"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כאלף דירות של מחיר למשתכן לא נמכרו

המדינה מעניקה הנחה של מאות אלפי שקלים כדי "להיפטר" מדירות ללא ביקוש • משרד השיכון: "בוחנים לעיתים מתן הנחות מ'המחיר המכרזי'"

,עודכן
975 דירות ב־15 פרויקטים של מחיר למשתכן בכל הארץ נותרו ללא קונים. כחלון // צילום: אורן בן חקון // 975 דירות ב־15 פרויקטים של מחיר למשתכן בכל הארץ נותרו ללא קונים. כחלון // צילום: אורן בן חקון

975 דירות ב־15 פרויקטים של מחיר למשתכן בכל הארץ נותרו ללא קונים. בכל פרויקט כזה נותרו למכירה בין 15 ל־50 דירות. מדובר בדירות שעברו כמה סבבים של הגרלות מחיר למשתכן, אך לא נמכרו. חלק מהדירות עברו ארבעה סבבים של הגרלות ונותרו בשוק.

כעת הדירות מוצעות למכירה,ללא הגרלהוללא רשימות - אבל לזכאים בלבד. הדירות מוצעות גם למשפרי דיור ולרווקים חסרי דירה בני 36-26. משרד הבינוי והשיכון אישר ליזמים ולקבלנים להעניק הנחות נוספות של כ־200 אלף שקלים נוספים לדירה, מעבר להנחות במחיר הדירה שכבר ניתנו. כמו כן, משרד השיכון אישר ומאשר ליזמים ולקבלנים לתת תמריצים שונים לרוכשים, כגון מזגן, חימום מרכזי ומטבח מאובזר. נבחנת גם אפשרות ליזמים ולקבלנים להשכיר את הדירות במלאי לטווח ארוך, וגם להעמיד את הדירות למכירה במסגרת דיור ציבורי.

הפרויקטים שבהםמשרד השיכוןאישר ליזמים ולקבלנים למכור דירות בהנחה נוספת הם בירושלים, במעלות תרשיחא, בקריית מוצקין, בקריית ביאליק, בדימונה, בירוחם, בכרמיאל ובבאר שבע. בקריית ביאליק נותרו 477 דירות ללא ביקוש, בכרמיאל - 182 דירות, בקריית מוצקין - 113 דירות, בדימונה - 107 דירות, בבאר שבע - 37 דירות, במעלות תרשיחא - 32 דירות ובירוחם - 27 דירות.

מהאוצר נמסר כי הם לא מזהים כל בעיה, וכי לעומת כ־1,000 דירות שלא נמכרו - שווקו ונמכרו בהצלחה במחיר למשתכן כ־65 אלף דירות.

ממשרד השיכון נמסר: "הכל ידוע ופורסם בריש גלי, ועל מנת להביא להצלחות ולשיווקים בפרויקטים של מחיר למשתכן, משרד השיכון בוחן לעיתים מתן הנחות מ'המחיר המכרזי', כשמדובר במתן הנחות מראש בלבד, לדירה בפרויקט אשר נמצא קושי בשיווקה. אין מדובר בסוגיה תקדימית".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר