"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מארץ המנזרים ועד שפך הירדן: צעדת "בעקבות ראשוני ים המלח" יוצאת לדרך
שלושה מסלולים שהגישה אליהם סגורה בשגרה, ייפתחו ויאפשרו למבקרים להכיר את המדבר הפחות מדובר
מנזר במסלול, ארכיון | צילום: מגילות ים המלח

מארץ המנזרים ועד שפך הירדן: צעדת "בעקבות ראשוני ים המלח" יוצאת לדרך

שלושה מסלולים שהגישה אליהם סגורה בשגרה, ייפתחו ויאפשרו למבקרים להכיר את המדבר הפחות מדובר

סהר אברהמי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

טעימה מ"ארץ המרדפים":במהלך סוף השבוע הראשון והשני של חודש מארס, תוכלו לבקר באתרים שסגורים לקהל בשגרה. לרגל צעדת "בעקבות ראשוני ים המלח", צה"ל יפתח את המסלולים לכלל התושבים.

המסלול ייפתח במיוחד עבור מטיילים, צילום: מגילות ים המלח

הצעדה היא אחד מאירועי הדגל של המועצה האזורית מגילות שבצפון ים המלח ומתקיימת באזורים הסגורים בדרך כלל לקהל: שפך הירדן אל ים המלח ו"ארץ המנזרים": חבל ארץ משובץ במנזרים שננטשו לפני יותר מ-50 שנה על ידי הנזירים שחיו בהם. האזור היה בשליטה ירדנית עד מלחמת ששת הימים ובמשך תקופה ארוכה חדרו דרכו מסתננים ומחבלים, מה שהעניק לו את כינויו הנוסף "ארץ המרדפים". האזור נסגר לחלוטין למבקרים בשנת 1970 והפך לשטח צבאי סגור. המנזרים המרהיבים שבתחומו הפכו לחלומם של מטיילים שוחרי טבע. ישנם שלושה מסלולי טיול בתשלום:

שפך הירדן, צילום: מגילות ים המלח

מסלול ארץ המנזרים:אורכו 4.5 ק"מ. מותאם למשפחות. המסלול מוביל מאתר הטבילה (קאסר אל יהוד) אל המנזרים שנבנו על גדות הירדן ונסגרו לביקור מאז תקופת המרדפים אחרי 1967 (לא תתאפשר כניסה אל המנזרים). לאורך המסלול ישולבו שלטי הסבר ותמונות עבר, הפעלות, להטוטנים, סרטונים לסריקה בנייד ומדריכים מקצועיים.

חלק מהמסלול בשנה שעברה, צילום: מגילות ים המלח

מסלול ארץ המנזרים ובית הערבה ההיסטורי:אורכו 6.5 ק"מ. מותאם למשפחות מטיבות לכת. המסלול משלב בתוכו את אתרי המנזרים הסגורים בדרום הירדן, גשר עבדאללה וביקור בקבר האחים בקיבוץ בית הערבה ההיסטורי.

חלק ממסלול הצעדה ממבט על, צילום: מגילות ים המלח

מסלול שפך הירדן:אורכו 7.5 ק"מ. מותאם למשפחות מטיבות לכת. המסלול כולל הליכה ייחודית אל אפיק נחל הירדן בין משקעי הימה הקדומה שכיסתה את המרחב, שם תוכלו לצפות בשפך הירדן אל ים המלח.

נחל קומראן, צילום: צבי דקל

אם תבחרו לישון באחד המקומות בצפון ים המלח, תוכלו לבקר למחרת בנחל ובגן הלאומיקומראן, או בשמורת הטבע עינות צוקים. עבור מי שיחליט לצעוד במסלול "ארץ המנזרים" או "בית הערבה ההיסטורי" כדאי גם לסטות כמה מטרים בודדים מתחילת המסלול ולבקר באתר הטבילה "קאסר אל יהוד".

"בעקבות ראשוני ים המלח": 3-4.3.2023 וגם 10-11.3.2023 || לפרטים נוספיםלחצו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...