אני לא ממהרת לסיים את הטיגונמניה השנה, בחדווה שמנונית למדי אני מכריזה על טיגונפסט של שמונה ימים. אחרי שטוגנו לביבות כאלה ואחרות וסופגניות קטנות וגם גדולות, אני ממשיכה ומטגנת ארוחה לתפארת. יוצקת אל הסיר שמן נקי וצלול, מעמידה למסדר מסננת, נייר סופג ונחישות ופוצחת בטיגון סוער.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
חושבת על מנות קלילות כדי לרענן את התחושה הסופגנייתית שאוחזת בי. חותכת עגבניות שרי יפות, צבעוניות וכל כך מגרות ומחליטה על קפרזה פשוטה. אלא שאת פרוסות המוצרלה אני בוחרת לטגן, ממש כמו שניצל. יוצקת מעל שמן זית ריחני, מטפטפת חומץ בלסמי כהה ומקשטת בתפרחת עלי בזיליקום.
ממשיכה ומטגנת נתחי דג עטוף טעמים אתניים פריכים. ניחוחות של קארי וכוסברה מעוררים את החושים ואת התיאבון.
בינתיים, בוחשת בצק שמרים מהיר וקל. לאחר שיתפח ויעלה בועות אוויר גדולות, יעטוף בשכבה עבה וסמיכה תותים טריים ואדומים עד מאוד.
דגים מטוגנים בקארי
החומרים (ל־4 מנות):
• 600 גרם פילה דג לבן (דניס, בס, לוקוס, בורי, קוד), ללא עור ועצמות
לבלילה:
• 2 כוסות קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית תבלין קארי
• 1 כף זרעי כוסברה גרוסים
• חופן כוסברה קצוצה
• 1 ביצה מופרדת
• 1 כוס בירה לבנה
• שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה, למעט הבירה והחלבון.
2. חותכים את הדג לרצועות לפי העובי הרצוי (אפשר רצועות דקיקות ואפשר גם עבות).
3. מחממים את השמן בסיר רחב שוליים.
4. מוסיפים לבלילה את הבירה, מקציפים את החלבון ומקפלים לתערובת.
5. טובלים את רצועות הדג בבלילה ומעבירים בזהירות לשמן החם.
6. מטגנים כ־3 דקות מכל צד בשמן חם אך לא רותח, עד שהציפוי מזהיב.
7. מסננים מהשמן, מספיגים שאריות שמן, מתבלים במעט מלח לפי הטעם ומגישים מייד.
8. מגישים בליווי יוגורט מתובל בלימון, במלח ובקארי.
תותים מטוגנים
החומרים (ל־4 מנות):
• 8 תותים שלמים, שטופים וללא הכתר הירוק
לבלילה:
• 1 כוס קמח
• 2 כפות אבקת סוכר
• 1/2 כף שמרים יבשים
• 1/4 כוס מים פושרים
• 3/4 כוס מי סודה
להגשה:
• אבקת סוכר
• גלידת וניל או שמנת חמוצה
• 2 כפות קמח לפידור התותים
• שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה ומניחים בצד למשך 45 דקות.
2. מצפים את התותים בקמח, מנערים את שאריות הקמח וטובלים בבלילה הסמיכה.
3. כשהתות עטוף לגמרי מעבירים מייד - ובזהירות - לשמן החם.
4. מטגנים בשמן חם אך לא רותח במשך כ־2 דקות מכל צד, עד שמזהיב.
5. מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי גלידת וניל או שמנת חמוצה.
סלט קפרזה עם מוצרלה מטוגנת
החומרים (ל־4 מנות):
לסלט:
• 16 עגבניות שרי אדומות, חצויות
• 16 עגבניות שרי צהובות, חצויות
• 1/4 כוס שמן זית
• 3 כפות חומץ בלסמי
• חופן עלי בזיליקום קטנים
למוצרלה:
• 16 קוביות מוצרלה קשה, לא זאת הנמכרת במים
• 1/3 כוס קמח
• 2 ביצים טרופות
• 1 כוס פירורי לחם דקים
• 1/2 כוס פירורי לחם עבים (כגון פנקו)
• 1 כף אורגנו טרי או יבש, קצוץ דק
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מתבלים את הביצה הטרופה במלח ובפלפל שחור. מערבבים את פירורי הלחם הדקים והעבים עם האורגנו.
2. מצפים את קוביות המוצרלה כמו שניצל, בקמח, בביצה ואז בפירורי הלחם. מניחים להתייבש במשך כ־5 דקות וטובלים שוב בביצה ובפירורי הלחם על מנת לאטום לחלוטין את הציפוי.
3. מטגנים בשמן חם אך לא רותח במשך כ־3 דקות עד שמזהיב.
4. מסננים מהשמן ומספיגים את שאריות השמן.
5. מסדרים את העגבניות והמוצרלה המטוגנת בצלחת הגשה, יוצקים שמן זית ובלסמי, מתבלים במלח ובפלפל, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים מייד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו