X

לא רק אסף גרניט: הכוכבים החדשים של מישלן

78 כוכבים הוענקו למסעדות ברחבי צרפת, כולל זו של השף הישראלי המוכר. לראשונה, 100 מסעדות מחזיקות כעת ב"תו הירוק" של מישלן

כולם כוכבים. צילום: Leonard Zhukovsky / Shutterstock

ביום שני חשף מדריך מישלן את הבחירות שלו לשנת 2025 בטקס במרכז הקונגרסים במץ, צרפת, שבו הוענקו 78 כוכבים חדשים למסעדות ברחבי צרפת.

שתי מסעדות הועלו לדרגה הגבוהה ביותר של שלושה כוכבי מישלן, מה שהביא את המספר הכולל של מסעדות עם שלושה כוכבים בצרפת ל-31: לה קוקיאז' בקנקאל, בניהולו של השף יוגו רולינג'ר, וכריסטופר קוטנסו בלה רושל, בהובלת השף כריסטופר קוטנסו, קיבלו את הכוכב השלישי הנכבד.

"אני די גאה להביא שלושה כוכבים בחזרה לברטאן", אמר השף רולינג'ר. "יש לי כבוד עצום למה שההורים שלי עשו, ואני מקדיש את הכוכבים האלה להם", הוא הוסיף.

תשע מסעדות זכו בכוכב שני במדריך השנה; בין הבולטות ביותר לה מזון נובל בבורדו, בהובלת השף פיליפ אצ'בסט, שהשיגה את הכבוד, ולובורז' דה סן-רמי בסן-רמי-דה-פרובאנס, בניהולו של הצמד הקולינרי פאני ריי וג'ונתן ואהיד, שקיבלה גם היא כוכב שני.

57 מסעדות קיבלו את כוכב המישלן הראשון שלהן. באזור פרובאנס-אלפים-קוט ד'אזור בלבד, תשע מסעדות זכו בכוכב הראשון שלהן השנה. בין המסעדות: פינסטרה של איטלו באסי בבוניפציו ולה צ'רלי בפורטיצ'יו זכו להכרה.

המדריך הכיר גם במסעדות המדגימות גישה מחויבת ואחראית לגסטרונומיה, על ידי הענקת האות הירוק. עשרה זוכים חדשים הצטרפו לשורות מקבלי האות, ולראשונה מחזיקות בו כעת 100 מסעדות בצרפת. מטרת הכוכב הירוק של מישלן לקדם גסטרונומיה בת-קיימא וידידותית לסביבה.

מספר פרסים מיוחדים הוענקו במהלך הטקס: פרס השף הצעיר הוענק לולנטינה ג'יאקובה, השפית בת ה-30 של ג'ינקו בליל. פרס השירות ניתן לשתי מסעדות: לה ז'ול ורן בפריז, ולבוליון במונפלייה. פרס השף המנטור הוענק לברנרד פקאד מלאמברואזי ברובע ה-4 של פריז, שקיבל מחיאות כפיים במהלך הטקס. פקאד העביר את ערכי הבישול במסעדה שלו במשך 36 שנה, ולאמברואזי החזיקה שלושה כוכבים במשך יותר משלושים שנה.

בתחום הקונדיטוריה, עשר מסעדות קיבלו את פרס פאסיון דסר, כולל השפית-קונדיטורית אנבל לבק מדומיין דה לוגנולה במורביהאן. בלו ביי במונקו, בהובלת השף מרסל רבין, זכתה בכבוד על עבודתה של פלוריאן גרנד.

גוונדל פולנק, המנהל הבינלאומי של מדריך מישלן, הצהיר בתחילת הטקס שהשנה "החגיגה נדיבה". הוא ציין את המספר הגבוה של הפרויקטים שהוכרו על ידי מישלן. "כישרון נמצא בכל מקום" הוא אמר.

השפים יאניק אלנו ויסונארי אוקאזקי קיבלו שני כוכבים עבור לאביס מונטה-קרלו. בפריז, שתי מסעדות הועלו למעמד של שני כוכבים: בלאן של שיניצ'י סאטו ברובע ה-16 וסושי יושינגה של טומויוקי יושינגה ברובע ה-2.
ועוד כוכב אחד מיוחד מאוד: מסעדת "שבור" של השף אסף גרניט זכתה בכוכב ראשון, החמישי ברשימה מבחינתו של גרניט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר