סיאם ריפ, קמבודיה. מרסקת מחירים. צילום: GettyImages

מלון ב-61 שקלים: התיירות לתאילנד בירידה - והמדינה השכנה מרסקת מחירים

בעוד שתאילנד רושמת ירידה בתפוסת המלונות, קמבודיה השכנה מזהה את חולשת השוק ומשיקה קמפיין הנחות אגרסיבי של עד 50% במלונות בסיאם ריפ

[object Object]

תעשיית התיירות בדרום-מזרח אסיה חווה טלטלה משמעותית: בעוד שתאילנד, מאתרי הנופש המובילים בעולם, מדווחת על ירידה במספרי המבקרים, בתפוסת המלונות ובמחירי החדרים, השכנה קמבודיה מזהה את חולשת השוק ומשיקה מהלך הנחות נרחב במטרה למשוך אליה את התיירים.

טסים לתאילנד%3F זה הדבר שיציל אתכם מקלקול קיבה %2F%2F סהר אברהמי

תאילנד: ירידה בהכנסות ובתפוסה

הנתונים המגיעים מאי הנופש פוקט, יעד גדול ומרכזי בתאילנד, מציגים תמונה מדאיגה מעט. במחצית הראשונה של השנה (ינואר-יוני) ביקרו באי 6.04 מיליון אורחים במלונות, ירידה של כ-3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הפגיעה ניכרת היטב בביצועים הכספיים של בתי המלון:

ההכנסה הממוצעת לחדר זמין צנחה ב-8.7%.

תפוסת המלונות הממוצעת: ירדה ל-80% (לעומת 84.1% בתקופה המקבילה אשתקד).

המחיר היומי הממוצע לחדר: ירד ב-4% לעומת אשתקד והסתכם ב-6,820 באט (כ-203 דולר) ללילה.

תפוסת המלונות הממוצעת ירדה ל-80%. פוקט, תאילנד, צילום: Pexels

הירידה אינה מוגבלת רק לפוקט. על פי משרד התיירות והספורט של תאילנד, בין 1 בינואר ל-18 ביולי רשמה המדינה 17.36 מיליון הגעות של תיירים בין-לאומיים - ירידה של 3.05% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בהתאחדות המלונות התאילנדית מדווחים כי התפוסה הארצית בחודש יולי צפויה להגיע לכ-53% בלבד (לעומת כ-52% ביוני), נתון הנמוך משמעותית מזה של יולי 2025.

מה עומד מאחורי ההאטה?

חברות מחקר וגורמים בענף המלונאות בתאילנד מסמנים מספר סיבות מרכזיות לירידה בביקושים, בעיקר מאז חודש אפריל:

הסכסוך במזרח התיכון: פגע באמון התיירים ובנכונות לצאת לנסיעות בין-לאומיות.

תעריפי טיסות גבוהים: שחקו את הביקוש משווקים לטווח ארוך כמו אירופה, ארצות הברית ויבשת אמריקה.

שינוי במדיניות הוויזות: ביטול הפטור מוויזה ל-60 יום ייקר את הנסיעה לתאילנד והוביל לנסיגה של תיירים משווקים הרגישים למחיר, דוגמת הודו.

ברקע הדברים, המלונות בתאילנד נאלצים להוריד מחירים, להגדיל את תקציבי השיווק ולצמצם עלויות כדי להגן על תזרים המזומנים. התאחדות המלונות קוראת לממשלה להתערב בדחיפות - לבחון מחדש את מדיניות הוויזות, להעניק הקלות במס תאגידים ורכוש, להפחית מחירי אנרגיה, לעודד תיירות פנים ולהעביר כנסים ממשלתיים לערים משניות.

קמבודיה מזהה הזדמנות: מבצעי ענק של עד 50% הנחה

בזמן שבתי המלון בתאילנד נאבקים על כל אורח, קמבודיה השכנה פועלת במהירות כדי לתרגם את המצב לטובתה. משרד התיירות הקמבודי, בשיתוף התאחדויות תיירות מקומיות ומפעילי מלונות, השיק אתמול (שבת) קמפיין מיוחד בסיאם ריפ - ביתו של הפארק הארכיאולוגי אנגקור המוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.

שוק לילה בסיאם ריפ, קמבודיה,

במסגרת הקמפיין ("2026 Siem Reap Tourism Service Mega Sale"), המוצע במהלך "העונה הירוקה" השקטה יחסית, מוצעות הנחות חסרות תקדים של 10% עד 50% במלונות ברמת 3 עד 5 כוכבים ובמגוון שירותי תיירות נוספים. בדקנו מחירים בסוף אוגוסט והמחירים לא יקרים כלל: למשל לילה במלון Serenity Boutique שמדורג 9.9 בבוקינג יעלה 61 שקלים לאדם.  או למשל לילה במלון The Heritage Courtyard בחדר עם מרפסת יעלה 82 שקלים לאדם.

בקמבודיה מקווים כי שבירת המחירים והצעת חבילות משתלמות במיוחד דרך פלטפורמת התיירות הרשמית ימשכו מטיילים בין-לאומיים ומקומיים, וימצבו את המדינה כחלופה אטרקטיבית וזולה יותר ליעדים השכנים באזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...