במקום פשיטת רגל: הזוג שלקח את העתיד בידיים
אחרי שנים של קשיים ומצב הישרדות בעסק המשפחתי החליטו רן והילה דורון לעשות את זה אחרת. במקום להכריז על פשיטת רגל ולהשאיר עשרות ספקים עם חובות, החליטו בני הזוג לעשות מעשה יצירתי ולקחת את עתידם בידיים
, עודכן
בשיתוף ברק רום
לפעמים בתנאים הכי קשים נמצאים הפתרונות הכי יצירתיים , זהו סיפורם של רן והילה דורון בעלי המפעל כלבו טכניק דורון תעשיות בע”מ המייצר תרכיזים לתעשיית הרכב. את המפעל הקים רן לפני 15 שנה במושב נחלה בדרום הארץ, עם חזון ברור להפוך למפעל המוביל בתחום בישראל, שייצר תחת מותג פרטי לכל החברות הגדולות במשק.
ההתחלה הייתה מבטיחה וקהל הלקוחות הלך וגדל. המפעל נוהל באופן שמרני ותחת משטר הדוק של תשלומים בזמן לספקים ומתוך עבודה וכבוד הדדי תוך תחושה שניתן לעשות בישראל עסקים גם באופן אחר.
השנים האחרונות היו כמעט בלתי נסבלות מספרת הילה. “לקוחות פושטים רגל ומשאירים אותך עם צ'קים חוזרים, המלחמות משתקות את העבודה, הסיטונאים מכתיבים מחירים בלי קשר לעלות המוצר, ובמשך השנים הפכנו להיות בני ערובה שלהם - בעיקר מהפחד שלא נייצר מחזור מכירות ולא נוכל לעמוד בכל התחייבויות המפעל שלנו לרבות הבטחת פרנסה לעובדים שלנו ולספקים שלנו. מצאנו את עצמנו לוקחים עוד הלוואה ועוד הלוואה ומעמיקים את הבור יותר ויותר. בכל פעם שהצלחנו לייצב במעט את מצב המפעל, קרה אירוע לא צפוי שלקח אותנו כמה צעדים אחורה. מלחמת צוק איתן הייתה הקש ששבר את גב הגמל ופשוט שיתקה אותנו וגרמה לנזקים שכבר לא יכולנו לספוג יותר”.
“גורלנו על פי כל הנתונים צריך להיות של פושטי רגל” מוסיפה הילה “המשמעות של המילה קשה מאוד עבורנו והשלכותיה הן לא רק עלינו ועל הילדים שלנו היא גם על העובדים שלנו והספקים שלנו שאיתם אנחנו עובדים המון שנים ובמשך הזמן הפכו להיות חברים. איך אפשר לדמיין בכלל פגיעה בהם ?”.
“אחרי הרבה שנים של מאבקים ומלחמות החלטנו לסגור את המפעל. אנחנו פשוט לא עומדים יותר בלחצים, חיינו אינם חיים ואנו חיים בחרדה מתמדת. קשה לתאר מה עובר על בעל עסק במצב כזה. החיים חולפים ואנחנו בתחושה שאנחנו לא מצליחים לייצר זיכרונות נעימים לילדים הקטנים שלנו. השנים האחרונות הם חור שחור, ואנחנו כל הזמן במצב של מלחמה מתמדת במפעל”.
אכן נראה כי אין מוצא והברירה היחידה שעמדה בפני בני הזוג דורון היא לנעול את שערי המפעל, לפטר את העובדים ולהתנצל בפני כל הספקים להם המפעל חייב כסף – אבל אפשרות זו לא עמדה על הפרק בשום שלב בעבור בני הזוג.
“במקום ללכת בשביל הידוע והנוח, להמשיך את השרשרת, לפשוט רגל ולעשות לספקים שלנו את מה שעשו לנו בעבר לקוחות שפשטו רגל, החלטנו להוכיח לכולם וגם לעצמנו שאפשר גם אחרת, בלי לפגוע ולגרום נזק.”
“החלטנו לצאת במבצע - מבצע סיום - ולמכור מהדורה מוגבלת של ערכות תרכיזים לרכב, כאשר כל ערכה תחסוך לכל בעל רכב אלפי שקלים במצטבר” אומרת הילה בהתלהבות . בין הקונים נגריל פרס אטרקטיבי: מיליון ש"ח !! , אנחנו נוכל לגייס את סכום החובות ואת הפרס לזוכה מסכום מכירת הערכות ולשלם לכל הספקים והעובדים שלנו. כהרגלנו עשינו הכל בדרך המלך, בצורה מסודרת כולל תקנון ובפיקוח רואה חשבון ועורכת דין”.
ערכת המבצע שתימכר במהדורה מוגבלת של 5000 יחידות, מכילה תרכיז של נוזל לשמשות עם חומר המספיק ל-80 מילויים - נצח של שקט לחיי רכב, וכן תרכיז לקירור רדיאטור, השווה ערך ל-16 טיפולי רדיאטור במוסך. עלות הערכה מוחזרת כבר בטיפול השני וכל השאר זה חיסכון נטו. סה”כ תרכיזים המייצרים נוזל מוכן בהיקף של כ- 1000 ליטר !. הוחלט על מחיר ערכה של 899 ₪ שיאפשר להחזיר את כל החובות ואת פרס הזכייה. ההסתברות לזכייה של 1 ך- 5000 הופכת את ההגרלה לחד פעמית ואטרקטיבית במיוחד, כאשר סכום הזכייה הסופי יהיה בהתאם לסך המשתתפים. התקנון והפרטים באתר: http://www.lazer.org.il/
המטרה שלנו לגייס את סך החובות ולהחזירם במלואם לספקים שלנו. אם במקביל גם הגשמנו לזוכה מאושר בהגרלה הרבה חלומות, דיינו.
הסיפור אכן מעורר השראה ויוצא דופן, ואנחנו אומרים לבני זוג : יישר כח עם אנרגיות כאלה ומחשבה יצירתית כזו ,אין ספק שתצליחו !!!

בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו