Loading...

הקשר בין מחלות לב לבשר מעובד וההשפעות הסביבתיות של תעשיית הבשר

ישראל היא מהמובילות בעולם בצריכת בשר מעובד, כזה שקבע ארגון הבריאות העולמי כמסרטן וודאי. מהן ההשלכות הסביבתיות של צריכת הבשר שלנו בנוסף לאלו הבריאותיות? וגם: טיפים לבניית תפריט חלופי, בלי לוותר לגמרי על מוצרי הבשר שאנחנו אוהבים

בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה

בפרק זה אירחה דנה רון את רוני חסון, מנכ"לית ארגון רופאים לתזונה ודיאטנית קלינית. השתיים דיברו על הקשר בין צריכת בשר למחלות לב וכיצד מתן אנטיביוטיקה לבעלי חיים משפיע על בריאותנו.

 הפרק דן בנתונים שעולים מהמחקרים האחרונים, ועל הקשר ביניהם לבין לשינויי אקלים מסוכנים, על ההבדלים העיקריים בין בשר מעובד ללא מעובד ואיזה תפריט חלופי מומלץ לאמץ לשמירה על תזונה בריאה.

 ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בצריכת עוף ובמקום הרביעי בצריכת בקר. ארגון הבריאות העולמי הכריז שבשר מעובד הוא מסרטן וודאי, ובשר בקר מוגדר כ"ככל הנראה מסרטן".

הממצאים הללו מדאיגים, בנוסף לעובדה שאנחנו מגדלים יותר בעלי חיים שחיים בצפיפות. כאשר הצפיפות גדלה עולה השימוש במתן אנטיביוטיקה למניעת מחלות ביניהם. שימוש גדול באנטיביוטיקה מעלה את הסיכון לעמידות אליה לבני האדם.

 בנוסף, בשר נחשב כמקור לברזל וסיבים, והוא אכן בעל ערכים תזונתיים חשובים.

עם זאת, קיימים לא מעט מזונות אחרים שעשירים בברזל שיכולים להיכנס לתפריט היומיומי שלנו. נושא נוסף שעלה הוא העובדה שרוב הבשר בארץ בעצם הרבה פחות עשיר בברזל משנדמה לנו, משום שתהליך ההכשרה שהוא עובר מוציא ממנו את רוב מקור הברזל.

כך שנראה שבכל מקרה כדאי לנו לשקול מקורות תזונתיים אחרים שיספקו לנו ברזל וסיבים.

בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה