החטא המתוק שלי

שוקולד פרה חוגג 80 • עשינו לו את הכבוד הכי מתוק שיש

צילום: לירון אלמוג // שיש שוקולד נוגט ופצפוצי אורז. צילום: לירון אלמוג

לפרה הכי מתוקה ואהובה בארץ מלאו 80 שנה. היא עדיין שובבה באופייה, חדשנית ומלאת חדוות יצירה. לאחרונה קיבלה מראה נשי ומודרני שמשווה לה מראה צעיר ועדכני. לכבוד יום ההולדת המכובד יצאנו אל מפעל השוקולד לסייר בין פסי הייצור ולהבין כיצד נוצרת בכל פעם פרת שוקולד טעימה אחרת.

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

בעיניים פעורות ולב משתוקק טיילנו במפעל, מנסים לחשוב אילו טעמים היינו מאחלים לה. אני, שכל כך אוהבת את השילוב המתוק־מלוח בין שוקולד מריר משובח וחמאת בוטנים קטיפתית ומענגת, החלטתי ליצור טבלה שכזאת, שתהיה שלי ורק שלי. 

גיא ואיתמר, שלא עומדים בפני כדורי שוקולד, ביקשו להכין את כיבוד ימי ההולדת האולטימטיבי הזה עם נופח שובבי וקופצני משלהם. בעדינות שיבצו הפתעות במרכז כל כדור ועטפו במיומנות באבקת סוכריות קופצות. ולסיום, ציירנו ציורי שוקולד אבסטרקטיים במשיכות עליזות של מריר, לבן ונוגט. פיזרנו פצפוצי אורז ופצחנו בחגיגות.

שברי שיש שוקולד נוגט ופצפוצי אורז

רשימת חומרים:

• 50 גרם שוקולד מריר מומס

• 50 גרם שוקולד לבן מומס

• 50 ג' שוקולד חלב במילוי נוגט מומס

• חופן פצפוצי אורז

אופן ההכנה:

מותחים ניילון נצמד על תבנית שטוחה ומהדקים היטב.

מורחים באופן מופשט את השוקולד הלבן.

מכניסים למקרר. כשמתקשה לגמרי, מוציאים ומורחים באופן מופשט שוקולד נוגט.

מכניסים למקרר. כשמתקשה לגמרי, מוציאים ומורחים שכבה אחידה של שוקולד מריר כך שיכסה את הכל.

מפזרים פצפוצי אורז ושומרים במקרר.

כשמתקשה לגמרי, שוברים לשברים גדולים ומגישים.

עוד במדור האוכל:פופינה חוגגת שנתיים והשמחה רבה למשך חודש שלם!שוקו או וניל? באייסברג החליטו ללכת על שניהם בפסטיבל מיוחד

חריף וטוב לו: מנקים את המתוק של פורים עם 3 מתכונים חריפים

טבלת שוקולד מריר במילוי חמאת בוטנים

רשימת חומרים לטבלה אחת:

• 200 גרם שוקולד מריר

• 2 כפות גדושות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים

אופן ההכנה:

ממיסים 100 גרם שוקולד מריר.

שוברים לקוביות מדויקות את 100 הגרם הנותרים.

מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד בתבנית שטוחה. בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של שוקולד מומס בדיוק בגודל של טבלת שוקולד.

מכניסים למקרר. כשמתקשה לגמרי, מורחים שכבה אחידה של חמאת בוטנים. מורחים על חמאת הבוטנים שכבה דקיקה של שוקולד מומס ומדביקים את קוביות השוקולד מעל באופן שישחזר את צורתה המקורית של טבלת השוקולד.

שומרים במקרר.

כדורי שוקולד עם הפתעות

רשימת חומרים לכ־40 יח':

• 150 ג' שוקולד מריר שבור לחתיכות

• 1/2 כוס שמנת מתוקה

• 200 גרם ביסקוויטים שבורים 

• 1/2 כוס סוכר

• 1/4 כוס קקאו איכותי

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למילוי:

• 10 אצבעות שוקולד 

במילוי קרם חלב וסוכריות קופצות

לציפוי:

• 1 כוס סוכריות קופצות

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת חלקה ומבריקה.

מעבירים את כל החומרים, פרט לשוקולד החלב, למעבד מזון ומעבדים לתערובת משחתית.

מעבירים את התערובת למקרר עד שהיא תתייצב ויהיה אפשר ליצור ממנה כדורים.

שוברים את אצבעות השוקולד ל־4 חלקים. מגלגלים כדורי שוקולד, טומנים במרכז 1/4 אצבע שוקולד ומצפים בסוכריות קופצות.

צילומים: לירון אלמוג

maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר