"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחקר: לידות מרובות מאריכות חיים
מחקר קנדי מצא כי נשים שילדו ילדים רבים האטו את תהליך ההזדקנות שלהן • תמיכת המשפחה בהריון תורמת גם לאריכות חיים
האסטרוגן המוגבר מגן על התאים ומאט את תהליך ההזדקנות // צילום: getty-images // האסטרוגן המוגבר מגן על התאים ומאט את תהליך ההזדקנות

מחקר: לידות מרובות מאריכות חיים

מחקר קנדי מצא כי נשים שילדו ילדים רבים האטו את תהליך ההזדקנות שלהן • תמיכת המשפחה בהריון תורמת גם לאריכות חיים

מערכת היום
, עודכן

אמא לילדים רבים? כנראה שתחיי יותר. כך קובע מחקר שעקב אחר 75 נשים מגואטמלה, שבדק את הקשר בין מספר הילדים למהירות תהליך ההזדקנות שלהן. המחקר, שנערך באוניברסיטת סיימון פרייזר דה בורנבי, בדק שתי קהילות בגואטמלה, עקב אחר תהליך ההזדקנות של הנשים בהן ואחר אורך הטלומרים שלהן -אזור בקצה הכרומוזומים.

"אורך הטלומרים מצביע על תהליך ההזדקנות של הגוף", מסביר פרופ' פבלו נפומנשי שעמד בראש המחקר. ככל שהטלומרים, חומרים המרכיבים חלק מהקוד הגנטי של גוף האדם, ארוכים יותר, הם מצביעים על כך שתהליך ההזדקנות של הגוף ארוך יותר. במילים אחרות, ככל שהטלומרים ארוכים יותר, תהליך ההזדקנות של האדם ארוך יותר והוא צפוי לחיות יותר שנים. אחד הגורמים שגורמים לקיצור הטלמורים הללו הם לחץ, גורמים דלקתיים וכמובן הגיל.

אסטרוגן מוגבר ותמיכה של המשפחה

במהלך המחקר, שארך 13 שנים, שבו ודגמו החוקרים את תאים גנטיים של הנשים מגואטמלה וגילו כי הטלומרים שלהן ארוכים יחסית. אחד ההסברים לתופעה הזו הוא היווצרות מוגברת במהלך ההריון של אסטרוגן, הורמון נשי המיוצר באופן מוגבר במהלך ההריון. ההורמון הזה מגן על תאי הגוף, ובין היתר על הטלומרים.

עוד באתר:טורקמניסטן אסרה מכירת סיגריות במדינה

אך לא רק אורכם של הטלומרים הוא שגורם לתהליך הזדקנות איטי בקרב הנשים הגואטמליות שנבחנו במחקר, אלא גם סביבתן של הנשים. בניגוד לנשים שנאלצות לעבור את הריונן לבד או בסביבה חברתית מצומצמת, הנשים בגואטמלה עטופות בבני משפחה וחברי קהילה שתומכים בהן, פיזית ונפשית. הסיוע החיצוני מאפשר לגופן להתרכז בהגנה על תאי העור שלהן, מה שמאפשר להאטה בתהליך ההזדקנות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...