אלון רביד, בשיתוף zap דפי זהב
האורחים עוד מעט בדרך, המנות יונחו על שולחן החג, ואתם תרצו לתת לכולם חוויה של מלון. אם כך, הטיפים הבאים יעשו לכם את החיים הרבה יותר קלים, ועל הדרך יחסכו לכם גם לא מעט כסף:
תפריט – כל מי שראה את הסדרה "בואו לאכול איתי" לא ישכח את המבט המשתהה של האורחים המעיינים בתפריט. במאמץ קל תוכלו להרשים את האורחים שלכם ולהראות להם שחשבתם על כל אחד מהם. זה יכול להיות באופי המנות (צמחוני, דל קלוריות), בעיצובן (קינוח בצורת כדורגל לאוהד השרוף במשפחה) או בשמן. אם תקראו למנת הפתיחה: הסלט של סבתא פנינה – תעלו חיוך על פני האורחים עוד לפני שנתנו את הביס הראשון.
קישוטים – מומלץ לפזר על השולחן נרות, עלים, רימונים וכל מה שמאפיין את רוח החג.
כלים חד פעמיים – אם אתם מארחים אורחים רבים, הדרך היחידה לעבור את החג הזה בלי שעות ליד הכיור היא ברכישה של כלים חד פעמיים. משרד האוצר מתכנן להטיל מסים על הכלים החד פעמיים, כך שאלה כנראה החגים האחרונים ששימוש בכלים האלה יהיה שווה לכל נפש. אגב, מומלץ לרכוש כלים מתכלים, כך גם לא תזיקו לסביבה.
חד פעמי לחג - אם אתם רוצים לעשות רושם על האורחים שלכם, כדאי ללכת על כלים חגיגיים במיוחד, שהמראה והתחושה שלהם הכי קרובים לדבר האמיתי. חנויות רבות מציעות חבילות אירוח לעשרה סועדים במחיר של 60-80 שקל וחבילות של 20 סועדים שנעות בין 100 ל-150 שקל. שימו לב שחנויות רבות מבצעות ברוח הקורונה משלוחים עד הבית, לרוב ללא תשלום מעל סכום מסוים.
סידור הכלים - כף המרק והסכין יהיו תמיד מימין לצלחת. מצד שמאל לצלחת תונח צלוחית קטנה ללחמנייה וסכין חמאה. הכלים לקינוח יונחו מאחורי הצלחת.
סידור פרחים – רצוי להניח כלי פרחים מרכזי ולפזר עלי כותרת בין המנות. זר גדול יכול לעלות בין 150 ל-250 שקל, בהתאם לגודל השולחן. עלי כותרת או קישוטי צמחים שונים יעלו כ-50 שקל.
צבעים – כל המרבה הרי זה גורע. בחרו לכל היותר 3-4 צבעים שיובילו את הקו של השולחן: ירוק, כחול, לבן. מעבר לכך זה ייראה כמו בלגן על השולחן.
תאורה – כדי לשוות לשולחן מראה נוצץ במיוחד כדאי לקנות ספוטים של תאורה. מומלץ שגוף התאורה יוצב כ-80 ס"מ מעל השולחן, אבל לא ישירות מעליו ולא מול עיני הסועדים. כדאי לבחור בגוף תאורה המוגן על ידי כיסוי זכוכית, בד או מתכת. שיטה נוספת לתאורה חגיגית היא לתלות על התקרה פס צבירה עם ספוטים, שזורקים את האור בצורה שלא מפריעה ליושבים בפינת האוכל, ומוסיפים אווירה.
אלון רביד, בשיתוף zap דפי זהב