"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העליון הורה לעכב את גזר הדין של רוצח תהילה נגר

משפחתה של נגר עתרה לעליון נגד עסקת הטיעון שנחתמה עם רוצח בתם, לפיה הוא יואשם בהריגה בלבד ולא ברצח • ביהמ"ש החליט לעכב את גזר הדין עד שיוחלט אחרת

,עודכן
בני משפחתה של נגר מפגינים נגד עסקת הטיעון // צילום: גיל אליהו - ג'יני

בג"ץ הסכים לקיים דיונים על הטיעונים לעונש עלרוצחה של תהילה נגרבבית המשפט המחוזי, אולם גזר הדין של הרוצח - ראיד רושרוש - יעוכב. יחד עם זאת החליט העליון כי הדיונים על הטיעונים לעונש בין הפרקליטות לסניגוריו של רושרוש יימשכו כסדרם. זאת, לאחר שמשפחתה של נגרערערה לבג"ץ על הסדר הטיעוןשנחתם בבית המשפט המחוזי עם רושרוש, לפיו הוא יואשם בהריגה בלבד ולא ברצח. כן, לא יינתן גזר דין עד להחלטה אחרת של בית המשפט העליון.

גופתה של נגר, בת 31 במותה, נמצאה מוטלת לצד כביש 90 בכניסה למושבה מגדל שבעמק הירדן, לא רחוק ממקום מגוריה, קיבוץ גינוסר, בדצמבר 2016. בן זוגה, רושרוש, ערבי נוצרי בן 29 מכפר מרר שבגליל התחתון,הואשם על ידי הפרקליטות ברצחאך בעקבות מחסור בראיות (שנבע לדברי המשפחה מחקירה רשלנית של המשטרה, ע.ח.) נחתמה עמו עסקת טיעון לפיה הוא יואשם רק בהריגה.

נגר ורושרוש הכירו שנה וחצי לפני מותה, והתפתח ביניהם קשר רומנטי. במהלך הקשר פיתח אובססיביות כלפי זוגתו, נהג בה באלימות רבה, הפך אותה לשק חבטות, היכה אותה, התעלל בה והתייחס אליה כאל שפחה.

תהילה נגר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

בני משפחתה של תהילה עשו הכל למנוע ממנה להיפגש איתו, אבל לא הצליחו. בכל פעם מצאה תהילה תירוץ אחר לחבלות שבגופה ונהגה לספר שנפלה. שבועיים לפני הרצח, חזרה תהילה הביתה מוכה וחבולה. בני המשפחה לקחו אותה לתחנת משטרת טבריה, שם הגישה תלונה ורושרוש נעצר.

תהילה נלקחה לבדיקות בבית החולים פוריה, אבל נמלטה משם ובהמשך לא הגיעה למסור עדות במשטרה. בנסיבות האלה, החקירה הסתיימה, ורושרוש שוחרר בתנאים מגבילים, שאסרו עליו לפגוש את תהילה למשך שבועיים. הקשר ביניהם נותק עד ה-19 בדצמבר 2016 ואז, בחלוף אותם שבועיים, שוחח רושרוש עם תהילה בטלפון, אמר לה שהוא אוהב ושכנע אותה לפגוש אותו. בערב שלפני הרצח היא נענתה לו ונפגשה איתו.

רושרוש אסף אותה מהקיבוץ והם נסעו לטבריה, שם היא רכשה כרטיס סים, במטרה למנוע מבני משפחתה לגלות כי חידשה קשר עם רושרוש. הם ישבו בבית קפה, וסמוך לשעה חצות נסעו חזרה והגיעו לזירת הרצח.

ראיד רושרוש בבית המשפט המחוזי // צילום: אייל מרגולין - ג'יני

השניים ירדו מהג'יפ בשעות הלילה המאוחרות בשדה, ורושרוש תקף אותה באכזריות, חנק אותה, עקר את ציפורניה והביא למותה. הוא גרר אותה למרחק של כשישה מטרים, ואז כדי לוודא הריגה, הוא רוצץ את גולגולתה באבן ענקית.

בתשובה שנתן בית המשפט העליון לעתירה של משפחת נגר על הסדר הטיעון עם רוצח בתם, הסכים בית המשפט כי יתקיימו בבית המשפט המחוזי דיונים על הטיעונים לעונש, אולם לא המחוזי יגזור את עונשו.

עו"ד אפרים דמרי, המייצג את משפחת נגר, מסר בתגובה: "בהחלטה נדירה קבע בית משפט העליון כי בית משפט המחוזי לא יגזור את דינו של ראיד רושרוש החשוד ברצח תהילה נגר והגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות בו הודה בהריגה ולא ברצח. מדובר בהחלטה בין הנדירות שראתה מדינת ישראל. בית המשפט העליון מתכוון לדון בעתירה באמצעות הרכב שופטים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר