"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אופס: הסטודנטים שצועקים סיסמאות נגד ישראל לא מבינים מה הם אומרים
סקר חדש בקרב סטודנטים אמריקאים הרבה שרובם המוחלט של אלה שתומכים בסיסמה ל’שחרור’ פלסטין לא מבינים בכלל מה היא אומרת – ואפילו לא יודעים היכן היא נמצאת או מה זה הסכם אוסלו
הפגנה נגד ישראל בפילדלפיה שבפנסילבניה, דצמבר 2018. צילום: Joe Piette / flickr

אופס: הסטודנטים שצועקים סיסמאות נגד ישראל לא מבינים מה הם אומרים

סקר חדש בקרב סטודנטים אמריקאים הרבה שרובם המוחלט של אלה שתומכים בסיסמה ל’שחרור’ פלסטין לא מבינים בכלל מה היא אומרת – ואפילו לא יודעים היכן היא נמצאת או מה זה הסכם אוסלו

מערכת feedy
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הסלוגן “From the river to the sea, Palestine will be free” ("מהים עד לנהר, פלסטין תשוחרר”) הפך לאחרונה ללהיט של ממש בקרב סטודנטים במוסדות אמריקאים להשכלה גבוהה – אך האם הסטודנטים שמדקלמים אותו בהתלהבות מבינים בכלל מה הם אומרים? רון הסנר, מרצה למדעי הפוליטיקה בקמפוס אוניברסיטת קליפורניה בברקלי ונשיא ללימודי ישראל במכון הלן דילר,הזמיןסקר בקרב 250 סטודנטים המייצגים רקעים שונים בחברה האמריקאית, כדי לברר – והתוצאות, שאותן סיכמנו בעזרת Forefront, מעניינות.

ודאי לא תופתעו לגלות כי 86% מהסטודנטים תמכו בתחילה בסיסמה "מהנהר ועד לים", הקוראת להשמדת ישראל והחלפתה במדינה פלסטינית. עם זאת, רק 47% מתוכם הצליחו לנקוב בשמות הנכונים של הנהר (ירדן) והים (התיכון). רבים ענו תשובות מוזרות, כמו נהר הפרת או הנילוס וים המלח (שכידוע, כלל אינו ים). תשובות מוזרות עוד יותר היו שהים הוא האוקיינוס האטלנטי או הקאריבי.

הסקר בחן גם את ידיעת ההיסטוריה של הסכסוך בקרב הסטודנטים, ומצא שפחות מרבע מהם ידעו מי היה יאסר ערפאת, ו-12 מתוכם אף ענו שהוא היה ראש ממשלת ישראל הראשון; חמור מכך, בתשובה לשאלה באיזה עשור חתמו ישראל והפלסטינים על הסכם אוסלו, בחרו יותר מרבע את התשובה שלפיה הסכם כזה מעולם לא נחתם.

מצד שני, כאשר הוצגו לסטודנטים עובדות בנוגע לסכסוך, נראה שדעתם נטטה להשתנות: כשהוצגה מפה שהדגישה שמימוש הסיסמה "מהים עד הנהר" משמעותה מחיקה מוחלטת של ישראל, שלושה רבעים מ-80 הסטודנטים שנחשפו אליה שינו את דעתם. 41% מהסטודנטים שתמכו בפתרון של מדינה אחת לשני העמים שינו את עמדתם לאחר שנחשפו לסקר לפיו גם הפלסטינים וגם הישראלים דוחים אפשרות כזו. מתוך הסטודנטים שהיו מודעים מלכתחילה לכך שהסיסמה קוראת למחיקת מדינת ישראל לטובת פלסטין, 60% שינו את תמיכתם לאחר שהובהר להם שמעבר לשם המדינה, הדבר כרוך ברצח או גירוש של 7 מיליון יהודים ו-2 מיליון ערבים ישראלים. 14% נוספים מהקבוצה הזו שינו את דעתם לאחר שנאמר להם שיהודים אמריקאים מרגישים מאוימים מהסלוגן – אם כי הסנר הדגיש כי בקרב סטודנטים פרוגרסיביים, שטענו כי הם בעלי רגישות גבוהה לדיבור פוגעני, ההשפעה של המידע הזה היתה דווקא נמוכה יותר.

בסך הכל, לאחר עימות עם עובדות בסיסיות אודות הסכסוך, 67.8% מהסטודנטים עברו מתמיכה בסיסמה השנויה במחלוקת לדחייתה. הממצאים הללו מצביעים על כך שרוב הפעילים האנטי-ישראלים ברחבי העולם המערבי עושים זאת מבורות, ואם רק יוצגו בפניהם העובדות הם יהפכו עוינים פחות כלפי מדינת היהודים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...