"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מומחי עור קובעים: אתם מתקלחים הרבה יותר מדי
שתי רופאות עור אומרות שעם כל הכבוד לחום ולזיעה, רובנו מתקלחים יותר מדי פעמים, במשך יותר מדי זמן, ועם יותר מדי סבון. כך הן מציעות לשמור על היגיינה בקיץ
אישה במקלחת חמה. צילום: Freepik

מומחי עור קובעים: אתם מתקלחים הרבה יותר מדי

שתי רופאות עור אומרות שעם כל הכבוד לחום ולזיעה, רובנו מתקלחים יותר מדי פעמים, במשך יותר מדי זמן, ועם יותר מדי סבון. כך הן מציעות לשמור על היגיינה בקיץ

פידי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

קיץ, הטמפרטורות בחוץ נעות סביב ה-30 מעלות ומעלה בשעות השיא, ורובנו מאמינים שאנחנו חייבים להתקלח יותר כדי להתמודד עם החום והזעה. אך זה לא בהכרח נכון. קלוד מספרת לנו על כמה המלצות והצעות של מומחים בתחום העור שמנפצים מיתוסים לגבי הרגלי ההיגיינה שלנו.

מיתוס: חובה להתקלח כל יום בקיץ

אחד המיתוסים הנפוצים ביותר הוא שבקיץ, בגלל החום והזעה, אנחנו חייבים להתקלח כל יום. ד"ר אנג'לה לאמב, מנהלת המרפאה הדרמטולוגית בביתהחולים הר סיני בניו-יורק, מפריכה את המיתוס הזה: "אין ראיות מדעיות אמיתיות שמראות שצריך להתרחץ או להתקלח אחרי תקופת זמן מסוימת – זה בעיקר עניין של העדפה אישית".

ד"ר מרי סטיבנסון, מנתחת עור ועוזרת הוראה לדרמטולוגיה באוניברסיטת ניו-יורק, מוסיפה שתדירות הרחצה תלויה במספר גורמים, כולל סוג העור, הגיל ורמת הפעילות. "באופן כללי, צריך להתרחץ, להתקלח או לנקות את עצמכם כל יומיים-שלושה", היא אומרת. כמובן, אם אתם מתאמנים או עוסקים בפעילות שגורמת לכם להזיע הרבה, ייתכן שתצטרכו להתקלח יותר.

מיתוס: יותר מקלחות = יותר נקיון

רבים מאמינים שככל שהם מתקלחים יותר, הם נקיים יותר. המציאות הפוכה לחלוטין: רחצה תכופה מדי עלולה לגרום לבעיות. התהליך עלול לייבש את העור ולשבש את מחסום העור. לדברי לאמב, "אתם עשויים למעשה להפוך את עצמכם לפגיעים יותר לזיהום אם אתם מתרחצים יותר מדי, מכיוון שהעור מוגן בחיידקים טבעיים נהדרים ודברים שמגינים עליו, ורצוי לשמר אותם".

לכן, ככלל, מספר מקלחות ביום אינן רעיון טוב. הזעה היא תהליך טבעי וחיוני לוויסות חום הגוף, ושטיפה מוגזמת עלולה לפגוע ביכולת הטבעית של הגוף לשמור על עצמו.

מיתוס: צריך לסבן את כל הגוף

אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא האמונה שצריך לסבן את כל הגוף במקלחת. סטיבנסון מציינת כי "מה שאנשים נוטים לעשות הוא לסבן את כל הגוף – וזה באמת לא נחוץ. בכצם, אתם צריכים סבון רק בבתי השחי, במפשעה וברגליים – המקומות שבהם אתם מסריחים".

סבון הוא חומר ניקוי, ובכוחו לפרק את השכבה העליונה של השומן ולהסיר אותה מהעור. כשמסבנים בכל מקום, מסירים חלק מהשמנים הטבעיים, מה שהופך את האדם לפגיע יותר לעור יבש ורגיש – במיוחד בחודשי הקיץ החמים.

מיתוס: מקלחות חמות וארוכות מנקות טוב יותר

הרבה אנשים מאמינים שמקלחת חמה וארוכה מנקה טוב יותר, אבל המציאות שונה. "אנחנו אוהבים לומר: הקפידו לא לעבור את שלוש הדקות ובטמפרטורה פושרת", אומרת סטיבנסון. מקלחות חמות וארוכות עלולות לייבש את העור ולגרום לגירוי.

איך להתקלח נכון בקיץ?

לאחר שאמרנו את כל זה, צריך לזכור שבקיץ הישראלי אנחנו אכן מזיעים לא מעט ורובנו גם מסריחים לא מעט. מכיוון שריבוי מקלחות עלול להזיק לעור, שתי המומחיות הסכימו שחשוב להתמקד בשימוש במוצרים מרטיבים. "שימוש במוצרים עדינים יותר בזמן הרחצה יכול להיות מועיל ביותר", אומרת סטיבנסון. "דרך אחת למצוא מוצרים מתאימים היא לחפש פריטים (מתאימים) לעור רגיש ולתינוקות, מכיוון שבדרך כלל מוצרי תינוקות מפותחים לעור רגיש".

לדברי סטיבנסון, כדאי לבחור במוצרים ללא ריחות או צבעים מלאכותיים, ותמיד לקרוא את רשימת הרכיבים בעיון. בכל אופן, צריך להתחשב לא רק בתחושה האישית שלנו, אלא גם בצרכים של הגוף שלנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...