קינוחים לשבועות שעושים כבוד לשוקולד

חג השבועות החגיגי והלבן תמיד עמוס מטעמים גבינה וחלב נפלאים ומופלאים. מנות ראשונות עדינות וקלילות, מנות עיקריות על טהרת הגבינה והחלב, סלטים טריים ורעננים וכמובן גם מבחר גדול של קינוחי גבינה מהפנטים.

, צילום: pixabay

בשיתוף השף הלבן

המגוון העצום של עוגות הגבינה נדמה כי הוא אינסופי, ועם זאת מתחדש כל הזמן. תמיד ניתן להפתיע את האורחים עם קינוח מושחת במיוחד, עם מתכון חדש שעוד לא נוסה ועם שילובים מושלמים בטעמים ממכרים.

שילוב אחד מסורתי ומתבקש ויחד עם זאת מיוחד וטעים הוא השילוב בין השוקולד המתוק ועמוק הטעם לבין הגבינה העדינה בעלת טעם מתוק עדין ומפתה.

עוגת גבינה ופירורים בשחור ולבן

עוגת גבינה פירורים היא אחד הקינוחים הפשוטים והטעימים שיש לחג. ניתן להכינה בקלות על־ידי ערבוב כל החומרים יחד והכנסה למקרר לכמה שעות, ללא צורך באפייה, או דווקא חמה ואפויה עם פירורים פריכים מתפצחים בפה. כל שילוב וכל מתכון יהיה מוצלח וטעים.

לכבוד השבועות אפשר לגוון ולהפתיע ולהכין עוגת גבינה ועליה פירורי שוקולד. השילוב בין צבע העוגה הלבן ופירורי השוקולד החומים יוצר מראה נהדר שלא ניתן להוריד ממנו את העיניים, ולאחר הביס הראשון גם לא ניתן להפסיק לאכול.

לעיטור פירורי השוקולד, מעל ומתחת לעוגה, טוחנים ביסקוויטים פתי בר שוקולד, מוסיפים אבקת סוכר וחמאה מומסת במיקרוגל ומערבבים היטב. חצי מהכמות מניחים בתחתית תבנית מלבנית שבשלב מאוחר יותר תועבר אליה תערובת הגבינות.

להכנת העוגה מניחים בקערה שוקולד לבן שבור לקוביות ויוצקים עליו שמנת מתוקה מורתחת כדי שתמיס אותו. מערבבים היטב עד להמסה מלאה. משאירים בצד ובינתיים מערבבים בקערה נפרדת גבינת שמנת, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג וניל. אל הקערה הזו מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. בקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה וגם אותה מוסיפים לקערה בעדינות. את כל התערובת מעבירים לתבנית ומכיסים למקרר למשך הלילה.

לסיום מפזרים מעל את יתרת פירורי הביסקוויטים ומגישים.

עוגת שיש יפהפייה בדוגמה מהפנטת

עוד קינוח נהדר ופשוט הוא עוגת שיש בחושה ומהירה. מערבבים את כל חומרי התערובת יחד מלבד אבקת הקקאו. יוצרים תערובת לבנה, אחידה וללא גושים ומחלקים אותה לשתי קערות. בקערה אחת יהיו כשני שליש התערובת ואילו בשנייה את השליש הנותר. לקערה זו מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים היטב עד שהתערובת כולה מקבלת גוון חום נהדר.

בתבנית אפייה משומנת יוצקים קודם את התערובת הלבנה ועליה את החומה ואז מתחיל הקסם האמתי. בעזרת קיסם פשוט, או מזלג, מתחילים לערבב בעדינות את התערובות כך שמתחילות להיווצר צורות מעניינות ביניהן. ממשיכים בפעולה למשך כמה דקות. חשוב שלא לערבב היטב את התערובות שלא ייטמעו זו בזו ואז אבד אפקט השיש המקסים.

מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מוכנה. מוציאים את התבנית החוצה וממתינים מעט לפני שמחלצים את העוגה, חותכים ומגישים.

כוסות אישיות עם קווים ישרים

קינוחים לשבועות אינם חייבים להסתכם בעוגות בלבד. ניתן להכין קינוחים אישיים בכוסות קטנות, ולשלב את השוקולד והגבינה כך שייצרו קווים ישרים ואחידים למראה. מנה נהדרת ופשוטה להכנה שמעניקה לקינוח כולו אפקט אלגנטי ומרשים במיוחד.

יש להצטייד כמובן בכוסות זכוכית שקופות או כוסיות קטנות כמספר האורחים, ואף מומלץ להכין כמה כוסות נוספות למי שירצה פינוק נוסף.

גם להכנת הקינוח הזה מערבבים את כל חומרי התערובת יחד מלבד השוקולד המריר המומס מבעוד מועד. כאשר העיסה מוכנה מחלקים אותה לשתי קערות נפרדות ומוסיפים לאחת מהן שוקולד מריר מומס במיקרוגל, ומערבבים היטב עד לשינוי צבע התערובת.

ניתן להתחיל את סידור הכוסות עם התערובת הלבנה או החומה ואף להכין חצי מהכוסות כך והחצי השני הפוך. מניחים שכבה ראשונה בתחתית הכוס ועליה שכבה של התערובת השנייה, שכבה נוספת של התערובת הראשונה, ואם נשאר מקום בכוס מניחים שכבה רביעית בצבע הנגדי. לעיטור ניתן לפזר פירורי ביסקוויט, פרוסות תות שדה אדום או נגיעה קטנה של קצפת וגליה תלתלי שוקולד מריר מגורד.

את קינוחי החג ניתן להכין בכל דרגת מקצועיות והשקעה שרוצים. החל מעוגה בחושה פשוטה ומהירה ודרך קינוחי כוסות מושקעים במבחר שילובים. כל קינוח מתוק יתקבל בברכה בתום ארוחת החג הנפלאה, ואם יוגש לצדו גם קנקן תה ריחני וחם, סיום החג יהיה מושלם.

בשיתוף השף הלבן

כדאי להכיר