שיאים של עשרות שנים: המספרים מאחורי השרב הגדול

חום קיצוני נמדד בעשרות תחנות מדידה • המונים נהרו לחופים ולמקורות מים • ההקלה תגיע כבר מחר עם ירידה הדרגתית בטמפרטורות עד יום רביעי

שרב כבד בכל חלקי הארץ. צילום: לירון מולדובן

שיאי טמפרטורות של עשרות שנים לחודש מאי נשברו היום (שבת) ברחבי הארץ. בקיבוץ איילון שבגליל המערבי נמדדו אחר הצהרים 41.6 מעלות, מעלה אחת יותר מהשיא הקודם שעמד על 40.6 מעלות. זוהי הטמפרטורה הגבוהה ביותר שנמדדה בתחנה זו בחודש מאי מאז 1941 - לראשונה מזה 84 שנים נמדדה באזור זה טמפרטורה מעל 41 מעלות בחודש מאי.

המספרים מאחורי השרב הגדול, צילום: יהושע יוסף

גם בנווה יער שבעמק יזרעאל נמדדו 43.5 מעלות, שבירה של השיא הקודם שנמדד ב-1970 ועמד על 43.2 מעלות, שיא של 55 שנים. באזורים רבים במרכז וצפון הארץ הטמפרטורה התקרבה לשיאים ההיסטוריים לחודש מאי. בקיבוץ נתיב הל״ה שבשפלת יהודה נמדדה בשעות הצהרים טמפרטורה של 43.5 מעלות, רק עשירית מעלה פחות מהשיא לחודש מאי שעומד על 43.6 מעלות.

בעפולה נמדדה טמפרטורה של 43.2 מעלות לעומת השיא העומד על 43.5 מעלות. בעשרות תחנות בצפון הארץ, בשרון ובשפלה נמדדו טמפרטורות של 41-42 מעלות, כפי שניתן לראות במפת הטמפרטורות ממודל השירות המטאורולוגי.

באזור הכנרת, בעמק בית שאן, בבקעת הירדן ובערבה נמדדו 44-45 מעלות, לעומת שיאים של 46-47 מעלות לחודש מאי באזורים אלה. בהרי ירושלים הגיעה הטמפרטורה ל-38.5 מעלות, לעומת השיא בבירה העומד על 39.6 מעלות.

המוני מבלים ממלאים את חוף הים. חוף הים בתל אביב, צילום: יהושע יוסף

המוני מבלים הציפו היום את חופי הים, המעיינות ומקורות המים בצל השרב הכבד שפקד את רוב האזורים ברחבי הארץ - ובחלקם אף הורגש ביותר מ-40 מעלות. עם זאת, גל החום צפוי להירגע כבר מחר, בירידה הדרגתית שתימשך עד יום רביעי - אחריו תעלינה שוב הטמפרטורות.

תחזית לימים הקרובים

ההקלה בדרך: מחר מזג האוויר צפוי להיות מעונן חלקית עד מעונן, בעננות גבוהה. תורגש ירידה ניכרת בטמפרטורות, בעיקר בהרים ובחלקים המערביים של הארץ, אך יוסיף להיות חם מהרגיל עד שרבי, בעיקר בהרים ובפנים הארץ. בשעות אחר הצהריים הרוחות תתחזקנה, בעיקר בדרום הארץ, וייעשה אביך באזור. בשעות הערב האובך ישקע ויתפוגג, בעמקי המזרח יוסיף להיות שרבי.

יום שני יהיה נאה, מעונן חלקית עד בהיר. תחול ירידה ניכרת נוספת בטמפרטורות, בעיקר באזורים הפנימיים של הארץ. הטמפרטורות עדיין תהיינה מעט גבוהות מהרגיל לעונה בהרים ובפנים הארץ. יום שלישי יהיה נאה וללא שינוי ניכר, עם טמפרטורות סביב הממוצע העונתי. ההקלה תימשך גם ביום רביעי, אז תחול ירידה של עוד כשתי מעלות ביחס ליום שני. בהמשך, ביום חמישי, המגמה משתנה שוב - תורגש עלייה של כ-8-6 מעלות, במרכז הארץ ובמזרחה יהיה חם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר