צילום: רוני שיצר // תמונות מההפגנה אתמול

פתרון לבעיית הפונדקאות בתאילנד?

מסמך משפטי שנכתב אתמול עשוי לזרז את תהליך הבאת התינוקות ארצה

בשורות טובות לישראלים המחכים בתאילנד, לאחר שנולדו להם תינוקות באמצעות הליך פונדקאות: מסמך שניסח עו"ד גיל עובדיה ליבוביץ', המייצג את אחד הזוגות, ניסח מסמך שעשוי לזרז את התהליכים, ואושר על ידי משרד החוץ. המסמך המשפטי מיועד לחתימת האם הפונדקאית, וחתימה עליו מאשרת כי האם מאפשרת להוציא את התינוק מתאילנד ולהביאו לישראל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המסמך הוצג בפני האגף המשפטי במשרד החוץ, ולדברי עו"ד עובדיה ליבוביץ' אושר על ידי המדינה באמצעות המחלקה המשפטית של משרד החוץ להנפיק דרכון בתנאי שיתורגם כמו שצריך לאנגלית ויאושרר עם תאילנד. משרד הפנים התאילנדי כבר חתם על המסמך אתמול. המחלקה המשפטית במשרד החוץ קיבלה האישור החתום לידיה, ואמש חתמה אף היא עליו.

"ברגע שהמסמך יאושר – תתאפשר הנפקת דרכון לתינוק"

"מדובר במגעים מאחורי הקלעים, כשהמטרה באישור היא יציאה לצמיתות של הילד מתאילנד. על זה בעצם נלחמנו", הבהיר עו"ד עובדיה ליבוביץ' ל "ישראל היום",  "כי המסמך שהוצג ובו האם הפונדקאית מסכימה להוצאת הילד לצמיתות מתאילנד מספק את דרישתם. מחכים עכשיו לאישור הרשמי שמתעכב בגלל הפרעות, והמצב במדינה, כך שזה יקח לצערינו כמה ימים. ברגע שהמסמך יאושר, יוכלו ההורים לגשת עם המסמך לנציגות להנפקת דרכון לתינוקות".

יגאל פלמור, דובר משרד החוץ, מסר כי מדובר בעניין של ימים עד שישובו התינוקות לישראל, בהנחה שהאימהות היולדות יחתמו על אותו מסמל. "עורך דין המייצג את אחד הזוגות מסר לנו מכתב לדוגמה לראות אם זה יספק את הדרישות של המשרד, לפיו, אם פונדקאית מאפשרת לאב להוציא הילד מתחומי תאילנד לצמיתות, נאשר את הבאת הילד ארצה, והמסמך אושר. כעת צריך להחתים האם על הויתור, להגיש אותו לשגרירות, ולקבל דרכון ישראלי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...