עבור בן מלוכה שלא נודע במיוחד בכתיבה ספרותית מעודנת, "Spare" של הנסיך הארי עמד בציפיות, וזינק לתהילה בינלאומית. מבדיקה בסיוע ChatGPT אנו למדים שהספר נמכר ביותר משלושה מיליון עותקים ברחבי העולם בשבוע הראשון לצאתו, מתוכם 1.4 מיליון עותקים ב-24 השעות הראשונות בלבד. בית ההוצאה לאור פינגווין רנדום האוס כינה אותו בגאווה ספר העיון הנמכר ביותר בבריטניה, עדות לתיאבון שאינו יודע שובע לדרמות מלכותיות.
על פי המדווח, הגילויים של הנסיך הארי על משפחתו וחייו האישיים דחפו אותו ללא ספק לליגה של בעלי השפעה עולמית. עם זאת, השאלה המרחפת מעל פני השטח היא: באיזה מחיר?
יצוין שמבין הגילויים, היו גם למי ובאילו נסיבות הוא איבד את בתוליו; הקטטה עם וויליאם "בגלל מייגן" שכונתה על-ידי וויליאם "קשה", "גסה" ו"שוחקת"; תחפושת החייל הנאצי שהוא לבש למסיבת תחפושות בידיעת וויליאם וקייט; המאמצים של אביו צ'ארלס להפוך את קמילה, היום רעייתו ומלכה, לפופולרית; הכתף הקרה מאביו לאחר מותה של אמו הנסיכה דיאנה ("הוא לא חיבק אותי"; "בעיית הפין" שהייתה לו בחתונת וויליאם וקייט לאחר השתתפותו במשלחת לקוטב הצפוני ואיך הוא ניסה לטפל בה בעצמו עם קרם שאמו אהבה במיוחד, אבל התגלה כל יעיל לבעיה הספציפית שהייתה לו, ועוד.
למרות עריכה נרחבת כדי למתן את תוכנו, "Spare" הצליח לתקוע טריז בממדים אפיים בין הנסיך הארי למשפחתו. 12 חודשים לאחר מכן, התהום אינה מראה סימני הצטמצמות, והנזק נראה נרחב כתמיד. כותרת הספר (Spare=תחליף, רזרבה), היא רמיזה לסטטוס של הארי, כבנו השני של המלך, שמהווה חלופה ליורש העצר במידה והוא לא יוכל לרשת את הכס מסיבה כלשהי. כ-Spare, טוען הארי, היחס אליו היה תמיד כפחות ערך. בין היתר, הנקניקייה שהוא קיבל לארוחת ערב הייתה תמיד קטנה יותר משל וויליאם, הוא טוען בספר.
השקת הספר, שהתקבלה בתחילה בציפייה דרוכה, ספגה מפלה בלתי צפויה כאשר הגרסה הספרדית שוחררה לעולם בטרם עת. עם זאת, הצלחת הספר לא נפגעה, ונראה אף שהפרסום הלא מכוון רק ליבה את האש. בעוד שהנסיך הארי סיפק פרטים אינטימיים על חייו מטרגדיית של מותה של הנסיכה דיאנה ועד פטירתה של המלכה אליזבת בשנת 2022, ההתקפות הבלתי פוסקות על בני מלוכה אחרים תפסו את מרכז הבמה. מליהוק אחיו כ"ארכי-אויב" ועד להצגת המלך צ'ארלס כאב כושל, אף אחד מבני משפחת המלוכה לא יצא ללא פגע.
בולטים בהיעדרם בספר הגרסאות מצדם של בני משפחת המלוכה, מה שמשאיר את הקוראים עם נקודת מבט אחת בלבד על הגילויים המרשיעים הללו.
למרות הגישה המסורתית של משפחת המלוכה "לעולם אל תתלונן, לעולם אל תסביר", שתיקתם דיברה רבות. המלכה אליזבת המנוחה, לו הייתה בחיים, הייתה "הרוסה" על פי מקור פנימי, ועל פי הדיווחים הנסיך צ'ארלס התענה מכובד הבגידה של בנו.
באופן מסקרן, צצו דיווחים על כך שלנסיך הארי היו מחשבות שניות על פרסום "Spare" במהלך חגיגות יובל חגיגות 70 שנה למלכותה של המלכה, לכאורה תחת לחץ מצד בני המלוכה שהזהירו מפני "אין דרך חזרה" אם ספר הזיכרונות יפורסם בזמן שהמלכה בחיים. החלטתו לאחר מותה כן להוציא לאור את הספר, רק הוסיפה לצער המשפחה, ואף לצניחה בפופולריות שלו בבריטניה.
בזמן שמשפחת המלוכה עשתה כמיטב יכולתה לשמור על קור רוח, הנסיך וויליאם וקייט מידלטון הופיעו בתלבושות מתואמות כדי לפתוח את בית החולים האוניברסיטאי המלכותי של ליברפול, ושידרו חזית מאוחדת. בינתיים, הנסיך הארי, בסדרת ראיונות, המשיך לשדר חמיצות, התלונן רבות על חייו הפריווילגיים ואף תייג את קמילה כ"מרושעת" ו"מסוכנת", תוך התעלמות לכאורה מרגשותיו של אביו.
הסאגה נמשכת, כאשר הנסיך הארי משאיר אותנו עם שאלות, ובעיקר האם הוא מתחרט על בחירתו לעזוב את בריטניה ואת משפחת המלוכה, והאם הפצעים המלכותיים הללו יירפאו אי פעם?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

