"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למה מדענים מעתיקים מזימה זדונית של הנבל מ"משפחת סימפסון"?

לפני כמעט 30 שנה הציג בר ברנז לעוזרו את התוכנית המרושעת ביותר שלו (לפחות עד אז) – אבל מה שבשנות ה-90 נחשב למרושע מקודם כיום על ידי קבוצת מדענים שמאיימים כי אם לא נבצע אותה, נתחרט על כך

,עודכן
0השמעה
מר ברנז מציג את תוכניתו הזדונית לחסום את השמש. צילום: Fox

לפני כמעט 29 שנים שודר פרק נועז במיוחד של "משפחת סימפסון" תחת השם "מי ירה במר ברנז?”. עלילת הפרק סובבת סביב ניסיון מטורף של הנבל התככן של ספרינגפילד לחסום את השמש על ידי מעין שמשייה ענקית, כדי שהתושבים יהיו מוכרחים להשתמש ללא הפסקה בחשמל שהוא מספק כדי להאיר את העיירה.

כעת, נראה שמה שאז נחשב רעיון כה מגוחך שאפילו עוזרו הנאמן של ברנז, וויילון סמית’רז, לא היה מסוגל לקבל, הופך לא רק ללגיטימי, אלא הכרחי בעיני מדענים מסוימים כדי להציל את כדור הארץ מהתחממות יתר. Forefront הצליחה לסכם לנו את המזימה – סליחה, המשימה שלקח על עצמו צוות חדש של מדענים.

קבוצה קטנה אך נחושה של מדעני אקלים מציעה תוכנית נועזת להצלת הכוכב משינויי האקלים: לחסום את אור השמש כדי לקרר את כדור הארץ. "קרן הצילייה הכוכבית" (בר”ת: “קֶצַך”, או במקור: Planetary Sunshade Foundation), בראשותו של מורגן גודווין, בוחנת ברצינות את ההיתכנות של בניית שמשייה ענקית בחלל, כדי להחזיר את אור השמש ולהוריד את הטמפרטורה של כדור הארץ.

רוצים לדעת עוד?

יש לנו עוד כל כך הרבה מידע מעניין לשתף איתכם! תנו לנו את המייל שלכם, וניתן לכם את הכתבות הכי מעניינות בעולם.

רוס סנטרס, אחד מראשי הקרן, מציג את החזון:

מטרת הקבוצה היא לסייע במניעת ההשפעות הקשות ביותר של שינויי אקלים, על ידי הגבלת כמות קרינת השמש המגיעה לכוכב הלכת שלנו. גודווין והקרן טוענים שבנוסף להפחתת פליטות והסרת פחמן מהאוויר, יהיה צורך בסוג כלשהו של ניהול קרינת שמש אם ברצוננו להישאר מתחת לסף ההתחממות המכריע של 1.5 מעלות צלזיוס, שנקבע בהסכמים בינלאומיים כרף שאותו שואפת האנושות לא לעבור במאה הנוכחית.

השמשייה המוצעת תהיה מבנה ענק, שימוקם בנקודת לגראנז' – אחת מחמש נקודות מזוהות שבהן יכול גוף קטן לשמור על מיקום קבוע בין שני גופים גדולים יותר בלי להשקיע בכך אנרגיה – בין כדור הארץ לשמש. הוא מורכב ממספר ממברנות דקות, ויכול להפחית את אור השמש הנכנס בכ-2% לפי מודלים של הקרן. למרות שמדובר בפרויקט שאפתני להחריד מבחינה הנדסית, גודווין מאמין שטכנולוגיית החלל הנוכחית מסוגלת כבר להתחיל לממש אותו, לפחות אם הכיוון יזכה מעתה למחקר ופיתוח רציניים.

המבקרים טוענים שמערכת כזו עלולה דווקא לשבש דפוסי מזג אוויר גלובליים ומערכות אקולוגיות בדרכים לא מכוונות ובלתי צפויות. הקרן מכירה בסיכונים, אך מסתפקת באיום לפיו הסכנות משינויי אקלים בלתי מנוהלים גדולות יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר