כל הזמן הזה חגגו על חשבוננו | ישראל היום

כל הזמן הזה חגגו על חשבוננו

איזה כיף היה אתמול להיות צרכן בישראל. יש ימים כאלה שכותרת רודפת כותרת וכולם רודפים אחרי הצרכן. תענוג גדול לברך את גולן טלקום על פתיחת תחרות אמיתית בענף. מתברר ששנים עבדו עלינו בעיניים. אם החברות החדשות יכולות להציע שיחות ללא הגבלה בפחות מ-100 שקלים לחודש ועדיין להרוויח אז בחברות הסלולריות הוותיקות פשוט חגגו על חשבוננו במשך שנים - גבו מאיתנו סכומים מטורפים וניצלו אותנו עד תום. ואתם יודעים מה - עדיין עובדים עלינו בהרבה תחומים בחיים ואנחנו יודעים זאת, אבל נראה שבתחום הסלולר משהו משתנה.

זה הרגע שצריך להכיר גם באומץ של השר כחלון. כן, אתמול היה הרגע שכולו חיכינו לו. בלי מורא, בלי משוא פנים - הוא הביא למהפכה של ממש. אנחנו צריכים עוד מהפכות כאלה בעוד הרבה תחומים בחיים שלנו. המוטיב צריך להיות יהודי על בסיס האימרה המפורסמת של רבי נחמן מברסלב: "והעיקר - לא לפחד כלל".

המחירים בענף הסלולר יעברו כעת לצלילה חופשית. עד סוף היום אתמול היה ברור: המשחטות הכלכליות בשירות הטייקונים התפרקו. מעתה הם יצטרכו לדאוג להלוואות שהם לקחו למען עצמם. הבעיה העיקרית היא שבדרך כלל מדובר בסוג של תספורת לפנסיה שלנו, וזו כבר אופרה אחרת.

לנוכח המהפכה בענף התקשורת, חשוב לציין שיש עוד הרבה שווקים בישראל שמייחלים לכחלון שלהם. קחו, למשל, את שוק מוצרי החלב. חבילת גבינה צהובה סטנדרטית עולה בין 20 ל-30 שקלים. למה? כי יש פה מונופול ועוד חברה גדולה וחצי. יש סובסידיות על ייבוא אבקת חלב. הגיע הזמן לשבור את המונופול הזה. להוריד מכסים על ייבוא חלב בלי הגבלה. להפסיק לפחד כל הזמן ממה יגידו הטייקונים. לרפתנים צריך לדאוג באמצעות סובסידיות ישירות.

הגיע הזמן לשחרר אותנו לתוך תחרות טובה ובריאה בהרבה תחומים. זה נכון שלא בכל תחום בחיים אפשר לייצר תחרות, יהיו כנראה תחומים מסוימים שבהם צריך את כוחם של המונופולים. אבל אז התפקיד הוא לפקח שהם לא יעשקו את הציבור. בארץ הפיקוח הזה, כמו במקרה של נמלי הים, לא צלח. זה הזמן להגביר כאן את התחרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר