מאסק (מימין) וצוקרברג. האשמות קשות מצידה של טוויטר כלפי מטא. צילום: אי.פי

מארק נגד מאסק: מי ינצח בקרב הפיזי בין שני המיליארדרים?

מייסד פייסבוק ובעלי טוויטר מתכוננים לפי כל הסימנים לקרב היאבקות באומנות הלחימה ג’יו-ג’יטסו ברזילאי. האם הגובה והמשקל של מאסק ינצחו, או הזריזות והאנליטיות של צוקרברג?

הקרב בין היזם הסדרתי אילון מאסק ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג מסרב לרדת מהכותרות, למרות שגם שבועות לאחר ההצעה הראשונית, עוד לא ברור אם בכלל השניים מתכוונים ברצינות להיאבק אחד בשני בכלוב מול קהל צופים נלהב. עם זאת, נראה ששניהם מתכוננים אליה: צוקרברג מתאמן באופן קבוע בג’יו-ג’יטסו ברזילאי, וזכה כבר בכמה תחרויות, ואילו אילון מאסק החל להתאמן בחודש שעבר בג’יו-ג’יטסו ברזילאי עם אמן הלחימה, מגיש הפודקאסט וחוקר הבינה המלאכותי לקס פרידמן, שאמר שהופתע מכוחו של מאסק: 

לאור כל זה, ביקשנו מ-Forefront לנתח לנו את הקרב בין שני המיליארדים כפי שהוא מצטייר כרגע:

למרות שאינו מזוהה עם כושר פיזי, לצוקרברג יש משמעת גבוהה ודחף בלתי פוסק להצליח. החשיבה האנליטית והגישה האסטרטגית של צוקרברג יכולים להיתרגם לסגנון לחימה מחושב. הוא עשוי לסמוך על הזריזות, המהירות והרפלקסים המהירים שרכש באימוני הג’יו-ג’יטסו כדי להתחמק מהתקפות ולהתנגד במכות מדויקות. בנוסף, היכולת שלו להסתגל וללמוד במהירות יכולה לתת לו יתרון בזירה.

מאסק ידוע ברדיפה בלתי פוסקת אחר חדשנות ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה, שעשויים להוביל לסגנון לחימה לא שגרתי. הוא עשוי לבצע מהלכים לא שגרתיים, למנף את כוחו וסיבולתו כדי לגבור על יריבים. הנחישות וחוסר הפחד של מאסק עשויים להפוך אותו ליריב מסוכן, שכן הוא ידוע כפורץ גבולות ולוקח סיכונים.

מבחינת תכונות פיזיות, נראה שלמאסק יש יתרון. הוא גבוה משמעותית (כ-15 ס"מ) מצוקרברג הנמוך, והמבנה המאסיבי שלו תורם גם הוא ליתרון במונחים של כוח גולמי. עם זאת, הזריזות והרפלקסים המהירים של צוקרברג, כמו גם העובדה שהוא מתאמן הרבה יותר ממאסק, עשויים לאפשר לו להתחמק מהתקפות של מאסק ולנצל כל פתח פוטנציאלי. הלך הרוח האנליטי של צוקרברג יכול גם לעזור לו לזהות דפוסים בסגנון הלחימה של מאסק ולתכנן מהלכי נגד יעילים.

מאתגר לחזות את התוצאה של קרב אפשרי בין השניים, שתהיה תלויה בגורמים שונים, כולל מצבם הנפשי והפיזי של שני הלוחמים, האימונים שלהם ויכולתם לנצל חולשות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...