"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שלושה אזרחים צרפתים נידונו למוות בעיראק
גזר הדין - בגין השתייכות לדאעש • מאות אזרחים זרים אחרים נידונו לעונשי מאסר ארוכים • ארגוני זכויות אדם מותחים ביקורת
מסרבת לגווע. המדינה האסלאמית // צילום: דודי ועקנין

שלושה אזרחים צרפתים נידונו למוות בעיראק

גזר הדין - בגין השתייכות לדאעש • מאות אזרחים זרים אחרים נידונו לעונשי מאסר ארוכים • ארגוני זכויות אדם מותחים ביקורת

מערכת היום
, עודכן

בית משפט עיראקי גזר בשבוע שעבר גזר דין מוות על שלושה אזרחים צרפתים, לאחר שנמצאו אשמיםבהצטרפות לדאעש. כך נמסר בדיווח רשמי של בית המשפט העיראקי.

השלושה – קווין גונו, לאונרד לופז וסלים מאצ'ו,שנתפסו בסוריהעל ידי כוחות מקומיים הנלחמים בדאעש בחסות ארצות הברית, הם הצרפתים הראשונים לקבל עונשי מוות בעיראק בגין הצטרפות למדינה האיסלאמית. על פי החוק העיראקי, יש להם 30 ימים בלבד לערער על ההרשאה.

עיראק עצרה בחודשים האחרונים אלפי אנשים שחזרו מסוריה, בחשד שהשתייכו לארגון המדינה האסלאמית. רוב העצורים נתפסו כבר בסוריה, על ידי "הכוחות הדמוקרטיים הסוריים", הפועלים למיגור דאעש בשם ארצות הברית.

בתי המשפט העיראקיים העמידו לדין בחודשים האחרונים מאות נתינים זרים, וגזרו את דינם של רבים מהם למאסר עולם בכלא העיראקי, אך אף נתין זר עדיין לא נידון למוות בגין השתייכות לדאעש. שלושת הצרפתים שדינם נגזר למוות בשבוע שעבר הם חלק מ-12 אזרחים צרפתים שנתפסו בסוריה והועברו לחסות עיראק בפברואר האחרון.

ארגוני זכויות אדם, ובהם ארגון Human Rights Watch, מתחו ביקורת על המשפטים של עיראק נגד הטרור, שלטענתם ההרשעות בהם מסתמכות לעתים קרובות על ראיות נסיבתיות או על הודאות שהושגו בעינויים קשים.

על פי דו"ח של ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל שהתפרסם באפריל, עיראק נותרה בין חמש המדינות המובילות בעולם בהוצאות להורג. כמו כן, אנליסטים שונים הזהירו כי בתי הכלא בעיראק פעלו בעבר כ"אקדמיות ללוחמים עתידיים", ומביאים כדוגמה את מנהיג המדינה האסלאמית, אבו בכר אל-בגדאדי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...