אלפי מבקרים מרחבי העולם שהגיעו לבלגיה עבור פסטיבל המוזיקה האלקטרונית המיתולוגי טומורולנד נמצאים כעת במצב מורכב: הם כבר לקחו חופש מהעבודה, ארזו מזוודות, שילמו על הטיסה, שכרו רכב וכו’. לאחר שהבמה הראשית נשרפה כליל אמש, המארגנים הכחישו כי הפסטיבל בוטל, אך לא ברור עד כמה תיפגה החוויה. למי שכבר נמצא שם או בדרכו לאזור, בלגיה והמדינות הסמוכות מציעות מגוון עשיר של אטרקציות אחרות שאפשר לנצל את הזמן כדי לבקר בהן בנסיעה של כמה שעות. קלוד מציעה לנו כמה חלופות מרכזיות.
בלגיה: יותר מוופלים
אנטוורפן, עיר הנמל ההיסטורית, מרוחקת פחות מ-20 ק”מ מבום, העיירה בה מתקיים הפסטיבל, כך שנסיעה אליה לוקחת כ-20 דקות ברכב או 30 דקות באוטובוס. המרכז ההיסטורי שלה מהווה אוצר אדריכלי, עם בתי גילדות מהמאה ה-16 וקתדרלת הגברת הקדושה המרשימה. מוזיאון רובנס מציג יצירות מופת של אמן הברוק הפלמי הגדול פטר פאול רובנס.
בריסל, הבירה הבלגית, נמצאת במרחק של כ-30 ק"מ מבום, או 24 דקות ברכב (באוטובוס או רכבת זה קצת יותר משעה). העיר העתיקה של בריסל מציעה את “הכיכר הגדולה”, הנחשבת לאחת היפות בעולם. מוזיאוני הבירה והשוקולד המקומי מספקים טעימה אותנטית מהתרבות הבלגית. מלבד זאת, העיר נחשבת גם לאחת מפנינות האדריכלות של אירופה והעולם כולו.
הולנד: צבעונית ונגישה
אמסטרדם נמצאת במרחק של פחות מ-200 ק”מ צפונה – נסיעה של שעתיים ברכב פרטי או שעתיים ורבע עד ארבע שעות ברכבות או אוטובוסים – ומציעה חוויה עירונית מגוונת. האווירה הליברלית, רובע החלונות האדומים ומוזיאון ואן גוך יוצרים שילוב מושלם בין תרבות וחיי לילה תוססים.
ערים אחרות בהולנד קרובות אף יותר (אמסטרדם היא בצה הצפוני, הרחוק מבלגיה), כמו איינדהובן (קצת יותר משעה ברכב פרטי, עד 3 שעות בתחב"צ), המציעה את מוזיאון פיליפס לעיצוב ו-Stratumseind – הרחוב הארוך ביותר בהולנד שכולו ברים ומועדונים (225 מטר).
צרפת: רומנטיקה וגסטרונומיה
לפרנקופילים, ליל (Lille) מרוחקת כ-90 דקות נסיעה ברכב או כ-3.5 שעות בתחב”צ. העיר הצרפתית הצפונית מתהדרת במרכז היסטורי המוכר ע”י אונסק”ו, עם אדריכלות פלמית וקולינריה מעולה. השווקים המקומיים מציעים גבינות צרפתיות אותנטיות ומאפים טריים.
גרמניה: חוויה תרבותית
קלן, הממוקמת קצת יותר משעתיים נהיגה מזרחה (בתחב”צ זה בין 4 ל-6.5 שעות, כך שפחות כדאי אלא אם אתם מתכוונים להישאר לישון שם), מספקת שילוב מושלם של היסטוריה ותרבות עכשווית. הקתדרלה הגותית הגדולה, מוזיאון לודוויג לאמנות מודרנית, והאדריכלות הגרמנית האותנטית יוצרים חוויה. חיי הלילה הגרמניים, הכוללים בירות מקומיות וברים, מספקים הזדמנות להמשיך את רוח הפסטיבל. עם זאת, לישראלים כדאי להיזהר בקלן – היא הפכה בשנים האחרונות לאחד הריכוזים המוסלמיים הגדולים בגרמניה.
עצות מעשיות למטיילים
אם שכרתם רכב, שימו לב למגבלות ששירותי השכרה עשויים להטיל על נסיעה בין מדינות. כמו כן, כדי לנסוע בכבישים המהירים ייתכן שתצטרכו לשלם, אם חברת ההשכרה שלכם לא דאגה לכל רכביה לאישורי כניסה גורפים לכבישים הללו.
רבות מהערים מציעות חניונים ציבוריים, או אפשרויות לינה עם חניה. מומלץ לתכנן מראש הזמנות לינה, במיוחד בסוף השבוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)