בשיתוף פאנקו

הכתבות של בשיתוף פאנקו

בשיתוף פאנקו

המדריך להזמנת אלכוהול לחתונה

כידוע, כל מי שמתכנן חתונה, אמור לקבל לא מעט החלטות ולקחת בחשבון לא מעט פרמטרים, אשר ישפיעו על הצלחת האירוע. חלק מהפרמטרים, עליהם חשוב לשים דגש נחשבים לגדולים ולמהותיים – כמו לדוגמא: בחירת אולם החתונה וחלק מהפרמטרים נחשבים אולי כקטנים ושוליים יותר, אך במקרים רבים, לא פחות חשובים כמו הנושא של אלכוהול לחתונה.
בשיתוף פאנקו

מה ההבדל בין אפריטיף לדיז'סטיף?

לפעמים, גם כשאנו משקיעים בארוחת ערב חגיגית עבור אורחים מיוחדים, יש תחושה שהערב פשוט מתנהל באווירת "זבנג וגמרנו" אחרי שעות של הכנות והתארגנויות, כל הסיפור נגמר תוך 30-40 דקות. ככה זה איתנו הישראלים, אנחנו פשוט רגילים להתנפל על האוכל ולהמשיך הלאה לחוויה הבאה. אם חיפשת דרך חדשה להכניס ראש אחר לארוחות הערב שלך ותמיד חלמת לתכנן דינר פארטי בסטייל, מומלץ להקדיש מחשבה למשקאות שנגיש בארוחה. על אף שבארץ מדובר במנהג פחות נפוץ, הטקס של שתיית המשקה לפני הארוחה מקודש בכל רחבי אירופה. הוא יוצר רגע לפני הארוחה שמכניס את כולם לאווירה, מזמין את כולם להתאסף ולשוחח קצת ופותח את התיאבון. גם בסיום הארוחה, המשקה האלכוהולי הנכון יכול לעשות יופי של סגירה. משקאות אלו שפותחים וסוגרים את הארוחה מכונים גם "אפריטיף" ו"דיז'סטיף". כאן, נסביר מעט על כל אחד מהם ועל ההבדלים ביניהם.
בשיתוף פאנקו

המקור האמיתי לשמות של משקאות אלכוהוליים

כשאנחנו בבר, באירוע או במסיבה, אנחנו קונים עוד ועוד משקאות אלכוהוליים טעימים, ולא מתעסקים ברכיבים שלהם או במקור לשמם. גם כשאנחנו שותים כוסית בבית בסוף יום ארוך, כל מה שמעניין אותנו היא תחושת הנחמה הקטנה. אבל כשמתעמקים בנושא, מגלים שמאחורי השמות של המשקאות האלכוהוליים מסתתרים נופים פסטורליים, מקומות אקזוטיים ובני אדם מעניינים. הנה כמה מהמשקאות הנפוצים, והסיבה שהם נקראים כפי שהם נקראים.