צל"ש, זה מה שמגיע למי שמארח בראש השנה. העבודה הקשה מתחילה כבר שבועות לפני החג והיא כוללת את ניקיון הבית, סידורו, היערכות של שולחנות, של כיסאות, של כלי אוכל ובעיקר - קניית מזון ובישולו. כל זה, ולא אמרנו מילה על העבודה הקשה שמתחילה אחרי שאחרון האורחים עוזב. בשל כך צמחו בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים שנותנים שירות, שבעזרתו תעברו את החג בשלום עם כמה שפחות מאמץ, אולם גם עם כמה פחות שקלים בכיס.
גם טבעונים עושים חג
כיום קיימים שירותי הסעדה שיספקו לכם אוכל מוכן עד הבית, בכל סגנון שתרצו, עם שף ובלעדיו.
הפרויקט החברתי־קולינרי "נשים מבשלות" למשל, השיק לקראת החג תפריט המושתת על טהרת הבישול האתני־מסורתי, שמאפיין מגוון רחב של עדות, כדי ששולחן החג יהיה עשיר במגוון טעמים וניחוחות שונים.
התפריט כולל מגוון סלטים, מרקים, דגים, תבשילי בשר, ממולאים ותוספות. את תפריט החג מבשלות כ־100 נשים ממגוון עדות ומכל רחבי הארץ, על פי המתכונים והטעמים מבית סבתא. במנות המוצעות: פילה מושט ברוטב קארי מהמטבח הקוצ'יני (12 שקלים ל־100 גרם), עוף ממולא בסגנון מצרי (7 שקלים ל־100 גרם), קדירת בקר פרסי עם חומוס ולימון (10 שקלים ל־100 גרם) וצימעס (5 שקלים ל־100 גרם). עלות ממוצעת לסועד עומדת על כ־120 שקלים ואפשר לקבל את המשלוח עד הבית ללא תוספת במחיר.
למעדיפי האופציה האקסקלוסיבית, הקייטרינג "כיבודים" מבית מאפיית לחמים המוערכת מוציא לקראת ראש השנה מגוון מגשי אירוח. מדובר ב"פינגר פוד" דוגמת מיני מאפים, קישים, כריכוני ביס, פטיפורים, מגוון לחמים ועוגות.
כך, לדוגמה, מחיר מגש נגיסי לחם וקממבר 130 שקלים (ל־25 יח' במגש); קסטת פרומעז - 150 שקלים (36 יח' במגש); כריך במיני קרואסון חמאה, במילוי של קממבר, זיתי קלמטה, גאודה ועגבנייה, סלמון ואספרגוס - 120 שקלים (12 יח' למגש); מגש עוגות קלאסיות לראש השנה, שכולל עוגות סבתא ובריוש שקדים, תמרים ופקאן - 150 שקלים. גם על המשלוח מוסיפים כמה עשרות שקלים.
"BEFOOD" היא המעדנייה הראשונה בישראל לאוכל טבעוני ואורגני שכולו על טהרת מרכיבים טבעיים. המעדנייה, שנפתחה לאחרונה בתל אביב, מציעה תפריט עשיר של מנות שאינן מכילות חלבון מהחי, חומרים משמרים, תוספים מלאכותיים וסוכר.
תפריט החג מציע מנה ראשונה, שני סלטים, שתי מנות עיקריות, תוספת אחת ושני קינוחים במחיר 150 שקלים לאדם. במנות: עלי גפן באורז וצימוקים, תאנים מיובשות ממולאות אגוזים קלויים ובצל מטוגן, דלעת ערמונים חצויה ממולאת עשבי תיבול ועוד. משלוחים בתל אביב, ברמת גן ובגבעתיים ללא עלות, 25 שקלים לשאר היעדים.
גם מי שרוצה לאכול ארוחת שף בחג יכול לעשות את זה בבית: לדברי יובל רוזנן, הבעלים של "פומפידו - השף הסודי שלך", מדובר בפתרון למי שרוצה לארגן אירוע עם ארוחת שף, אך בלי השף וההוצאות הגדולות וכוח האדם שנלווה לכך.
בפומפידו מכינים חטיפי פינגר פוד דוגמת פחזניות ממולאות מוס כבד ותמרים; סלסילות קדאיף עם ריבת סלק וגבינת סנט מור; ענבים מצופים בגבינה כחולה ופיסטוקים; מיני קישים עם פטריות יער, והכל מוגש במגשים. יש גם מגשים של בשרים שכוללים אנטרקוט מעושן, רוסטביף, קורנביף ועוד. כמו כן מגשים של דגים או גבינות.
"אם יש סלט שצריך לערבב, הכל מגיע עם מדבקות", מסביר רוזנן, "למשל, סלט מלונים עם ארוגולה, בצל סגול, גבינת עיזים ופיסטוקים". ארוחה מלאה תעלה בממוצע כ־160-140 שקלים לאדם, כולל משלוח.
נסדר לך את הבית
מי שלא רוצה לרכוש כלים במיוחד לחג או שאין לו מקום בבית, יכול פשוט לשכור כלים לערב האירוח. "כלים" באבו גוש מציעים לכם, למשל, כלי הגשה, שולחנות וכיסאות שיגיעו אליכם עד הבית וייאספו מכם מייד בתום הערב, ללא צורך בשטיפתם. מחיר השכרת כלי הגשה לסועד בממוצע עומד על כ־23 שקלים לאדם. עם שולחנות וכיסאות העלות היא כ־28 שקלים. מחירי המשלוח תלויים ביעד המשלוח.
כדי שתתגאו בפני האורחים בבית המסודר שלכם תוכלו להזמין את שירותי "הבית מסודר", שירות ארגון וסידור הבית מא' ועד ת', כולל ברמת הקניות לחג אם תרצו. המחיר של דירה ממוצעת הוא החל מ־2,500 שקלים. זה תלוי בגודל הבית ובהיקף הבלאגן. זה יכול להגיע גם ל־6,000 שקלים, אם מדובר בווילה גדולה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו