היא אינה מתמסרת בקלות, קצת שעירה וקצת קוצנית, והטיפול בה דורש זמן וסבלנות. יש האוהבים אותה עד מאוד, אחרים סולדים ממרקמה הייחודי, והשאר כלל לא יודעים על קיומה. כזאת היא הבמיה, ירק עקשן של קיץ.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
זהו ירק ים־תיכוני, שהיגר מארצות ערב ואפריקה אל אמריקה הצפונית על ספינות עבדים, ובכך נחרץ גורלו. ירק עבדים, אוכל עניים המזוהה עם המטבח הגס והבסיסי של דרום ארה"ב. שם, בערבות הדרום, הוא מקבל תיבול קראולי חצוף, נעטף בלילת טיגון פשוטה ומשתזף בשמן רותח. זהו, לטעמי, אופן הבישול המתאים לבמיה ביותר. מכת החום המיידית מעניקה לה מרקם פריך במקום רירי, והרי זה משובח.
ובכל זאת אני חוזרת במסע שורשים מן הדרום אל המזרח ומבשלת את הבמיה גם בשמן זית מתובל בשום ובלימון, טעמים שלנו, אנשי אגן הים התיכון, ומוצאת כי טוב. כמה תרמילים של במיה, קלח תירס וגרגירי חומוס, והרי סלט של קיץ. תבשיל לימוני של במיה ועגבניות ועליו נתחי דג לבן עשויים במחבת, והנה התרמיל השנוי במחלוקת זוקף קומה באצילות ומצטרף לסולתה ולשמנה של הקולינריה המקומית.
דג עם תבשיל במיה בשום ולימון
החומרים (ל־4 מנות):
• 750 גרם פילה דג לבן (דניס, בס, לוקוס, מוסר)
• 4 כפות שמן זית
לתבשיל:
• 1 ק"ג במיה קטנה
• 3 כפות שמן זית
• 5 שיני שום פרוסות
• 1 פלפל חריף פרוס דק
• מיץ מלימון אחד
• חופן פטרוזיליה וכוסברה
• 1/2 כוס מים רותחים
• 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הבמיה וקוטמים את הגבעול עד שורשו בלי לפגוע בתרמיל עצמו. מייבשים את הבמיה בשמש במשך יומיים.
2. מתבלים את הדג במלח ובפלפל.מחממים שמן זית במחבת רחבת שוליים ומטגנים את הדג על הצד של העור במשך כ־4 דקות. מוציאים ושומרים בצד.
3. מחממים מעט שמן זית באותה מחבת ומטגנים את הבמיה, מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים קלות.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עם כיסוי במשך כ־30 דקות.
5. מוסיפים את הדג - העור פונה כלפי מעלה והבשר על התבלינים - ומבשלים במשך 2 דקות.
סלט חומוס, תירס ובמיה

החומרים (ל־4 מנות):
• 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים לפי הוראות היצרן
• 2 קלחי תירס מבושלים במי מלח
• 2 כוסות במיה קטנה
• 2 שיני שום פרוסות
• מיץ מלימון וחצי
• 2/3 כוס שמן זית
• 1 בצל סגול קצוץ דק
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• 2 כפות שמיר קצוץ
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. משטחים את הבמיה על מגש ומייבשים בשמש במשך יומיים.
2. חוצים לאורכם את תרמילי הבמיה.
3. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית, מטגנים קלות את שיני השום, מוסיפים את הבמיה ומזהיבים. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומבשלים קלות.
4. מעבירים את הבמיה לקערה, חותכים את גרעיני התירס מן הקלח ומוסיפים לקערה.
5. מערבבים פנימה את כל מרכיבי המנה, מתקנים תיבול ומגישים.
במיה מטוגנת

החומרים (ל־4 מנות):
• 1/2 ק"ג במיה
• 1/2 כוס קמח
• 1/2 כוס קורנפלור
• מלח לפי הטעם
• 3 ביצים טרופות
• 2 כפיות אבקת שום
• 1 כפית פלפל שחור גרוס
• 2 כפיות תערובת קייג'ון או פפריקה
• שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הבמיה ומייבשים אותה בשמש במשך יומיים.
2.קוטמים את הגבעול ואת הקצה, חותכים את הבמיה לחצי לרוחבה כך שיתקבלו חתיכות עגולות.
3. מערבבים יחד את הקמח והקורנפלור ומתבלים במלח.
4. מערבבים יחד את הביצים והתבלינים.
5. טובלים את הבמיה בביצים, מנערים שאריות נוזל ואז עוטפים בתערובת הקמח.
6. מטגנים בשמן עמוק וחם במשך כ־5 דקות עד שנעשה זהוב ופריך.
צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו