"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
התחממות כדור הארץ: ייתכן ולא נראה יותר שלג בישראל?
בעקבות שינויי האקלים ברחבי העולם - קיים חשש לשינוי דרסטי במזג האוויר • אלעד זוהר, החזאי של רשת 13 מתיישב לענות על השאלות שלנו בנושא האקלים וגם מרגיע: "יש הטוענים שלשלג יהיה יותר קשה לרדת אבל גם אם הסברה הזו נכונה היא לא מדברת על השנים הקרובות"
מגדל דוד שבירושלים מכוסה בשלג, 1 בינואר 1992. צילום: זאב רוטקוף/מתוך ויקיפדיה

התחממות כדור הארץ: ייתכן ולא נראה יותר שלג בישראל?

בעקבות שינויי האקלים ברחבי העולם - קיים חשש לשינוי דרסטי במזג האוויר • אלעד זוהר, החזאי של רשת 13 מתיישב לענות על השאלות שלנו בנושא האקלים וגם מרגיע: "יש הטוענים שלשלג יהיה יותר קשה לרדת אבל גם אם הסברה הזו נכונה היא לא מדברת על השנים הקרובות"

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

גלי הגשם הקצרים והחריגים שחווינו השנה, כמו גם תופעות אקלים חריגות אחרות כמו גלי החום הארוכים והלוהטים בקיצים האחרונים מעלים את השאלה כיצד ייראה החורף הישראלי בעתיד? שאלה זו מצטרפת לשאלה גדולה יותר והיא האם נזכה לראות עוד שלגים בירושלים והרי המרכז? או שבגלל התחממות כדור הארץ ירידת שלג בבירה תהפוך להיות סיפור מהעבר שזקני העיר, יספרו לנכדים בערגה. כמו כן רצינו לברר האם גל הקור החריף שעובר כעת על ארצות הברית כמו גם כמויות השלג החריגות בחצי האי קמצ'טקה שבמזרח רוסיה, עם כמויות שלג של מעל 3 מטרים, מעידות על שינויי האקלים ועל אובדן השליטה על מזג האוויר בעולם עקב התחממות כדור הארץ.

שלג בגוש עציון%2F%2F השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

כדי לענות על שאלות אלו שוחחנו עם אלעד זוהר מגיש פותחים יום וחזאי ערוץ 13. לדבריו "כיום בעולם המחקר והמדע לא מדברים דווקא על התחממות כדור הארץ אלא על ההקצנה של מזג האוויר כתוצאה מהשינוי שגרמנו למזג האוויר. כלומר אירועי קיצון שבעבר הגיעו פעם ב-50 עד 100 שנה, יהיו הרבה יותר תדירים. למשל כיוון שהים התיכון מתחמם בקצב איטי כל שנה, הרי שבתחילת הסתיו בעת שמי הים עדיין חמים, נראה אירועי גשם חריגים וחזקים הרבה יותר בחלק מהשנים. יגיעו סערות שבעבר הורידו 20 מ"מ גשם אך כעת יורידו 50 מ"מ גשם ויותר".

"התופעה הזו מתחוללת בעקבות ההתחממות הזוחלת של הים שמשפיעה על הסערות שמגיעות לישראל תתבטא בגשמי זעף של ממש" אומר זוהר. "למציאות הזו יש השלכות על ההיערכות של העיריות לאורך החוף בארץ. אירועי גשם שהיו פעם אחת ל-50-20 שנה יקרו פתאום כל 3 שנים. יהיו הצפות ושטפונות תדירים הרבה יותר ויהיה צורך להיערך להגן ולתקן את כל הנקודות החלשות והנמוכות בעיר שמים יכולים לזרום או להיאסף בהם. המצב הזה יקרה בגלל השינויים שגרמנו למזג האוויר. כלומר אם בעבר דיברו על התחממות כדור הארץ היום מציינים שהעיקר זו העובדה שהאנושות תצטרך להתמודד עם אירועי קיצון תדירים יותר".

התחממות גלובלית, צילום: gettyimages

ואם בכל זאת נדבר על חום, האם עוד נראה שלג בהרי המרכז ובירושלים?

"התשובה היא חיובית לגמרי אנו עוד נראה שלג בהרי הצפון והמרכז וגם בהרי ירושלים. אמנם יש הטוענים שלשלג יהיה יותר קשה לרדת אבל גם אם הסברה הזו נכונה היא לא מדברת על השנים הקרובות."

מעבר לישראל שאלנו את אלעד זוהר על גל הקור הסוער שעובר על ארצות הברית בשבוע האחרון ועל הסופה הענקית שפקדה את חיצי האי קמצ'טקה ברוסיה. ביחס לכך ציין החזאי הוותיק כי שני האירועי האלו אינם בהכרח חריגים. "בארצות הברית יש מחזוריות של הגעת סופות כפור חריפות של מינוסים מאוד עמוקים מהקוטב הצפוני. זה לא קורה כל שנה, זה לעיתים קורה פעם ב20-10 שנים אבל זו תופעה מוכרת. יתכן אולי שעוצמת הסערה גברה אבל זה לא עדות עדיין לנדנדת מזג האוויר. ביחס לרוסיה אני חייב להגיד שאין לי בקיאות מספקת אבל גם במקרה ההוא זה נראה אירוע שגם אם הוא קיצוני הוא לא חריג ביחס לנקודה שבה הוא קורה", סיכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...