בית משפט השלום בראשון לציון שחרר הבוקר למעצר בית את הרב הראשי לישראל לשעבר יונה מצגר, החשוד בעבירות שוחד ומרמה. הוא נדרש לערבות כספית, וכן לא יוכל לעזוב את הארץ או ליצור קשר עם מעורבים נוספים בפרשה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הרב נעצר בפעם השנייה לפני כשבוע בחשד ללקיחת שוחד, שיבוש מהלכי חקירה והדחת עדים.
ביוני 2013 נחקר מצגר באזהרה בחשד לביצוע המשטרה מייחסת לרב עבירות שוחד, הלבנת הון, הדחה בחקירה, קבלת דבר במרמה ועבירות נוספות בסכומים הנאמדים במיליוני שקלים. הוא נחקר אז במשך כעשר שעות, ושוחרר למעצר בית.
מצגר נחקר בחשד שבתקופה בה כיהן כרב ראשי גייס תרומות לעמותות וניתב כספי תרומות לכיסו הפרטי. חלק מהכספים שלשל לכיסו במזומן כדמי תיווך. לדברי המשטרה מעצרו של הרב בשבוע שעבר בוצע בעקבות התפתחות דרמטית בחקירה, המבססת את החשדות נגדו. בין היתר נטען כי פעל כדי לטשטש את הקשר שלו לפרשה ולכספים האסורים. בנוסף, המשטרה טוענת כי שיבש את החקירה נגדו והדיח עדים.
אחד מעדי המדינה בפרשת הרב מצגר: "אני נשאר בארץ"
אחד משני עדי המדינה בפרשת הרב הראשי לשעבר נמצא לאחרונה בתקופה קשה. על קירות הבניין שמול דירתו רוססו כתובות גרפיטי, וככל הנראה הוא ומשפחתו נטשו את דירתם. ברחוב החרדי כבר נפוצו שמועות כי בכוונתו לעזוב את הארץ, אך בראיון בלעדי ל"ישראל היום" הוא הודף אותן ומבהיר: אני נשאר כאן.
העד, שנחשב לאחד מאנשי סודו של הרב והפך לדמות הדומיננטית בתיק נגדו, אמר כי אינו יכול לומר דבר בנושא החקירה. בימים האחרונים התחזקה הסברה כי הוא הצטרף לתוכנית להגנת עדים ונאלץ לעזוב את ביתו, וכי בעתיד אף יעזוב את הארץ. הוא עצמו דחה את הדברים. "אני בסדר, ולא עוזב לשום מקום", אמר. עם זאת, נדמה שהעד ובני משפחתו נטשו את דירתם. אתמול נראה האיש עוזב את ביתו כשבידיו מזוודות גדולות ובגדים, ומחוץ לדלת ביתו נערמו שקיות ובהן דברים ישנים המיועדים לפינוי.
