"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שיא של 110 שנה נשבר בירושלים: סיכום גל הקור
הלילה עדיין יהיה קר מאוד בכל רחבי הארץ • מחר יעשה בהיר ותחול עלייה בטמפרטורות • בחרמון ייתכן שלג קל
גשם מקומי ייתכן בצפון (ארכיון) | צילום: הרצי שפירא

שיא של 110 שנה נשבר בירושלים: סיכום גל הקור

הלילה עדיין יהיה קר מאוד בכל רחבי הארץ • מחר יעשה בהיר ותחול עלייה בטמפרטורות • בחרמון ייתכן שלג קל

דן לביא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הערב (רביעי) והלילה יהיה בהיר וקר מאוד. צפויה קרה נרחבת בפנים הארץ ובהרים. בירושלים הטמפרטורה החזויה תגיע לשתי מעלות בלילה, בתל אביב לשש מעלות בלבד.

מחר, לאחר בוקר קר מאוד, יעשה בהיר עד מעונן חלקית. תחול עלייה קלה נוספת בטמפרטורות, אך הן עדיין נמוכות מהממוצע לתקופה. בלילה ייתכן גשם מקומי בצפון הארץ.

שלג קל צפוי בחרמון, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

ביום שישי בצפון הארץ יעשה מעונן חלקית עד מעונן וירד גשם מקומי קל. בחרמון ייתכן שלג קל. במרכז הארץ יעשה מעונן חלקית וייתכן גשם מקומי. בדרום הארץ יהיה בהיר. תחול התחממות קלה.

מ"מטאו טק" נמסר כי ביום שבת יהיה מעונן חלקית עם עלייה קלה בטמפרטורות, בעיקר בהרים. בצפון הארץ ובמרכזה ייתכן טפטוף עד גשם קל.

ילדים מחופשים בשלג, שיא הקור מאחורינו, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

ביום ראשון יהיה מעונן חלקית עם ירידה קלה בטמפרטורות, והן תהיינה נמוכות מהממוצע לתקופה. בצפון הארץ ובמרכזה יתכן טפטוף עד גשם מקומי קל. אחה"צ ינשבו לאורך החוף רוחות ערות. בלילה יחל גשם קל ומקומי במרבית האזורים. אחה"צ ייתכנו משבים עד 50 קמ"ש.

ביום שני יהיה מעונן חלקית עד מעונן, תחול עלייה קלה בטמפרטורות, בעיקר בהרים ובפנים הארץ, אך הן עדיין תהיינה נמוכות מהרגיל לעונה. גשם מקומי צפוי לרדת במרבית האזורים. קיים חשש קל לשיטפונות בנחלים.

בימים האחרונים פקד את אזורנו גל קור חריג שבחלק מאזורי הארץ אף היה חסר תקדים לחודש מרץ. אמנם לא נשברו אמנם שיאי טמפרטורה לחודש מרץ, אך לפי סיכום נתוני השירות המטאורולוגי עולה כי רצף הימים הקרים הוא חריג וחסר תקדים בחלק מהתחנות לחודש מרץ, או שהתרחש לאחרונה רק בשנות ה-80.

שלג בצפון רמת הגולן, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

כך למשל בירושלים היו שישה ימים רצופים עם טמפרטורת מינימום נמוכה משלוש מעלות צלזיוס. רצף דומה היה בעבר במרץ רק ב-1910, 1894 ו-1886. היו 6 ימים עם טמפרטורת מקסימום נמוכה מ-9 מ"צ ו רצף דומה היה ב-1959, 1953 ו-1910.

בצפת רצף טמפרטורות המקסימום (פחות מ-6 מעלות) הוא חסר תקדים לחודש מרץ מאז תחילת המדידות בתחנה לפני יותר מ-80 שנה ורצף דומה של טמפרטורות מינימום (פחות ממעלה אחת) היה רק ב-1959.

שלג ביער ביריה, צילום: אנצ׳ו גוש - ג׳יני

בנגבה היה רצף של שישה ימים עם טמפרטורת מקסימום נמוכה מ-15 מעלות, ומתחילת המדידות ב-1950 לא היה רצף כזה.

גם במקומות בהם היו מספר רצפים כאלה בעבר (כמו באר שבע או סדום) - הם קרו לאחרונה לפני קרוב ל-40 שנה.

שלג ירד אתמול בצפון הגולן, בגליל, בשומרון, ביהודה ואף בהר הנגב. בשל מיעוט המשקעים הצטברה שכבה דקה (2 עד 3 ס"מ לכל היותר, למעט בחרמון שם השכבה הייתה עבה יותר). בשל הטמפרטורות הנמוכות ירד שלג אף במקומות נמוכים מבחינה טופוגרפית - בכל מקום אליו הגיע ענן מפותח מגובה של כ-550 עד 600 מטרים ובאצבע הגליל אף פחות, ירדו שלגים. כך לדוגמה דווח על שלג גם במטולה (רום 520 מ'), באריאל (550 מ') ואף בשמורת הבניאס (350 מ') ובכרמיאל (300 מ').

שלג ירד גם בהר הנגב מגובה של 700 מ'. בירושלים ירד שלג קל לפרקי זמן קצרים שלא נערם. ירידת שלג בחודש מרץ אינה יוצאת דופן, אולם באזורים כה נמוכים היא חריגה. כך למשל, בהרי הצפון והמרכז עשויים לקבל שלג במרץ אחת ל-5 עד 10 שנים (לדוגמה בשנים 2012, 2007, 1998, 1983, 1980 ועוד). אולם הוא יורד בדרך כלל בגבהים של 800 מ' ומעלה.

גשם בחודש מרץ, ארכיון, צילום: הרצי שפירא

ירידת שלג בגבהים נמוכים כפי שהיה באירוע הנוכחי היא חריגה לחודש מרץ. מדידות מסודרות של שלג קיימות רק בירושלים ובצפת, כך שאין לשירות המטאורולוגי נתונים היסטוריים על שלג במקומות נמוכים יותר, אולם על פי המידע שיש בידיהם היה עוד מקרה אחד של שלג באזורים נמוכים בחודש מרץ, ב-1943 (הגליל התחתון והכרמל).

גשם מצטבר מתחילת העונה:

בחלק מהאזורים הכמויות עולות על הממוצע לכל העונה כמו בחלקים מהגליל וצפון הגולן ובמרכז הארץ. למשל מטולה שם ירדו כבר למעלה מ-900 מ"מ ונווה אטי"ב עם יותר מ-1000 מ"מ.

במרכז הארץ ישנו אזור נרחב שעבר את הממוצע הרב שנתי – מישור החוף המרכזי והדרומי וחלקים ממערב השומרון ויהודה. ניתן לציין את נווה צוף ופסגות שבחבל בנימין עם יותר מ-800 מ"מ מתחילת העונה ותחנות שונות במישור החוף המרכזי עם יותר מ-700 מ"מ (בנחשונים ירדו 772 מ"מ).

לעומת זאת ישנם כמה אזורים שלא הגיעו לממוצע ובפרט בפנים הארץ כגון הגליל התחתון, עמק הירדן ועמק יזרעאל וכן אזור הדרום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...