השיטות שיקלו עליכם להבריק את המטבח. צילום: גטי אימג'ס

המדריך המושלם למטבח נקי ומבריק

המטבח הוא החדר הכי קשה לניקוי לקראת פסח – אבל אם תיעזרו בטיפים הבאים, הניקיון שלו יעבור יחסית מהר, ואולי בשנה הבאה יהיה גם הרבה יותר קל

[object Object]

המטבח הוא לב הבית, אך גם אחד החדרים שמתלכלכים במהירות הרבה ביותר והכי קשה לנקות לפסח (ובכלל). מדריך זה, שהציעה לנו קלוד, יעזור לכם לשמור על מטבח נקי ומבריק בצורה יעילה ומקיפה.

תחילה, פנו משטחים ומדפים: הוציאו את כל מה שאינו דרוש לשימוש יומיומי ופנו מקום לעבודה. נקו משטחי עבודה מלמעלה למטה – תחילה ארונות עליונים, לאחר מכן קירות, משטחי עבודה ולבסוף רצפות.

הכיור דורש תשומת לב מיוחדת. לניקוי יסודי, שפשפו עם תערובת של סודה לשתייה ומיץ לימון, השאירו למספר דקות ושטפו. במקרה של כיור נירוסטה, לאחר הניקוי מרחו מעט שמן זית על מטלית והבריקו – זה יוצר שכבת הגנה ומונע סימני מים.

פח האשפה דורש ניקוי תקופתי להיפטרות מריחות לא נעימים. ניתן למלא את תחתיתו עם סודה לשתייה ומעט מי לימון, לפני שפשוף של הדלי כולו.

לייבוש מהיר של כלים, שטפו אותם במים חמים ואפשרו זרימת אוויר לייבוש טבעי.

טיפול במכשירי חשמל

המקרר דורש ריקון וניקוי רבעוני (לא רק בפסח!). הוציאו את כל המזון, השליכו פריטים פגי תוקף, ונגבו מדפים ומגירות עם תמיסת מים וחומץ. נקו את אטמי הדלת עם מברשת שיניים ישנה וחומץ להסרת עובש;

את המיקרוגל די קל לנקות: הרתיחו כוס מים עם פרוסות לימון במשך 5 דקות. האדים ירככו לכלוך קשה, ואז ניתן לנגב את פנים המיקרוגל בקלות בעזרת מטלית.

תנור אפייה: למניעת ריחות וסכנת שריפה, נקו שאריות מזון אחרי כל שימוש. לניקוי יסודי, ערבבו סודה לשתייה עם מעט מים למעין משחה, מרחו על משטחי התנור (למעט גופי החימום), השאירו למשך לילה ונגבו למחרת בבוקר.

הכיריים מצריכות ניקוי ספציפי לסוג המשטח – זכוכית, נירוסטה או חרסינה. הסירו חלקים ניתנים להסרה והשרו אותם במים חמים עם סבון כלים. לכיריים קרמיות, השתמשו בתכשיר ייעודי או בתערובת סודה לשתייה ומים.

לבסוף, שימרו על הניקיון בעזרת שגרה יומית קצרה: פינוי כלים וניגוב משטחים אחרי כל ארוחה, שטיפת רצפה פעמיים בשבוע, וניקוי יסודי אחת לחודש. כך תשמרו על מטבח מבריק לאורך כל השנה, ולא רק לפני פסח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו