"ישראל לא תאפשר העברת נשק לחיזבאללה"

מנכ"ל משרד החוץ דורי גולד // צילום: נעם ריבקין פנטון // מנכ"ל משרד החוץ דורי גולד, צילום: .

דורי גולד, מנכ"ל משרד החוץ, התראיין לאתר החדשות הסעודי "אילאף" ואמר כי ישראל פועלת לסכל העברת נשק ואמצעי לחימה מסוריה ללבנון: "יש לנו אינטרסים וקווים אדומים שאנחנו שומרים עליהם. כשראינו שיש מי שרוצה להעביר טילים רוסיים ממחסנים סוריים לחיזבאללה, סיכלנו זאת והבהרנו כי לא נרשה פעילות שכזו". 

את הראיון עם גולד ערך כתב האתר הסעודי בישראל העיתונאי מג'די חלבי ששאל את גולד אם ישראל אכן עומדת מאחורי תקיפת מחסני אמל"ח ושיירות נשק של חיזבאללה כפי שדווח לאחרונה בכלי התקשורת הערביים. גולד סרב להתייחס לשאלה באופן ספציפי והבהיר כי: "ישראל לא תאפשר העברה של אמצעי לחימה העלולים לפגוע בעליונותה הצבאית באזור".  

בעקבות הפרסומים השונים בעניין, הבהיר הערב המנכ"ל כי לא אישר שישראל תקפה את סוללות ה-SA-22, אלא הבהיר כי ישראל לא תאפשר העברת נשק שובר שוויון לחיזבאללה וכן לא תאפשר ירי עליה מסוריה.

הכתבה נפתחת בציטוט של גולד שאמר כי "ההיסטוריה אומרת שאם אנחנו במדינת ישראל חותמים על הסכם שלום עם הערבים, אנו שומרים על הברית שלנו לנצח". גולד הוסיף כי ישראל מייחסת חשיבות רבה למדינות ערב וכי יש לה אינטרס בהסכמים עם מדינות אלה. 

גולד לא התייחס לעניין חיסולו של רב המחבלים סמיר קונטאר וייחוס המתקפה לישראל, אך הגיב על קלטת השמע שהפיץ ארגון דאעש ובה נשמע מנהיג הארגון אל בגדדי כשהוא מאיים על ישראל ומדינות מערביות וערביות שחברו לקואליציה הנלחמת בארגון הרצחני: "ישראל יודעת כיצד להגן על עצמה מפני דאעש, בין השאר באמצעות שיתוף פעולה עם מדינות באזור שיש להן אינטרסים משותפים לאינטרסים שלנו – לא רק בעניין הגרעין האיראני, אלא גם בפעילות של איראן להפיץ טרור באזור ע"י בני העדה השיעית במדינות ערב המתונות". 

"לאיראן ולמשטר הסורי יש גם קשרים עם דאעש"

מנכ"ל משרד החוץ האשים את איראן בניסיון להשיג דריסת רגל בלבנון, בסוריה ובעזה ולאיים על ישראל מדרום, צפון ומזרח. הוא טען כי איראן מנסה לעשות זאת גם במפרץ (החות'ים בתימן. כווית, בחריין), ובעיראק (מיליציות שיעיות). עוד אמר כי איראן רוצה לעורר אנרכיה והרס כדי להציג את עצמה כפיתרון למשבר. "הסכם הגרעין הוא סכנה. לאיראן ולמשטר הסורי יש גם קשרים עם דאעש בסוריה", אמר.  

גולד התייחס גם לאפשרות של הפשרת היחסים עם טורקיה ואמר כי: "המגעים קדחתניים. יש נקודות שאנחנו מסכימים עליהם ויש נושאים שנותרו במחלוקת, אבל הכיוון הוא חיובי. לישראל וטורקיה יש אינטרסים משותפים ברמה הביטחונית והכלכלית, והמצב באזור מחייב את שתי המדינות להסכים על מה שחשוב". גולד הדגיש כי אין תאריך יעד לסיום השיחות עם הטורקים אולם להערכתו המגעים יבשילו לכדי הסכם כבר בזמן הקרוב. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר