"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קרוב יותר ממה שאתם חושבים: המהפך האקלימי שצפוי בישראל עד שנת 2028
בדוח שפרסם, העוסק בתחזיות משקעים וטמפרטורה, כמות המשקעים בשנים 2025-2028 תהיה נמוכה ביחס לממוצע של 30 השנים הקודמות • בנוסף, הבצורת השנה, היא החמורה ביותר שנמדדה אי פעם
הבצורת החמורה מזה 900 שנה (אילוסטרציה). צילום: רפאל בן ארי

קרוב יותר ממה שאתם חושבים: המהפך האקלימי שצפוי בישראל עד שנת 2028

בדוח שפרסם, העוסק בתחזיות משקעים וטמפרטורה, כמות המשקעים בשנים 2025-2028 תהיה נמוכה ביחס לממוצע של 30 השנים הקודמות • בנוסף, הבצורת השנה, היא החמורה ביותר שנמדדה אי פעם

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מקום לדאגה:מחקר של השירות המטאורולוגי קובע - כמות המשקעים בשנים 2025-2028 תהיה נמוכה ביחס לממוצע של 30 השנים הקודמות - במקביל הטמפרטורות יהיו גבוהות מהממוצע. הבצורת השנה, היא החמורה ביותר שנמדדה אי פעם, בחלקים גדולים של הארץ.

השירות המטאורולוגי פרסם דוח העוסק בתחזיות משקעים וטמפרטורה לתקופה 2025-2028 והמסקנות עצובות וקשות. מתוצאות העבודה עולה שכמויות המשקעים בישראל בשנים הקרובות צפויות להיות נמוכות ביחס לממוצע הרב שנתי ב- 30 השנים האחרונות והטמפרטורות בשנים הקרובות צפויות להיות גבוהות מהממוצע.

מזג אוויר הפכפף - הצפות בזכרון יעקב ולאחריהן תקופה של יובש %2F%2F 27א

העבודה של מנהל השירות ד"ר עמיר גבעתי וד"ר יצחק כרמונה, מאגף המחקר בשירות, מבוססת על תוצאות של 14 מודלים אקלימיים גלובליים שונים כחלק מפרויקט של ארגון המטאורולוגיה העולמי (WMO) לתחזיות עבור תקופות חומש (עדכון התחזית הבא יהיה לקראת סוף 2025) .

מתוך 14 מודלים שנבדקו, 10 מודלים צופים כמויות משקעים נמוכות ביחס לממוצע הרב שנתי (71%). אנומלית המשקעים השלילית הבולטת ביותר צפויה באזור צפון מזרח הארץ: החרמון, רמת הגולן והגליל העליון, האזורים הגשומים ביותר באגן הכנרת.

הכנרת, צילום: תמי נחמיה לאיגוד ערים כינרת

תחזית משקעים זאת לשנים הקרובות באה על רקע הבצורת הקיצונית בעונת הגשמים הנוכחית, 2024/25, בה נרשמות כמויות המשקעים הנמוכות ביותר מאז החלו המדידות באזורים כמו רמת הגולן, אזור החרמון והגליל העליון. בהרי ירושלים ובנגב זוהי השנה השחונה ביותר ב-3 העשורים האחרונים נכון לאמצע מרץ 2025. רק באזור החוף והשפלה המצב בשנה זו גרוע פחות ביחס לשנות בצורת קיצוניות בעבר.

בשירות ציינו עוד כי יש גם לקחת בחשבון שמעבר למגמות האקלימיות הנצפות והחזויות בישראל עקב שינויי האקלים, שנות בצורת בישראל ובאזור כולו מגיעות במקרים רבים ברצף ולא מסתכמות בשנה בודדת בלבד.

"משבר האקלים ושוק העבודה שלובים זה בזה". שדה צחיח (אילוסטרציה), צילום: רויטרס

על פי החוקרים לאנומלית המשקעים השלילית הצפויה בשנים הקרובות עשויות להיות השלכות על מצב מקורות המים הטבעיים, צריכת המים, החקלאות, הטבע והסביבה.

בנוסף לכך בתחום הטמפרטורות מראה ממוצע האנסמבל של כלל ארבעה עשר המודלים העונתיים כי הטמפרטורות בפני השטח בישראל בשנים 2025-2028 יהיו בישראל גבוהות בחצי מעלה עד מעל ביחס לתקופה 1991-2020. חריגה זו כאמור נצפתה גם בכל המודלים בנפרד ללא יוצא מהכלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...