שוקולד בשני צבעים או צמד ספלי חיבוק לבביים להכנת שוקולטה חמה ומושחתת.
מחירי המארזים נע בין 42 ₪ לקופסת פח לבבית ועד למארז שופע אהבה וכל טוב ב-189 ₪.
ניתן להשיג בכל סניפי מקס ברנר וכן בנקודות המכירה ברחבי הארץ.
ואם כבר נכנסתם לאחד הסניפים תוכלו ליהנות מתפריט קינוחי שוקולד מפנקים ורומנטיים אף הם כמו מנת SHARING תותים ושוקולד לבן - וופל תותי פרוטי עם קצפת ושברי שוקולד לבן, מגדל שכבות בראוניז עם גנאש שוקולד לבן ותותים, מיני שאנטי תותים עם גנאש שוקולד לבן מוקצף, קראמבל עוגיות, שברי שוקולד לבן, קצפת ומרנג , גלידת ווניל ברוטב תות ומבחנה של שוקולד לבן חם. מוגש בליוי שתי כוסות קאווה במחיר של 129 ₪ לזוג.
****************************
אסטלה כיתת אומן

(צילום: יח"צ)
למי שרוצה להעניק את המתנה האולטימטיבית לחובב השוקולד והרומנטיקה, הנה הזדמנות נדירה לסדנת אומן לשוקולד וממתקים. מדובר בכיתת אומן מתקדמת לשוקולד וממתקים אצל אסטלה המארחת את M.O.F. Serge Granger בתאריכים 22-23-24 בפברואר.
Serge Granger הוא ותיק השוקולטיירים הצרפתים. הראשון שזכה בתואר M.O.F. בתחום השוקולד והניח את הבסיס לעבודת השוקולד והממתקים המודרנית בצרפת. בכירי השוקולטיירים והקונדיטורים בצרפת הושפעו ממנו. לאחרונה מכר את השוקולטרי שלו והוא מקדיש כעת את כל זמנו להוראה ולייעוץ.

ותיק השוקולטיירים הצרפתים, סרז' גרנז'ה (צילום: יח"צ)
עד כה העביר סרז' גרנז'ה כיתות אומן לתלמידי קורסי השוקולטיירים וקורסי הקונדיטוריה הבינלאומיים (SPC) באסטלה. לראשונה הוא יעביר השתלמות מקצועית לקהל הרחב. ההשתלמות מוגבלת ל-12 איש בלבד. היא מיועדת לבעלי רקע מוקדם בטמפרור ובעבודה עם שוקולד.
מחיר 3,200 ₪
לפרטים נוספים: ענת 03-5329381 או anat@estella.co.il
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו