ההבטחות הקולינריות שהעיר חיפה משחררת לאחרונה לא מאכזבות. מרכז הכרמל, שעוד ממתין לשרביט העדכניות שיכה בו, נותר מאחורי העיר התחתית, והיא, כמו הבן האבוד ששב הביתה, זוכה בכל תשומת הלב.
מה אין בה בעיר התחתית, יש מסעדת שף מולקולרית, אסיאתית זריזה, הודית אסלית, פיצה עם וייב, ביסטרו חיפאי ובית קפה מפונפן. אפילו בשוק תלפיות יש חמארה. במקום שכל הטוב הזה יזלג מלמעלה למטה, כנראה שבחיפה הכיוון הפוך וזה עולה במתינות במעלה הכרמל, בתקווה שיגיע עד הקצה לשדרות הנשיא, אבל בינתיים זה נעצר ברוממה, שם נפתחה לאחרונה ויוינו הרובע האיטלקי.
המיזם הקולינרי שהוא מסעדה ומתחם אירועים, ובעתיד הקרוב גם מעדנייה איטלקית, נפתח על ידי עודד שטראוס מהבעלים של הבר "צפרירים 1", יחד עם דדי צורף ואלי הדדי. על התפריט הופקד בועז קוינטנר, בזמנו השף של מסעדת ביג מאמא והיום חי ומבשל בביתו במצפה הילה בצפון.
המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!
המסעדה, מושקעת ויפהפיה, הוקמה במקומה של האיטלקית המיתולוגית פופולו בתחנת הדלק פז. ולא, זאת לא מסעדת תחנת דלק טיפוסית. המסעדה, שנפתחה לפני שלושה וחצי חודשים, מושקעת ומעוצבת וניכר שחשבו בה על הפרטים הקטנים. יש גינה מקסימה בחוץ ואת הנכנסים מקדם שולחן עמוס בכל טוב ארץ המגף.
שרימפס עטופים בהקפדה בשערות קדאיף, על שלוליות תרד חלוט ורוטב יין לבן (צילום: רעות סהר)
קיבלנו קוקטיילים קטנים של מרטיני רוסו בכניסה והתיישבנו על הבר, כי תנסו אתם להזמין מקום ברגע האחרון במסעדה הכי מדוברת ברוממה חיפה, כמו הילדה החדשה והיפה שהגיעה לבית הספר, כולם רוצים לשבת לידה. קיבלנו הסבר על המקום מהברמן הנחמד וקיבלנו פוקאצ'ה על חשבון הבית לשולחן, מתנת היכרות.
פיצה דקיקה מקושטת ב(מעט מדי) פפרוני, בזיליקום טרי ובצלים מקורמלים (צילום: רעות סהר)
נאמר לנו שויוינו מייבאת הרבה חומרי גלם מיוחדים מאיטליה וביניהם את הקמח המיוחד בטחינה 00, הטחינה הדקה ביותר האפשרית, כלומר טלק, מה שהפך את הפוקאצ'ה למצוינת, רכה מבפנים וקריספית מבחוץ. עם שמן זית מעולה, חמאה וממרח עגבניות מיובשות זאת היתה פתיחה טובה. כבר בהתחלה גילינו שכמעט כל מה שמגישים בויוינו גם מכינים במטבח שלה מאפס, החל בפסטות וממרחים וכלה בגלידות מקוריות. סיפרו לנו גם שפירות הים טריים, אז לראשונות הזמנו שרימפס בקדאיף וגם פיצה פפרוני. חמישה שרימפס עטופים בהקפדה בשערות קדאיף, מונחים על שלוליות של תרד חלוט ורוטב יין לבן ועשבי תיבול. מנת פתיחה קלה ומהנה, שרימפס שעשויים היטב ושידוכים מוצלחים של טעמים ומרקמים. גם קמח ה-00 לא אכזב והישר מטאבון הפחמים הגיעה אלינו לבר פיצה דקיקה מקושטת בפפרוני, בזיליקום טרי ובצלים מקורמלים. הקצוות היו חרוכים כמו שאנחנו אוהבים והגבינה לא הכבידה על הבצק יותר מדי. בויוינו משתמשים בפפרוני מעולה אז הרשנו לעצמנו להתאכזב שלא שמו לנו קצת יותר ממנו, אבל יחי האסטתיקה- על כל משולש היה עיגול.
מנה מעט מכבידה, מתאימה יותר ליום גשום. ניוקי פילה עגל (צילום: רעות סהר)
לעיקריות הזמנו פסטה רדיאטורי קרבונרה די אוקה וניוקי פילה עגל וערמונים. הראשונה, היתה מנת פסטה מופלאה, ברוטב שמנת עדין מנוקד בפלפל שחור גרוס, פטריות ונתחי אווז מעושן. כיף לאכול פסטה טרייה בחיפה, אם בתל אביב זה כבר מובן מאליו אז פה עדיין מותר להתרגש. גם הניוקי נעשה כהלכה והפילה היה מצוין אבל השילוב עם הערמונים והרוטב יצר מנה מעט מכבידה שכבר היה לנו קשה לסיים. אולי זה ירגיש אחרת עם גשם בחוץ.
ה"מייקינג אוף" של קלאסיקה איטלקית - אספרסו נשפך למנת האפוגטו (צילום: רעות סהר)
לסיום מתוק הלכנו על הקלאסיקה האיטלקית - אפוגטו. שני כדורי גלידת וניל ביתית מעולה שעליהם נמזג אספרסו משובח. "חיפה חיפה עיר עם עתיד" כתב יונתן גפן ושר דיוויד ברוזה. אחרי החוויה בויוינו הרובע האיטלקי העתיד הזה מריח די טוב, כמו פיצה בטאבון פחמים.
גלידת וניל ביתית מעולה, עם אספרסו משובח. אפוגטו (צילום: רעות סהר)
ויוינו הרובע האיטלקי
תחנת דלק פז, כיכר אליזבט 1, חיפה
04-8229454
דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל!
