עזרא נאווי: "אני אויב המדינה החדש"

פעיל השמאל הגיב לחשדות נגדו במהלך שחררו ממעצר • "אין פה כלום, שום חשדות, אני האיום הקיומי החדש"

עזרא נאווי במהלך מעצרו, השבוע // צילום: נעם רבקין פנטון // עזרא נאווי במהלך מעצרו, השבוע

פעיל השמאל עזרא נאווי שוחרר היום ממעצר והתייחס לחדשות הכבדים נגדו בעקבות שידור תחקיר "עובדה". "אני מרגיש הקלה ומודה לחברים שלי ומודה לעו"ד בלעדיהם הייתי במקום אחר לגמרי".

בני פלבן

עוד הוסיף נאווי כי "אין פה כלום, שום חשדות. אני אויב המדינה החדש, האיום הקיומי החדש של מדינת ישראל. מקווה שבית המשפט יפריך את האשמה הזו". פרקליטו של עזרא נאווי, עו"ד איתן פלג: "עזרא סבור, וכך גם אני, שאין התקדמות ממשית בחקירה, אין פה עבירות פליליות. אין פה עבירה של מגע עם סוכן זר או ניסיון לגרום למותו של אדם". 

בית משפט השלום בי-ם שחרר שלשום למעצר בית את נאווי, זאת אחרי שלא חלה התקדמות ממשית בחקירתו, לאחר שנחשד כי הביא למותו של פלשתיני. 

תאומות פלשתיניות נעצרו בחשד לתכנון פיגוע

כזכור, תחקיר "עובדה" חשף כי נאווי, פעיל בארגון תעאיוש, התוודה בפני תחקירן של עמותת "עד כאן" כי הסגיר לידי כוחות הביטחון של הרש"פ פלשתיני שביקש למכור קרקעות ליהודים. בעקבות התחקיר, ניסה נאווי להימלט לחו"ל, אך נעצר בנתב"ג. עם היוודע דבר שחרורו של נאווי למעצר בית, הודיעה הפרקליטות כי היא מתכוונת לערער על ההחלטה. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר