בשיתוף השף הלבן
עוגת וניל קלסית
עוגת הווניל הקלסית היא אחת העוגות האהובות והפופולריות ביותר. זו עוגה הנחשבת לעדינה במקרמה, ופופולרית כל כך בשל האווריריות וטעם הווניל העשיר שיש בה. אפשר לצפות אותה עם אבקת סוכר, קרם חמאה, גנאש שוקולד או קרם גבינה עשיר. מי שרוצה לשדרג אותה יכול בקלות להפוך אותה לעוגה חדשה לגמרי - עוגת שיש וליהנות מטעמי הווניל המשתלבים בהרמוניה עם טעמי השוקולד.
עוגת שוקולד
עוגת השוקולד היא העוגה האייקונית ביותר מכולם. היא אהובה על ידי ילדים ומבוגרים כאחד והיא בחירה שרבים נוהגים לבחור בעת הם אופים עוגה. ניתן לשלב בה אבקת קקאו, שוקולית או שוקולד מומס, ואף לשדרג את טעמה באמצעות מילויים כמו מוס שוקולד, קרמל מלוח או שימורי פירות. היא מושלמת לימי הולדת ולמגוון אירועים רחב.
עוגת קטיפה אדומה
העוגה הנהדרת הזו מתהדרת בגוון אדום עז שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים. עוגת הגבינה שעטופה באבקת קקאו שגוונה אדום ומיוחד היא עוגת המקור, אך כיום נהוג להכין אותה עם צבעי מאכל. כך או כך היא עדיין טעימה ויפהפייה.
עוגת גזר
מ שמחפש עוגה שהיא גם בריאה וגם סופר טעימה, עוגת גזר בהחלט עונה על כך. העוגה הטעימה הזו נהנית ממרקם לח ונימוח בשילוב אגוזים ותבלינים שמעשירים אותה עד מאוד. תוכלו לשלב בה קינמון ואגוז מוסקט, ואפילו צימוקים. אם אתם רוצים לשדרג אותה עם ציפוי אבקת סוכר או קרם גבינה בהחלט יתאימו לה.
עוגת לימון
חובבי הטעם החמצמץ של הלימון בהחלט ייהנו מעוגה זו. מדובר בעוגה מרעננת במיוחד שנהוג למזוג עליה מיץ לימון מיד עם צאתה מהתנור כדי שהטעמים יספגו בה היטב. המרקם המתקבל הוא נימוח בעל טעמי לימון עזים.
עוגת גבינה
עוגת גבינה קטיפתית וחלקה שעשויה מגבינת שמנת עשירה על בסיס של בצק פריך היא ללא ספק עוגה שאי אפשר לעמוד בפנייה. ניתן לאפות עוגת גבינה בשלמותה או לאפות רק את הבסיס ולהכין עוגת פירורים נהדרת.
עוגת קפה
מי שאוהב את טעמי הקפה בוודאי ייהנה מעוגה בחושה טובה בטעמי קפה עוצמתיים. את העוגה נהוג לצפות עם שטרוייזל משולב עם קינמון-סוכר. זו עוגה מושלמת לצד כוס הקפה של הבוקר.
עוגת היער השחור
הקלסיקה הגרמנית כבשה את העולם ולא בכדי. מדובר בעוגת שוקולד עשירה שספוגה בליקר בשילוב קצפת ודובדבנים. חלקה החיצוני מעוטר כולו בשבבי שוקולד וחלקה העליון מעטר עם תלוליות של קצפת ודובדבנים. זוהי אחת העוגות היפות והמרשימות ביותר.
עוגת בראוניז
לפעמים כל מה שאנחנו רוצים בתוך העוגה שלנו הוא הרבה שוקולד. בדיוק לשם כך הומצאה הבראוניז.
עוגת שוקולד עשירה בטעמים עזים של שוקולד שמרקמה דחוס וחלקה העליון פריך במיוחד. אפר לצפות אותה עם אבקת סוכר או להגיש אותה לצד קצפת עם תותים טריים.
עוגת קוגלהוף
עוגת קוגלהוף היא עוגה בחושה רגילה שמקבלת את צורתה המעניינת מהתבנית שבה היא נאפית בה. לכן, לרוב נוהגים לשלב בה טעמים נוספים כמו שבבי שוקולד, גרידת לימון ועוד. לאחר חילוצה של העוגה מהתבנית ניתן לעטר אותה עם אבקת סוכר.
עוגת חמאה
עוגת החמאה המודרנית היא עוגה טעימה ונימוחה בטעמים חמאתיים שכיף לאכול. היא מושלמת לצד כוס שתייה חמה והיא משגעת במיוחד כשמשלבים בבליה שלה גרידת לימון או שקדים טחונים.
בשיתוף השף הלבן

