כחלק מהמאמבק בתופעה של הפקרת בעלי חיים, משרד החקלאות הגיש היום (רביעי) שני כתבי אישום נגד שלושה אזרחים שונים, אשר נטשו את הכלבים שלהם. כתבי האישום הם תולדה של פעילות ענפה של משרד החקלאות לאכיפת חוק צער בעלי חיים, שפועל לצמצום התופעה העצובה של נטישת חיות מחמד, במסגרתה ננטשים מדי שנה עשרות אלפי כלבים.
עוד בנושא:
שירות חדש: כל פרטי הכלב שלכם ברשת
כתב אישום אחד של משרד החקלאות הוגש נגד שני תושב אילת, וכתב אישום נוסף נגד תושב בית שמש, שניהם כאמור, בגין נטישת כלבים. על פי כתב האישום הראשון, הנאשמים זוג, תושבי אילת, בשנות ה-40 וה-50 לחייהם, לקחו את כלבתם לאזור מרוחק מביתם והשאירו אותה בתחנת דלק סמוכה לעיר. הכלבה נמצאה על ידי אחד מהעובדים בתחנה והועברה לעמותה למען בעלי חיים.
בכתב האישום השני, כלבה פצועה שנמצאה על ידי אזרח שומר חוק, נמסרה לשירות הווטרינרי של עיריית בית שמש. הפקח של העירייה, תושב העיר בשנות ה-30 לחייו, התעצל לקחת אותה לכלביה שממוקמת בפתח תקווה ונטש אותה ליד אחד היישובים באזור בית שמש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו