שרשרת אנושית עם חוליה חלשה // צילום: AFP // שרשרת אנושית עם חוליה חלשה

אחד ממארגני "טבעת השלום": "שונא יהודים"

חוליה חלשה בשרשרת סביב בית הכנסת באוסלו • הפעיל הביע חרטה על הדברים

העולם כולו התרגש בתחילת השבוע מהצגת הסולידריות מצד יותר מאלף מחברי הקהילה המוסלמית בנורבגיה לאחר שהם הקיפו בית כנסת מקומי בשרשרת אנושית, "טבעת שלום", בתגובה לפיגוע בבית הכנסת שהתרחש בשבוע שעבר בדנמרק. אך כעת מתברר כי אחד ממארגני האירוע, עלי צ'שטי, בן 30, הוא פעיל אנטי ישראלי שנשא בעבר נאומים אנטישמיים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

צ'שטי הודה בראיון לצהובון נורבגי כי לפני כשש שנים נשא באוסלו נאום שכותרתו היתה "לכן אני שונא יהודים והומואים" בו טען כי יהודים היו מעורבים באסון התאומים בארצות הברית. במהלך אותו נאום אמר צ'שטי בין השאר כי "היו אלפי יהודים שלא הגיעו לעבודה במגדלי התאומים". הוא אף תהה "מדוע היו יותר יהודים מהרגיל במהלך הפיגוע במומבאי שבוצע על ידי טרוריסטים פקיסטנים". 

הכתבה הכי נקראת היום באתר: הזוועות האמיתיות של הדיילים בטיסות

עוד הוא אמר כי "יהודים הם קבוצה קטנה אך כולם יודעים שיש להם הרבה כוח". צ'שטי הביע חרטה על דברים אלה וטען כי הם נאמרו בגלל תחושות כעס שהרגיש. עם זאת בראיון זה הוא גם אמר שאינו אוהב אנשים שתומכים בישראל.

אריק ארגמן, חבר הקהילה היהודית בנורבגיה אמר כי מעורבותו של צ'שטי הכתימה את אירוע הסולידריות של המוסלמים.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...