התכוננו להרפתקה קולינרית עם עוף טריאקי בגריל! המתכון הזה מפגיש ירכיים רכות ללא עצמות ברוטב טריאקי תוצרת בית - מנה עסיסית שהיא גם פשוטה להכנה וגם טעימה להפליא. במאמר זה, בסיוע ChatGPT, נדריך אתכם בתהליך ונחלוק כמה טיפים שימושיים כדי לשדרג את חוויית עוף לסופ"ש למקום נשגב!
רוטב טריאקי תוצרת בית - משנה את כללי המשחק
לב המנה הזו טמון ברוטב הטריאקי הביתי. הוא משלב רוטב סויה, סוכר חום, חומץ תפוחים, ג'ינג'ר טחון ואבקת שום, ויוצר איזון מושלם בין טעמים מתוקים ומלוחים. הרוטב לא רק מעניק לעוף טעמים מעוררי תיאבון, אלא גם מוסיף פן נוסף להתגאות בו לכישורים הקולינריים שלכם.
למה תאהבו אותו?
חיבור רב תכליתי: עוף טריאקי בגריל משתלב ללא מאמץ עם מגוון תוספות, מאורז מאודה ועד סלטים טריים, מה שהופך אותו מתאים לכל אירוע.
היתוך טעמים: התערובת המאוזנת היטב של טעמים מתוקים ומלוחים משפרת את טעם העוף, ומותירה את בלוטות הטעם שלכם מרוצות
משפחה מועדפת: עם המשיכה האוניברסלית שלה, המנה הזו משמחת מגוון רחב של טעמים, של מבוגרים וילדים כאחד, מה שהופך אותה לחביבת הקהל בכל להתכנסות.
רכיבים:
| לרוטב: | לעוף: | ציוד נדרש: |
| רוטב סויה | ירכי עוף ללא עצמות | סיר |
| סוכר חום | שומשום | קערות ערבוב |
| חומץ תפוחים | בצל ירוק לקישוט | גריל |
| ג'ינג'ר טחון | מלקחיים | |
| אבקת שום | מברשת סיליקון למריחה | |
| פלפל שחור | ||
| עמילן תירס | ||
| מים קרים |
אופן ההכנה:
1: מכינים את הרוטב
מערבבים רוטב סויה, סוכר חום, חומץ תפוחים, ג'ינג'ר ואבקת שום בסיר על אש בינונית.
יוצקים מחצית מהרוטב לקערה למרינדת העוף.
בקערה אחרת, מערבבים עמילן תירס ומים, ואז מוסיפים אותו לרוטב הנותר בסיר. מבשלים עד שהוא מסמיך, ואז מניחים אותו בצד.
2: משרים את העוף
מניחים את העוף בקערה עם הרוטב למרינדה. מכניסים למקרר לכמה שעות (לא יותר מ-24 שעות).
3: צולים את העוף
מחממים את הגריל ל-205°.
צולים את העוף, הופכים כל 5 דקות, במשך כ-15-20 דקות.
ברגעים האחרונים של הצלייה יש לצקת את רוטב הטריאקי השמור לתוספת טעם.
מקשטים בשומשום ובצל ירוק.
אחסון וחימום:
שומרים שאריות בכלי אטום במקרר למשך 3-4 ימים או מקפיאים עד 2-3 חודשים.
מחממים מחדש על גריל שחומם מראש או בתנור ל-° 175 עד לחימום, מברישים ברוטב טריאקי ללחות.
מה להגיש בצד:
השלימו את הארוחה שלכם עם סלטים, תפוחי אדמה בגריל, אורז מאודה, ברוקולי, סלרי ירקות כבושים, סלט קולסלאו, צ'יפוטלה, לימון, סלט תפוחי אדמה קלאסי.
View this post on Instagram
לסיכום, עוף טריאקי בגריל הוא מנה מענגת ורב-תכליתית המפגישה את הטעמים המתוקים והמלוחים של רוטב טריאקי ביתי. בין אם אתם צולים לארוחת ערב משפחתית או למפגש מיוחד, למתכון הזה סיכוי גבוה להרשים את בלוטות הטעם שלכם ושל האורחים וישאיר את כולם עם חשק לעוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

