קפיצה של פחות מארבע שעות טיסה מבן גוריון יכולה להביא אתכם לווינה, אחת הערים המרכזיות בהיסטוריה של התרבות – וגם האוכל, כאשר לא מעט מהמאכלים המוכרים בעולם, ובמיוחד בישראל, הגיעו מארצו של מוצארט. Perplexity נותנת לנו רשימה של מאכלים אוסטריים טיפוסיים שמומלץ למי שטס למדינה לנסות את הגרסאות המקוריות שלהם:
שניצל וינאי
המנה האוסטרית הקלאסית המוכרת גם בישראל מורכבת מקציצת עגל דקה, מצופה פירורי לחם ומטוגנת. היא מוגשת בדרך כלל עם תוספת של תפוחי אדמה או סלט. המנה היא מרכיב עיקרי במטבח האוסטרי.
Apfelstrudel
המאפה המתוק במילוי תפוחים, קינמון וצימוקים הוא מנת-דגל אוסטרית נוספת. הוא מוגש בדרך כלל חם, לצד קצפת או גלידת וניל. בנוסף לאפפל-שטרודל, קיימים גם מאפים דומים ממולאים בגבינה, תרד או פירות.
Tafelspitz
טַאפֶלשְפּיץ היא מנת בקר מבושל, המוגשת בדרך כלל עם רוטב חזרת ותפוחי אדמה. זהו מאכל אוסטרי מסורתי, המוגש לעתים קרובות באירועים מיוחדים.
Kaiserschmarrn
קַייזֶרשְמַארְן סוג נוסף של מנת קינוח מתוקה, שדומה לפנקייק. הוא עשוי מפנקייק מגורר, צימוקים ושקדים, ומוגש בדרך כלל עם תוספת של לפתן פירות.
Sachertorte
זַאכֶרטוֹרְטַה זוהי עוגת שוקולד שהומצאה בווינה במאה ה-19. היא עשויה משכבות של עוגת שוקולד וריבת משמש, ומכוסה בזיגוג שוקולד עשיר.
Knödel
זוהי כופתאה שמכינים מלחם, תפוחי אדמה או קמח. היא מוגשת בדרך כלל כתוספת לצד בשר או ירקות. קיימת גם גרסה שלה העשויה מכבד ופירורי לחם.
Käsespätzle
המנה שקשה לתעתק את שמה בעברית, אך לצורך העניין נקרא לה קַזַשְפַּצְלַה, היא מנה שדומה למקרוני עם גבינה. היא מורכבת מאיטריות מבוססות ביצים וגבינה.
