הסתיו בשיאו וגם הציפורים עושות דרכן לישראל: במסגרת פסטיבל החורף באגמון החולה ייערכו אירועים שונים בסימן הציפורים הנודדות. בין השאר יתקיימו תערוכות צילום וציור, פעילויות טבע, הפלגות בעקבות ציפורים על הכנרת, הדרכות מקצועיות ועוד.
יובל קנר
מטרת הפסטיבל היא לחשוף את הציבור הרחב לנופי הטבע המרהיבים של הגליל ולמגוון העשיר של בעלי הכנף החולפים במעופם וחלקם אף מקוננים בו את ביתם. נושא הצפרות בישראל מונף על ידי הקרן הקיימת לישראל ולאחרונה היא מינתה את ירון צ׳רקה, צפר ראשי, לטובת ריכוז העניין.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
על פי הערכות המומחים, השנה צפויה להגיע כמות גדולה במיוחד של ציפורים נודדות ממגוון רחב של זנים וסוגים, דבר שיגביר את עוצמת החוויה באירועי הפסטיבל השונים. בין הציפורים שיגיעו לבקר הם עשרות אלפי עגורים אפורים ומאות אלפי עופות מים: אנפות, ברווזים, חופמאים, קורמורנים, עופות דורסים, דיות שחורות וציפורי שיר.
במסגרת הפסטיבל תתקיים תערוכת צילומי טבע של הצלם דרור גלילי 'בדרך הטבע' במוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי. הפתיחה חגיגית ביום ראשון 6.12.14 וישנה אפשרות לבקר בפסטיבל עד ה-28.12.14.
הכתבה הכי נקראת באתר ישראל היום: תופתעו לגלות מי מחליפה את מורן אטיאס בקמפיין להלבשה תחתונה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו